Σελίδες

Δευτέρα 11 Ιουνίου 2012

Όξυνση, όξυνση, όξυνση


Όξυνση, όξυνση, όξυνση. Όπως λέμε “δουλειέςδουλειές,δουλειές”, όπως λέμε “implementation, implementation, implementation”. Το επισήμαναν ήδη κάποιοι μπλόγκερς, αλλά αρκεί να έριχνε κάποιος μια ματιά στο σημερινό δελτίο του τηλεοπτικού Alpha για να έβλεπε πολλά και διάφορα και για άλλη μια φορά. Οι εκλογές δεν είχαν θέμα και συζήτηση από την αρχή, μετά τον “Κασιδιάρη” και τον “Αμυρά” δεν υπάρχουν καν.


Κάθε νοήμων θα έβλεπε τους δημοσιογράφους του Alpha να επικαλούνται τον κάθε κατ' αυτούς νοήμονα, κάνοντας το μαύρο - άσπρο, με τέτοια ευκολία που θα εξόργιζαν και άγιο. Πόσο μάλλον εμάς τους αμαρτωλούς. Κασιδιάρης, Δελατόλας, Ράικου, Κανέλλη, Δούρου, ΑΝΤ1, Μιχαλολιάκος, Παπούλιας, Ευελπίδων Βέροια, Αμυράς, Μιχελάκης, μολότωφ, τσεκούρια, μαχαίρια, μαγαζάτορες, φουσκωτοί, αυτόφωρα, μηνύσεις, ειρωνείες, ύβρεις, θεσμοί… όλα αυτά και άλλα τόσα, ανάκατα, σαν αισχρό πρωινάδικο με άξονα: “Η δημοκρατία κινδυνεύει”. Πόλωση, πόλωση, πόλωση, χωρίς αρχή-μέση-τέλος, με...

O ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

15
Κι ενώ η διεθνής κοινή γνώμη έχει στραμμένη την προσοχή της στην Συρία, ένας άλλος πόλεμος έχει ήδη ξεσπάσει –αναθερμανθεί μάλλον- στα μαρτυρικά υψίπεδα του Καυκάσου.

Η Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον, βρέθηκε στις αρχές της εβδομάδας σε Αζερμπαϊτζάν, Αρμενία και Γεωργία για να προσπαθήσει να φέρει σε μια συμφωνία τις αντικρουόμενες πλευρές.

Ωστόσο, η πολιτική και στρατιωτική ενδυνάμωση του Αζερμπαϊτζάν τα τελευταία χρόνια κάνει όλο και περισσότερους υπηκόους του να ονειρεύονται την απελευθέρωση του Ναγκόρνο Καραμπάχ από τους Ορθόδοξους και την επανενσωμάτωση της περιοχής στο ισλαμικό τους κράτος.

Και δεν μιλάμε απλά για κάποια άγονα βουνά και μια σύγκρουση δύο θρησκειών που ποτέ δεν τα πήγαινε καλά η μία με την άλλη. Η περιοχή είναι υψίστης στρατηγικής σημασίας, αφού από εκεί περνούν αγωγοί πετρελαίου και φυσικού αερίου, κάνοντάς την έτσι ιδιαιτέρου ενδιαφέροντος για...

Μιχάλης Χαραλαμπίδης: "Οι υπεύθυνοι δεν είναι τιμητές"

Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη



Δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση χωρίς την εσωτερική ηθική, κοινωνική, πολιτική συνοχή. Αυτό δεν μπορούν να το δημιουργήσουν τα ένοχα, όχι απλώς υπεύθυνα, καθεστωτικά, κομματικά χωρίς να είναι πολιτικά κόμματα, στρατόπεδα...

Όλα δεξιά και αριστερά, χωρίς εξαιρέσεις – αυτό αποδεικνύει η ανάλυση, καλύτερα θα έλεγα η επιστήμη – είναι μέρος του προβλήματος. Δεν είναι η λύση του. Αυτοί το δημιούργησαν και το εντείνουν. Δεν το επιλύουν. Δεν θέλουν και δεν μπορούν λόγω της φύσης τους.

Τα παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν είναι δημιουργήματα τους.

Είναι υπεύθυνοι για αυτά και όχι τιμητές. Η θρασύς έως κωμική παρουσίαση τους στην θέση του τιμητή είναι η συνέχεια της παθολογίας και όχι της εξυγίανσης, της απελευθέρωσης.Αυτή είναι η προσέγγιση που οφείλει να καθορίζει την ιστορική πολιτική στάση των πολιτών απέναντι τους. Ακόμη...

ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΑΝ ΒΡΕΘΩ ΣΕ ΧΑΝΤΑΚΙ ΝΑΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΟΙ ΜΕ ΕΦΑΓΑΝ!!

Το θρασύδειλο ανθρωπάκι ονόματι Λιάνα Κανέλλη.

Κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο τα συναισθήματα που γεννήθηκαν στον Γαβριήλ, τον υιό της Κανέλλη βλέποντας, λέει, την σκηνή στην τηλεόραση και επειδή αυτό το αρνητικό φαινόμενο ανθρώπου, την Κανέλλη,  το «μελέτησα» από πολλού χρόνου θέλω να πάρω θέση.
Απεφάσισε η Κανέλλη, προκειμένου να δημιουργήσει εντυπώσεις και κλίμα υπέρ της εν όψει και εκλογών, να εμπλέξει στην υπόθεση του χαστουκιού Κασιδιάρη και το 17χρονο παλληκαράκι της για να εμπορευθεί τα συναισθήματα του νεαρού.
Όσοι έχουμε την ηλικία, θυμόμαστε τα βάσανα της Κανέλλη ώσπου να αποκτήσει αυτό το παιδί  το οποίο μέχρι σήμερα το κράτησε στην αφάνεια και καλά έκανε. Την έχω ικανή για όλα με το θράσος που την διακρίνει και την βουλευτική ασυλία να την καλύπτει. Δεν περίμενα όμως αυτόν τον ξεπεσμό! Τόσο πολύ λοιπόν πωρώθηκε  από την πολιτική σ' αυτά τα δεκαεπτά χρόνια η Κανέλλη ώστε να αποφασίσει να παίξει σήμερα με τον ψυχικό κόσμο του νεαρού; Τόσο την υποβίβασε σαν άνθρωπο η ιδεολογία του κομμουνισμού; Τι το ΄θελε γριά γυναίκα να προσχωρήσει στο απάνθρωπο αυτό σύστημα  του ΚΚΕ; Εκτός και αν απεφάσισε να αρχίσει, σιγά - σιγά, την προβολή του για να του φτιάξει προφίλ με σκοπό την αποκατάστασή του οπότε να μας το πει...
Της προτείνω λοιπόν να πάψει να είναι αναίσθητη, να σκέφτεται πιο ανθρώπινα γιατί κι εμείς άνθρωποι είμαστε. Θυμόμαστε και ξέρουμε και μην θελήσει να δοκιμάσει την αντοχή μας γιατί , αυτό κάνει το θρασύδειλο αυτό όψιμο κομμούνι με το όνομα Λιάνα Κανέλλη. Μόνιμα δοκιμάζει την αντοχή μας και εκμεταλλεύεται την ανθρωπιά μας αλλά.... μπάστα!

Ναι! Και η Ισπανία! Αλλά…

Παρότι το Ευρωπαϊκό δάνειο στην Ισπανία προορίζεται για να δοθεί στις τράπεζες, με το Ταμείο για την Ομαλή Αναδιάρθρωση των Τραπεζών (FROB) σε ρόλο Κυβερνητικού αντιπροσώπου, ωστόσο η ανακοίνωση του Eurogroup αναφέρει ότι «η Ισπανική κυβέρνηση θα έχει όλην την ευθύνη της οικονομικής βοήθειας και θα υπογράψει το Μνημόνιο Συμφωνίας»...

Η τελική απόφαση για την οικονομική βοήθεια θα συνοδεύεται από πρόταση της τρόικα για τις απαραίτητες προϋποθέσεις πολιτικής που θα πρέπει να ακολουθήσει ο χρηματοπιστωτικός τομέας στη χώρα. Εκτός από αυτές τις «απαραίτητες προϋποθέσεις», που θα ξεκαθαριστούν μετά την επίσημη κατάθεση του Ισπανικού αιτήματος, το Eurogroup δηλώνει την πεποίθηση ότι η Ισπανία θα συνεχίσει να τηρεί τις δεσμεύσεις, που έχει από μόνη της αναλάβει, όπως οι μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας και η ελάττωση του ελλείμματος – το οποίο έχει ήδη εκτροχιαστεί και συζητείται να δοθεί χρονική παράταση για την προσαρμογή του. Και τονίζει ότι η πρόοδος για την υλοποίηση αυτών των δεσμεύσεων «θα παρακολουθείται στενά και τακτικά και επίσης παράλληλα με την οικονομική βοήθεια».

Είναι φανερό ότι η Ισπανία προσπαθώντας να αξιοποιήσει μια σημαντική διαφορά...

Το pythari.gr σας ενημερώνει (;)...


