Σελίδες

Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

Για να μαθαίνουμε...Αρχές και κριτήρια για την κατάληψη του ανώτατου κυβερνητικού θώκου...

Toυ Θανάση Διαμαντόπουλου

Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν περισσότερο από κατηγορηματικός: «Σε περίπτωση σχηματισμού πολυκομματικής κυβέρνησης πρωθυπουργός γίνεται ο αρχηγός του μεγαλύτερου εκ των συγκυβερνώντων κομμάτων, αυτός είναι ο νόμος και η ουσία της δημοκρατίας». Από την πλευρά μου, δεν ξέρω αν είναι ο νόμος και η ουσία της δημοκρατίας, τα κριτήρια πάντως επιλογής του προέδρου συμμαχικού κυβερνητικού σχήματος είναι το βάσανο των πρωτοετών φοιτητών μου! Γιατί στα σχήματα αυτά, σε αντίθεση προς τις μονοκομματικές κυβερνήσεις, μόνο αυτονόητο δεν είναι ποιος γίνεται πρωθυπουργός, αφού υπάρχουν πολλά ανταγωνιστικά μεταξύ τους κριτήρια, και ποιο επικρατεί κάθε φορά εξαρτάται εκ της γενικότερης πολιτικής συγκυρίας και των εκάστοτε συσχετισμών δυνάμεων, θέσεων και διαπραγματευτικών περιθωρίων των κομμάτων που αποφασίζουν - ή αναγκάζονται - να συνεπωμισθούν τις κυβερνητικές ευθύνες. Θα τολμήσω να απαριθμήσω τα κυριότερα προς ενημέρωση και των πολιτικών εκείνων αρχηγών που έχουν πολύ περιορισμένη εικόνα της διεθνούς εμπειρίας (αλλά και της ελληνικής παλαιότερων εποχών).
Το πρώτο κριτήριο - η «αρχή» - είναι πράγματι αυτό που ανέφερε ο κ. Σαμαράς, η «αρχή της υπεροχής», που οδηγεί στην πρωθυπουργία τον αρχηγό ή άλλο παράγοντα της μεγαλύτερης εκ των κομματικών συνιστωσών της συγκυβέρνησης. Το πότε ισχύει αυτό το κριτήριο θα...

Απαιτούνται έμπειροι και ικανοί, όχι ανίκανα κομματόσκυλα

Οδεύοντας προς την δημιουργία κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά, δέον είναι να αναφερθούμε στην αναγκαιότητα, την εθνική κυρίως, της επιλογής των προσώπων που θα συμμετέχουν σε αυτήν, δεδομένης της παταγώδους αποτυχίας προηγούμενων πολιτικών προσώπων που επελέγησαν να συνδράμουν στην κυβέρνηση της χώρας και τελικά απεδείχθη πως υπηρέτησαν με τον σκληρότερο δυνατό τρόπο τα συμφέροντα εκείνα που ήθελαν να πλήξουν την ίδια την χώρα, το Σύνταγμα, τους θεσμούς και ιδιαίτερα την Ελληνική κοινωνία.

Ο Αντώνης Σαμαράς, οφείλει να σκεφθεί την συμμετοχή προσώπων που έχουν την πολιτική αλλά και την επαγγελματική εμπειρία ιδιαίτερα ευαίσθητων τομέων, όπως είναι αυτοί της Παιδείας, της Υγείας, της Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας, της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής, της ενέργειας και της οικονομίας. Αυτοί οι τομείς αποτελούν το μεταίχμιο της ό,ποιας πολιτικής που θα στοχεύει στην κοινωνική ασφάλεια και ευμάρεια, στην εξασφάλιση των δικαιωμάτων και των κεκτημένων της χώρας. Και σε αυτούς ακριβώς τους τομείς θα πρέπει να τοποθετηθούν άνθρωποι που έχουν εντρυφήσει επαγγελματικά στα εξειδικευμένα και άκρως εθνικής...

"Κόκκινο" στη Ντόρα από το Κυριάκο για την υπουργοποίηση.Ποιοι "παίζουν" για ΥΕΘΑ

Η Ντόρα Μπακογιάννη δεν θα είναι στο ΥΕΘΑ και πιθανόν και σε κανένα άλλο υπουργείο. Όχι επειδή δεν θέλει ο Σαμαράς όπως πιθανόν να υποθέσουν κάποιοι,αλλά λόγω του αδελφού της Κυριάκου ο οποίος όπως λένε όλες οι πληροφορίες υπουργοποιείται.
Κι αυτό οδηγεί τη κα.Μπακογιάννη στην επιλογή όπως λένε πηγές από τη Συγγρού να μην δεχτεί υπουργείο για να αποφευχθούν σχόλια περί “οικογενειοκρατίας” και άλλα σχετικά.
“Από την οικογένεια Μητσοτάκη, μόνο ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα υπουργοποιηθεί”, λένε οι ίδιες πηγές και φαίνεται ότι αυτό βολεύει και τη ΝΔ και τη Ν.Μπακογιάννη. Τη μεν πρώτη γιατί θα εμφανιστεί ότι δεν τα δίνει όλα και τη Μπακογιάννη γιατί δεν θα υποστεί κυβερνητική φθορά. Που αναμένεται να είναι και μεγάλη.
Συνεπώς τα δύο ονόματα που “παίζουν” για το ΥΕΘΑ είναι ο Αβραμόπουλος και ο Φράγκος.