17 ΙουνίουΕπιλέξατε κόμμα;
Έξι μέρες πριν τις εκλογές και είμαστε σε θέση να εκτιμήσουμε τη ταυτότητα των υποψήφιων κομμάτων:Ν.Δ.Πιστή στην υπογραφή Σαμαρά θα συνεχίσει το έργο του ΠΑΣΟΚ στη πορεία για τη Παγκόσμια διακυβέρνηση με κύριαΤσίπρας-Πλούτο χαρακτηριστικά την ολοκλήρωση της φτωχοποίησης του λαού, την αποεθνικοποίηση, τον αποδεκατισμό και την ανάμειξη του πληθυσμού της χώρας, την αραπαγή του πλούτου μας. Η ανάπτυξη που εξαγγέλει και οι "επενδύσεις" είναι αόριστες ώστε να τις διαχειριστεί μετεκλογικά.Δεν δίστασε να δεχθεί στους κόλπους της ακόμη και "συνδαιτημόνες" του Χριστοφοράκου (υπόθεση Siemens)ΣΥΡΙΖΑΔιαφορετικές εξαγγελίες ίδιο αποτέλεσμα. Τα παλαιοκομματικά ηγετικά στελέχη εκμεταλλευόμενα τη δυστυχία της χώρας δεν διστάζουν να εξαγγείλουν πράγματα που δεν γίνονται χαιδεύοντας τα αυτιά ενός απελπισμένου κόσμου.
Δεν μιλάει συγκεκριμένα για ανάπτυξη, το πρόγραμμά του επίσης στηρίζεται σε επιπόλαια μέτρα που ευνοούν μόνο την κατανάλωση, είναι υπερ των λαθρομεταναστών και για να αυξήσει τη δύναμή του δεν δίστασε να "ερωτοτροπήσει" και με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που υπέγραψαν το Μνημόνιο, όπως και με στελέχη που βρίσκονται στο μικροσκόπιο για...

Αντιρωσικό τουρκικό «μέτωπο Μαύρης Θάλασσας» μαζί με Μπακού-Τιφλίδα!


Η είδηση που ακολουθεί ίσως και να εξηγεί για ποιον λόγο το Αζερμπαϊτζάν δημιουργεί τόσα πολλά προβλήματα στη Ρωσία, ουσιαστικά εκδιώκοντάς την από τη βάση ραντάρ Καρμπάλα στο έδαφός του, μέσω της έγερσης απαράδεκτων όρων!
Στις 8 Ιουλίου συναντήθηκαν στην Τραπεζούντα, στις ακτές της Μαύρης Θάλασσας, οι υπουργοί Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, του Αζερμπαϊτζάν, Ελμάρ Μαμαντιάροβ και της Γεωργίας Γκριγκόλ Βασάντζε, για να προωθήσουν περαιτέρω την επιτυχημένη ήδη συνεργασία τους, όπως χαρακτηριστικά αναφέρθηκε σε κοινή ανακοίνωση. Παρεμπιπτόντως, και πριν ξεκινήσουμε την παρουσίαση της συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών και των συμφωνηθέντων ανάμεσά τους, αξίζει να σημειωθεί, ότι μία ημέρα αργότερα πραγματοποιήθηκε στην πόλη Καρς στην ανατολική...

Δεν θα κάνουν αντάρτικο λόγω… τεμπελιάς

ΠΑΝΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ
Μεγάλη αγωνία στους κόλπους του νυν βαθέως ΣΥΡΙΖΑ, πρώην βαθέως ΠΑΣΟΚ, μετά τις προτροπές του στελέχους ΣΥΡΙΖΑ κ. Ιφικράτη Αμυρά, για άσκηση πολιτικής μέσω …σκοτωμών, απαγωγών, ανταρσιών κλπ.
Οι πράσινοι συνδικαλιστές, έτρεξαν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στον κυβιστιστή επαναστάτη κ. Τσίπρα, πουλώντας το νέο(;) ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου, προσδοκώντας φυσικά στη διατήρηση της πλουσιοπάροχα αμειβόμενης τεμπελοζωής τους.
Τώρα, όμως βρίσκονται σε αδιέξοδο.
Πίστευαν πως η «προστασία» των αξιωμάτων τους θα περνούσε μέσα από τις γνωστές ρουσφετολογικές διαδικασίες, μέσα από τη γνωστή αφαίμαξη της υπόλοιπης κοινωνίας και ιδιαιτέρως της ιδιωτικής πρωτοβουλίας (του 1.5 εκ. ανέργων του ιδιωτικού τομέα), μέσα από την κρατικοποίηση ακόμη και των περιπτέρων, έτσι ώστε να διορίσουν μέχρι και τα δισέγγονά τους.
Σήμερα, το πρώην βαθύ ΠΑΣΟΚ, βλέπει πως πρέπει να συγκατοικήσει με τους μάρτυρες υπεράσπισης των δολοφόνων της 17Ν, και με τους μέντορες αιματηρών αντάρτικων κινημάτων..
Όπως λέει ο κ. Αμυράς ο τραγικός αντάρτης των πόλεων, ή ο πολιτικός...

Θα κάψει ο ισπανικός πυρετός το ευρώ;

Μόνο την εβδομάδα που πέρασε τα πονταρίσματα σε βάρος του ευρώ αυξήθηκαν κατά περίπου 20% και έπεται συνέχεια...
11 Ιουν 2012 - 
Picture 0 for Θα κάψει ο ισπανικός πυρετός το ευρώ;
Η προσφυγή της Ισπανίας στον ευρωπαϊκό μηχανισμό βοήθειας συνιστά τον άγνωστο «Χ», που θα επηρεάσει τις αγορές σήμερα το πρωί στο ξεκίνημα τους. Στο σύνολο τους οι διαχειριστές κρατούν μια πολύ επιφυλακτική στάση, ενώ έντονα επιθετικό είναι το κλίμα στα πονταρίσματα στο ευρώΟι πληροφορίες που έρχονται από τα dealing rooms των τραπεζών κάνουν λόγο για ρεκόρ τοποθετήσεων στην πτώση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος έναντι του δολαρίου. Σύμφωνα με ενδείξεις που υπάρχουν αυτή τη στιγμή, δεν αποκλείεται σύντομα να σπάσει ακόμα και το φράγμα του 1,2, με ό,τι κάτι τέτοιο μπορεί να συνεπάγεται για την επόμενη μέρα του ευρώ.
Το πιθανότερο είναι πως σε μια τέτοια περίπτωση οδεύουμε προς κατάρρευση του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος, όπως νοείται η υποχώρηση του στο 1,15 ή και ακόμα χαμηλότερα. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μόνο την εβδομάδα που πέρασε τα πονταρίσματα σε βάρος του ευρώ αυξήθηκαν κατά περίπου 20% και με ενδιαφέρον αναμένεται τώρα η πορεία των συναλλαγών αυτή την εβδομάδα. Το πιθανότερο είναι ότι η πίεση στο ευρώ θα αυξηθεί περαιτέρω.

Κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων για χρέη πάνω από 300 ευρώ!!!

Τη θηλιά στο λαιμό των φτωχών Ελλήνων βάζουν οι "σωτήρες" του έθνους.
Αντί να αφήσουν την δυνατότητα να μπορεί κάποιος να ρυθμίσει τα χρέη του... τώρα που υπάρχει προβλημα ανεργίας και μειώσεων μισθών,του λένε ότι η 11 Ιουνίου του 2012 είναι η τελευταία προθεσμία να μην αυτοκτονήσει ή να ρίξει μια ΜΟΥΤΖΑ σε όλους και να σηκωθεί να φύγει και να πάει σε άλλη χώρα.
Σήμερα 11 Ιουνίου είναι η τελευταία προθεσμία για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.
Οι εντολές του υπουργείου Οικονομικών είναι ξεκάθαρες:

1) Ποινική δίωξη σε ληξιπρόθεσμους με χρέη άνω των 5.000 ευρώ.

2) Άμεσες κατασχέσεις κινητής και ακίνητης περιουσίας σε Ελλάδα και εξωτερικό για όσους έχουν χρέη πάνω από 3.000 ευρώ.

3) Κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων σε όσους έχουν χρέη πάνω από 300 ευρώ.



ΤΑ ΝΟΣΗΡΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΜΑΣ

Γράφει ο Μενέλαος Αυτόλυκος.
Το ελληνικό πολιτικό σύστημα, διαχρονικά, δεν έχει να επιδείξει  ιδιαίτερα υψηλό επίπεδο πολιτικού πολιτισμού. Λαϊκισμός, κομματισμός, μαύρηπροπαγάνδα και οχλαγωγία, σε κάθε ευκαιρία.  Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, οι συζητήσεις στα τηλεοπτικά πάνελ, δεν είναι τίποτα άλλο από μία αρένα, όπου κανένας δεν σέβεται τον λόγο κανενός  και ο ένας κατηγορεί τον άλλον, γιατί έτσι προστάζει η επικοινωνιακή πολιτική της εικόνας. Η εικόνα είναι πάνω από όλα και η υποκρισία της σιωπής και της διαστρέβλωσης της κοινής λογικής, βασιλεύουν. Ο στόχος είναι πάντα να χειραγωγηθούν τα αδαή πλήθη, σύμφωνα με τους στόχους των κομμάτων εξουσίας και των υποστηρικτών τους.

Τελικά, η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΚΑΙ Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη. Ή μήπως όχι ;
Ειλικρινά, αρχίζω να αισθάνομαι ότι η Ελλάδα, η χώρα που γέννησε τον πολιτισμό του διαλόγου (Σωκράτης και Πλάτωνας), την λογική (Αριστοτέλης) και την Δημοκρατία (Κλεισθένης), αρχίζει να αποκτά συστηματικά, χαρακτηριστικά χωρών της ανατολικής Ασίας και...

Ο Καρατζαφέρης συμπλέει με τον Βενιζέλο στο θέμα της Χρυσής Αυγής! Καρατζαφέρη και στον ΣΥΡΙΖΑ να σε έβλεπα δεν θα με εξέπληττε..