Σφοδρή επίθεση Θ.Πάγκαλου στον Ε.Βενιζέλο

Image
Νέα επίθεση εναντίον του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου εξαπέλυσε ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, τονίζοντας ότι «κανένας δε θα με ρίξει πρόωρα στον Καιάδα».
Μιλώντας στον Real fm ο κ. Πάγκαλος σημείωσε αφήνοντας αιχμές για την ηγεσία του κόμματος, ότι «την παλαιά φρουρά την αποσύρουν όταν εκτίθεται στη ψήφο του λαού οι πολίτες με την ψήφο τους. Εγώ επέλεξα να μην θέσω τον εαυτό μου σε αυτή τη διαδικασία και να αποσυρθώ. Γιατί θεωρούσα ότι μετά από τόσα χρόνια στη Βουλή και στην πρώτη γραμμή στην πολιτική ζωή έπρεπε κάποτε να αποσυρθώ. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν ασχολούμαι με την πολιτική. Και δεν δέχομαι να με ρίξει κανείς στον Καιάδα πρόωρα. Όσο έχω νου και γλώσσα θα τα χρησιμοποιώ».
Ερωτηθείς για τις αλλαγές που φέρεται να ετοιμάζει ο κ. Βενιζέλος και οι οποίες θα αφορούν σε πρόσωπα, όνομα και καταστατικό, ο κ. Πάγκαλος τάχθηκε υπέρ, επισημαίνοντας ότι «είμαστε ένα κόμμα του 40% που κυβερνούσαμε και αυτή τη στιγμή βρεθήκαμε τρίτο κόμμα. Πρέπει να σκεφτούμε τι έχει αλλάξει, εάν έχει αλλάξει η κοινωνία, η εποχή. Πρέπει να σκεφτούμε εάν θα πρέπει να αλλάξουμε και εμείς για να προσαρμοστούμε με την κοινωνία».


πηγή

Xωρίς βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η νέα κυνέρνηση...

Picture 0 for Xωρίς βουλευτές και πρώην υπουργούς του ΠΑΣΟΚ η νέα κυνέρνηση
Οι πληροφορίες μετά τη συνάντηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με τον πρόεδρο του κόμματος Ευάγγελο Βενιζέλο


Το ΠΑΣΟΚ δεν προτίθεται να συμμετέχει στην κυβέρνηση, που αναμένεται να σχηματιστεί απόψε ή την Τετάρτη, με κοινοβουλευτικά του στελέχη ή πρώηνυπουργούς.

Αυτή την εικόνα αποκόμισαν οι βουλευτές του Κινήματος, οι οποίοι συναντήθηκαν το μεσημέρι της Τρίτης με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Όπως φάνηκε, πάντως, τη Δευτέρα στη συνεδρίαση της στενής ομάδας στελεχών, την οποία έχει συγκροτήσει ο κ. Βενιζέλος, υπάρχουν στελέχη που διαφωνούν με...

Λούλης σε Σαμαρά: Θα είστε σύντομη παρένθεση, εσύ και οι παρακμιακοί εταίροι σου!

Λούλης σε Σαμαρά: Θα είσαι σύντομη παρένθεση με τους παρακμιακούς εταίρους σου 
Το γελοίο υποκείμενο ο Λούλης, ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από πολλά λάθη του Κώστα Καραμανλή και των κυβερνήσεών του, μάλλον ψάχνει για δουλειά και μάλλον στοχεύει ήδη το επόμενο «θύμα» του, τον Τσίπρα. Ο Λούλης ανήκει στο είδος ανθρώπων που εξέθρεψε το παραπολιτικό σύστημα ώστε να προσφέρει έμμισθες υπηρεσίες συμβουλάτορα (της κακιάς ώρας), όντας ο ίδιος ανίκανος. «Έφαγε» καλά επί Καραμανλή και επειδή έχασε την κουτάλα ψάχνει τρόπους να εκδικηθεί. Βέβαια αυτά που λέει παρακάτω για το «κάτω του μετρίου πολιτικό προσωπικό» της ΝΔ είναι αλήθεια αλλά δεν χρειάζεται ειδικές ικανότητες ή ιδιαίτερες και εξειδικευμένες σπουδές για να μας πει αυτό που όλοι οι ΝΔκρατες γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Το ότι ο Λυκουρέτζος πχ ή ο Παυλόπουλος αλλά και πλήθος άλλων είναι άχρηστοι πολιτικάντηδες το γνωρίζουν οι πάντες  και δεν χρειάζονται τα «φώτα» του κάθε τυχάρπαστου Λούλη για να γίνει αντιληπτό. Τώρα, το ότι ο Σαμαράς τον πέταξε, κυριολεκτικά, από την καλοπληρωμένη θέση του έμμισθου συμβούλου μάλλον στα θετικά του Αντώνη θα πρέπει πιστωθεί. Οδυσσεύς  