«Η Χρυσή Αυγή, με ενέργειες, πρακτικές αλλά και ρητορική τα τελευταία χρόνια, έχει θέσει εαυτόν εκτός κοινοβουλευτικού, δημοκρατικού τόξου»... 
δήλωσε ο  Καρατζαφέρης συμφωνώντας με τον Βενιζέλο.


Και καλά ο Βενιζέλος σαν εκπρόσωπος του καθεστώτος καλά κάνει και θεωρεί την ΧΑ σαν μη αρμόζουσα στις γνωστές «δημοκρατικές καταβολές» του ΠΑΣΟΚ. Ο Καρατζαφέρης όμως; Θεωρεί και αυτός αντιδημοκρατική την ΧΑ και ως εκ τούτου δεν πρέπει να έχει θέση στην βουλή; 
Να έχει όμως θέση το φασιστικό ΚΚΕ που θρασύτατα δηλώνει ότι δεν σέβεται το Σύνταγμα των Ελλήνων και θα ανατρέψει το αστικό καθεστώς όταν του δοθεί η ευκαιρία. Να έχει θέση στην βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ με τις σταλινικές, μαοϊκές, τροτσκιστικές και κάθε είδους ανατρεπτικές συνιστώσες του  και όχι η ΧΑ. 
Προσωπικά καταλαβαίνω τον τρόμο των κομμάτων της αριστεράς για την παρουσία της Χρυσής Αυγής. Μέχρι σήμερα είχαν καταφέρει να δημιουργήσουν αισθήματα ενοχής στους αδιάφορους και ρομαντικούς ηγέτες (λέμε τώρα) της δεξιάς παρατάξεως και έκαναν παιχνίδι τόσο στην βουλή όσο...

ΠΛΑΝΗΤΗΣ ΓΗ.... ΟΔΕΥΟΝΤΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Ο πλανήτης μας θα είναι πολύ διαφορετικό μέρος μέχρι το 2100. Η κλιματική αλλαγή, η αύξηση του πληθυσμού και η καταστροφή του περιβάλλοντος δημιουργούν σφοδρές συγκρούσεις του ανθρώπου με τη φύση, σύμφωνα με ειδικούς διάφορων ειδικοτήτων, που τονίζουν την ανάγκη για διεθνή συνεργασία και για δραστική αλλαγή σε οικονομικές, πολιτ.κές και ατομικές συνήθειες. Η Γη οδεύει -και μάλιστα με ταχύ βηματισμό- προς την καταστροφική κατάρρευσή της, αν οι άνθρωποι δεν αλλάξουν ρότα αναφορικά με την κλιματική αλλαγή, την αύξηση του πληθυσμού και την καταστροφή του περιβάλλοντος, σύμφωνα με μία νέα αγωνιώδη προειδοποίηση που απηύθυναν οι επιστήμονες, οι οποίοι μάλιστα φοβούνται ότι οι αλλαγές θα είναι κατακλυσμικές και όχι σταδιακές, όπως νομίζουν πολλοί.
Οι επιστήμονες θεωρούν ότι βρισκόμαστε ήδη σε πορεία μετωπικής σύγκρουσης με τη Φύση και τα πολύ χειρότερα έπονται για τον ανθρώπινο πολιτισμό. Οι 22 κορυφαίοι βιολόγοι, περιβαλλοντολόγοι, γεωλόγοι, παλαιοντολόγοι κ.ά. από πολλές χώρες (ΗΠΑ, Βρετανία, Ισπανία, Φινλανδία, Καναδά, Χιλή), σημαίνουν συναγερμό, ενόψει...

Τούρκοι αξιωματικοί κατά Ερντογάν… σε Facebook-Twitter…


«Στο κλαρί» βγαίνουν οι Τούρκοι αξιωματικοί εξοργισμένοι εναντίον του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος και τους έχει «εξαφανίσει», καθιστώντας το πάλαι ποτέ πανίσχυρο κεμαλικό στρατιωτικό κατεστημένο, μια κουρασμένη κοινωνική ομάδα σε παρακμή…
Υποτίθεται ότι κάποτε ήταν οι θεματοφύλακες του κεμαλισμού στη χώρα, τώρα όμως που ο κεμαλισμός δεν είναι και… στα πάνω του, παρότι ο Ερντογάν παίζει ενίοτε το εθνικιστικό χαρτί για λόγους εσωτερικών ισορροπιών, οι στρατιωτικοί έχουν πάρει την κατηφόρα, η οποία μάλιστα δεν φαίνεται να έχει τελειωμό…
Πλέον, εκατοντάδες απόστρατοι και εν ενεργεία αξιωματικοί, μέχρι και πρώην αρχηγός (!), βρίσκονται φυλακισμένοι κατηγορούμενοι ότι προετοίμαζαν πραξικόπημα, με αποτέλεσμα η πειθαρχία να έχει γενικώς χαλαρώσει. Απογοητευμένοι...

"Εμείς δεν είμαστε η δεξιά που τρώει σφαλιάρες"

Με την επωδό "Εμείς δεν είμαστε η δεξιά της σφαλιάρας, η δεξιά που δέχεται σφαλιάρες και δεν μιλάει" ο γ.γ. του Λαϊκού Συνδέσμου Ν.Μιχαλολιάκος, κατά τη διάρκεια μεγάλης προεκλογικής συγκέντρωσης του κόμματός του στη Θεσσαλονίκη, σχολίασε την επίθεση που δέχεται από τα ΜΜΕ το κόμμα του λόγω του επεισοδίου Η.Κασιδιάρη, Λ.Κανέλλη, Ρ.Δούρου.
Χαρακτήρισε το στέλεχος του σταλινικού ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη ως "τραμπούκα" και "μπολσεβίκα που βρίζει και ψευδολογεί", αλλά αναφερόμενος στον ωσεί παρόντα Προκόπη Παυλόπουλο διερωτήθη" Αφού δεν μπόρεσε να σώσει τη Λιάνα Κανέλλη από τα χαστούκια, πώς θα σώσει τη χώρα από τους κομμουνιστές του ΣΥΡΙΖΑ".

Ο πρόεδρος της Χ.Α. αναφέρθηκε και στα προχθεσινά επεισόδια στη Βέροια, κατά τα οποία συνελήφθησαν οκτώ μέλη της Χ.Α., μεταξύ αυτών και ο υποψήφιος βουλευτής Ιωάννης Σαχινίδης, όπου κατήγγειλε ότι η αστυνομία προέβη σε επιλεκτικές συλλήψεις οπαδών...

Η ΑΠΟΚΑΘΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!


Δείτε το παρακάτω βίντεο, είναι εκπληκτικό. Δημιουργήθηκε είτε από τον  ΛΑ.Ο.Σ. είτε από οπαδούς του Καρατζαφέρη. Έχει πλάκα, βλέπεται πολύ ευχάριστα. Το ότι αγνοεί παντελώς το ΠΑΣΟΚ προφανώς γίνεται διότι το ΠΑΣΟΚ πλέον δεν είναι κόμμα αλλά απόκομμα! 


Spiegel : Προτάσεις για «ένωση των δημοσιονομικών πολιτικών» στην Ευρωζώνη καταρτίζει η ΕΕ. Έρχεται το τέλος της δημοσιονομικής εθνικής κυριαρχίας

Οι επικεφαλής των ευρωπαϊκών θεσμών προετοιμάζουν ένα σχέδιο το οποίο θα οδηγήσει σε μια πραγματική ένωση των ευρωπαϊκών δημοσιονομικών πολιτικών "για να σωθεί το ευρώ", γράφει το γερμανικό Spiegel που θα κυκλοφορήσει τη Δευτέρα.

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ, ο επικεφαλής του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μάριο Ντράγκιεργάζονται πάνω στο σχέδιο αυτό, βάσει του οποίου τα κράτη μέλη δεν θα μπορούν πλέον να δημιουργούν νέα χρέη βάσει πέραν των δυνατοτήτων τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, στο σχέδιο προβλέπεται πως τα κράτη θα μπορούν να διαθέτουν μόνον πόρους που καλύπτονται ήδη από τα έσοδά τους.

Οποιαδήποτε χώρα χρειάζεται περισσότερα χρήματα από αυτά που έχει στη διάθεσή της θα πρέπει να γνωστοποιεί τις ανάγκες της στην ομάδα των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η οποία θα αποφασίζει τότε αν τα αιτήματά της είναι δικαιολογημένα και σε ποιο ύψος. Στη συνέχεια θα εκδίδονται ευρωομόλογα για να...

Λουδοβίκε...Τσίπρα δεν το κατάλαβες ακόμη αλλά το καλάμι είναι το πιο άγριο άλογο....

Έχεις, προς το παρόν, με το μέρος σου το 17% περίπου του ελληνικού λαού και συμπεριφέρεσαι σαν να έχεις την αυτοδυναμία. Αν σου φύγουν οι πέραν του, πραγματικά δικού σου, 3% που σε ψήφισαν διαμαρτυρόμενοι για την εν γένει πολιτική κατάσταση  εκδικούμενοι τα κόμματά τους θα μείνεις τελικά με ένα 4-6% συμπεριλαμβανομένων των λαμόγιων συνδικαλιστών του ΠΑΣΟΚ...τι θα κάνεις; Θα καταγγείλλεις νοθεία;
Και αν πάρεις, ας υποθέσουμε, το 30% του ελληνικού λαού τι θα κάνεις; Δικτατορία του προλλεταριάτου όπως θέλει η συντρόφισσα Δούρου; . Και καλά οι άλλοι, τόσο μυαλό έχουν, τόσα λένε και κάνουν εκεί στον αχταρμά του ΣΥΡΙΖΑ. Εκείνος ο Δραγασάκης δεν σου λέει τίποτε; Δεν σε συμβουλεύει καθόλου; Κι αυτός το ίδιο ρηχός με τους άλλους; 
Ξεπέζεψε Αλέξηηηη.... Θα πέσεις και θα κτυπήσεις άσχημα!

Μέρες ολοκληρωτισμού και στιγμές ενστίκτων…

Η Μέρκελ το ονόμασε σχέδιο «πολιτικής ένωσης», παρότι με τους σκληρούς όρους που συνεχίζει να θέτει στους  εταίρους της και την εθελοτυφλία στο αδιέξοδο των λαών τους – είτε αυτοί εφαρμόζουν την «πανάκεια» της λιτότητας είτε όχι – διαβάζεται κυρίως σαν σχέδιο «Γερμανικής ένωσης». Μετά το Ιρλανδικό Ναι στο δημοψήφισμα για το Δημοσιονομικό Σύμφωνο, η Μέρκελ προσδοκά και την πτώση της Ισπανίας στο δίκτυ εξουσίας που υφαίνει για την Ευρώπη. Αν αυτό τελικά συμβεί, τότε δύο θα είναι πλέον τα επόμενα εμπόδια στο «ενωτικό» της σχέδιο: η Γαλλική άρνηση και το Ελληνικό ερωτηματικό της 17ης Ιουνίου…

Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπερνάρ Καζνέβ δήλωσε ότι η «πολιτική ένωση» δεν μπορεί να θεωρηθεί χωρίς την συμμετοχή των λαών και ότι αυτή η συμμετοχή θα είναι αδύνατη όσο χρονικό διάστημα η ΕΕ δεν αποδεικνύει την ικανότητά της να δώσει κατάλληλες απαντήσεις στην οικονομική και νομισματική κρίση. Αυτή η πρόταση για «πολιτική ένωση», γράφει η LeMonde, επιβεβαιώνει το ρητό «η επίθεση είναι η...

Στο επίκεντρο πάλι η Ελλάδα και οι εκλογές Μετά την προσωρινή «ισπανική» λύση

Σοφία Βούλτεψη


Οι εξελίξεις στην Ισπανία, που έλαβε τελικά δάνειο από τον ευρωμηχανισμό για να σώσει τις τράπεζές της, αλλά προς το παρόν απέφυγε έξωθεν δημοσιονομικές παρεμβάσεις, επαναφέρει την Ελλάδα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των δανειστών – αν και με το ένα μάτι στη Μαδρίτη.

Επιπλέον, επαναβεβαιώνεται το γεγονός ότι τέτοιου είδους «διασώσεις» αποσκοπούν στην διαφύλαξη και προστασία της αξιοπιστίας, αλλά και της ίδιας της ύπαρξης του ευρώ, θέτοντας και πάλι το αμείλικτο δίλημμα περί παραμονής της χώρας μας στο ευρώ ή εξόδου από την ευρωζώνη. 

Η παρέμβαση στην Ισπανία αποδεικνύει δηλαδή πως οι Ευρωπαίοι προχωρούν σε τέτοιου τύπου αποφάσεις επειδή επιθυμούν την επιβίωση του ευρώ και όχι επειδή θεωρούν πως οφείλουν να διασώσουν μια χώρα – την Ελλάδα ή την Ισπανία εν προκειμένω.

Άλλωστε, σχετικά μηνύματα διατυπώθηκαν και τις τελευταίες ημέρες, με την...

Τι έγραψε για τους μουσουλμάνους ο Αλ. Τσίπρας στην Κω...

Georgia Alevra.


ΞΑΝΑ ΚΑΙ ΞΑΝΑ... ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΝΑ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ...!! ΟΛΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΟΝΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕΙ ΘΕΜΑ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΡΟΔΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΩ... ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ. Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΔΟΥΡΟΥ... ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΒΛΕΠΕΤΕ ΣΤΗΝ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΟΥ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΓΚΥΡΑ... ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΖΑΜΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΗΝ ΚΩ...!!! ΝΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟ... ΕΛΕΕΙΝΕ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ !!!!!!!!!!
πηγή

Υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με κατευθύνει ώστε να βρω ένα πλήρες βιογραφικό του Τσίπρα;Και όταν λέω πλήρες εννοώ πλήρες αρχής γενομένης από το όνομα και την καταγωγή του πατέρα του.Όχι βέβαια τις αηδίες της βικιπαίδεια....


Οι κομμουνιστές, έστω και μεταλλαγμένοι όπως αυτοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν αλλάζουν τακτικές. Έχετε κάνει συμφωνίες με την Τουρκία; Σας χρηματοδοτούν;

 
“Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για την κατάκτηση (ανεξαρτητοποίηση) των Τούρκων της Δυτικής Θράκης”

Επειδή θυμόμαστε κάτι άλλες συμφωνίες του ΚΚΕ... Γιατί στην τουρκική γλώσσα η αφίσα κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ. Οι μωαμεθανοί της Δ. Θράκης δεν πήγαν σχολείο; Δεν έμαθαν την ελληνική γλώσσα; Τι συμφωνίες έχετε κάνει με την Τουρκία; Σας χρηματοδοτούν; Μπορείτε να μας κοινοποιήσετε τα οικονομικά του κόμματός σας;

Ανοικτή επιστολή προς την Christine Lagarde

Ανοικτή επιστολή της Μαρίας Νεγρεπόντη-Δελιβάνη* προς την κυρία Christine Lagarde,  επικεφαλής του ΔΝΤ (σχετικά με τη  δήλωσή της  ότι   «οι Έλληνες δεν πληρώνουν φόρους») 

Αγαπητή Κυρία Christine Lagarde,
Σε πείσμα του άκρως προσβλητικού ύφους σας, για την Ελλάδα και τους Έλληνες, όπως αυτό εμπεριέχεται στη δήλωσή σας, με βάση την οποία ο οικτρά δοκιμαζόμενος ελληνικός λαός «δεν πληρώνει φόρους» και γι αυτό εσείς «δεν έχετε συμπάθεια γι αυτόν, αλλά για τα παιδιά του Νίγηρα», θέλω να πιστεύω ότι είστε θύμα κακής πληροφόρησης. Και τούτο, γιατί οι μακρόχρονες και στενές σχέσεις μου με τη Γαλλία, τα Πανεπιστήμιά της και τους οικονομολόγους συναδέλφους μου, καθώς και η βαθιά μου εκτίμηση, ο θαυμασμός και η αγάπη που τρέφω για το γαλλικό λαό, την ιστορία του και τον πολιτισμό του, αναζητούν εναγωνίως κάποιες δικαιολογίες για το πώς και για το γιατί, εσείς, παρά την επίσημη θέση που κατέχετε, επιτρέψατε ωστόσο στον εαυτό σας να λησμονήσει ότι απευθύνεται σε ισότιμο μέλος της ΕΕ-ευρωζώνης. Να προσθέσω, ακόμη, ότι η ηθική συμπαράσταση που δέχεται η Ελλάδα, σε καθημερινή βάση, από πολυάριθμους Γάλλους διανοούμενους, σπουδαστές, αναλυτές, συγγραφείς και ΜΜΕ, αλλά και...

Αλέξη τα 'μαθες τα νέα; Βαριά ήττα του Μελανσόν στη Γαλλία

Ο επικεφαλής του Αριστερού Μετώπου της Γαλλίας, Ζαν-Λικ Μελανσόν έχασε το στοίχημα απέναντι στην επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λε Πεν, στον πρώτο γύρο των βουλευτικών εκλογών στον γαλλικό βορρά και δεν θα μετάσχει στον δεύτερο γύρο την επόμενη Κυριακή.
Ο Μελανσόν, ο οποίος έχασε την πρόκληση έναντι της Μαρίν Λε Πεν στο Ενίν-Μπομόν, ανακοίνωσε ο ίδιος την ήττα του. Καθώς ήρθε στην τρίτη θέση, αποσύρθηκε προς όφελος ενός Σοσιαλιστή που θα αναμετρηθεί με την αρχηγό του Εθνικού Μετώπου.  

Πατριάρχης Μόσχας από Αμμόχωστο: "Η Ρωσία θα βοηθήσει ενεργά την Κύπρο"...

Επίσκεψη με ιδιαίτερη σημασία στην Κύπρο πραγματοποιεί ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών Κύριλλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β’. Ο Πατριάρχης διαβεβαίωσε πως "Η Ρωσία θα συνεχίσει να βοηθά ώστε το πρόβλημα των προσφύγων της Κύπρου να επιλυθεί και να επιστρέψουν στα σπίτια και στις περιουσίες τους",ενώ στο Παραλίμνι, στρατιωτικό απόσπασμα της Εθνικής Φρουράς απέδωσε τιμές αρχηγού κράτους και οι πάντες ζητούσαν από τη Ρωσία να επέμβει.Επίσης δήλωσε ότι "Η Ρωσία είναι εδώ για την Κύπρο"...


Ο Δήμαρχος Παραλιμνίου Θεόδωρος Πυρίλλης, του ζήτησε "Να σταθεί η Ρωσία στο πλάι των Κυπρίων ορθόδοξων Χριστιανών, και κυρίως των κατοίκων Αμμοχώστου, οι οποίοι αναμένουν να επιστρέψουν στα...