από το iefimerida.gr
Νέο χτύπημα στον Αντώνη Σαμαρά από τον -πρώην συνεργάτη του Κώστα Καραμανλή και επικοινωνιολόγο της Νέας...

Ποιος θα διαδεχθεί την Παπαρήγα;

ΜΑΝΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΗΣ

Έστω σε… φιλολογικό επίπεδο, στον Τύπο αλλά και τα πολιτικά παρασκήνια έχει ξεκινήσει από χθες η συζήτηση για το μέλλον του ΚΚΕ. Δηλαδή, για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, για το ενδεχόμενο αλλαγής ηγεσίας, με την Αλέκα Παπαρήγα να αποχωρεί από το πόστο της Γενικής Γραμματέως, μετά από 20 χρόνια θητείας.

Ξεκινώντας, να ξεκαθαρίσουμε ότι η συζήτηση είναι άδικη για την κα Παπαρήγα. Οι πολιτικές ικανότητες καθώς και το αισθητήριο της οποίας, επέδειξαν μεγαλύτερο βάρος αλλά και αντοχή στον χρόνο, σε σχέση με τους περισσότερους ιδεολογικούς και όχι μόνο αντιπάλους της. Σκεφτείτε μόνο ότι η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ έζησε τέσσερις αρχηγούς στο ΠΑΣΟΚ, τον Ανδρέα Παπανδρέου, τον Κώστα Σημίτη, τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τέσσερις αρχηγούς στη Νέα Δημοκρατία, τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, τον Μιλτιάδη Έβερτ, τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά, και τέσσερις αρχηγούς στον όμορο...

Μπρα ντε φερ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΔΗΜΑΡ για την Κεντροαριστερή πολυκατοικία!


Ενας άτυπος αγώνας δρόμου έχει ξεκινήσει ανάμεσα στο ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜ.ΑΡ. και τον ΣΥΡΙΖΑ για το ποιο κόμμα θα εκφράσει την πλειοψηφική Κεντροαριστερά των επόμενων εκλογών. Το «νέο» αυτό χώρο θα πολιορκήσουν και τα τρία κόμματα γνωρίζοντας ότι όποιος τον κατακτήσει νωρίτερα και πειστικότερα θα είναι ο νικητής της επόμενης εκλογικής αναμέτρησης που μπορεί να γίνει οποτεδήποτε, αν η κυβέρνηση που φαίνεται ότι θα συγκροτηθεί δεν πετύχει στους στόχους της.

Ο Αλέξης Τσίπρας χάρισε στο κόμμα του το ηγετικό προβάδισμα του χώρου κατακτώντας περίπου 27% των ψήφων και ανοίγοντας τη βεντάλια της Κεντροαριστεράς από τις παρυφές του ΠΑΣΟΚ ως τις ακροαριστερές συνιστώσες.

Η εξέλιξη αυτή αναγκάζει το ΠΑΣΟΚ και τη Δημοκρατική Αριστερά να μπουν με...

Από σπόντα ελληνική αντιπροσωπία στον Οργανισμό Ισλαμικής Συνεργασίας

Με τον Τούρκο γενικό γραμματέα του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (ΟΙΣ), Εκμελεντίν Ιχσάνογλου πρόκειται να συναντηθεί αντιπροσωπία του υπουργείου Εξωτερικών η οποία πραγματοποιεί επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία.

Υπενθυμίζεται πως ο ΟΙΣ, ο οποίος έως τον Ιούνιο του 2011 ονομαζόταν Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης, εδρεύει στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και αποτελεί τον διεθνή οργανισμό ο οποίος φέρνει κοντά τις μουσουλμανικές χώρες του πλανήτη, κατά συνέπεια έχει 57 κράτη μέλη ενώ αντιπροσωπεύει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους.

Πέραν του όγκου και της αυτονόητης σημασίας του συγκεκριμένου διεθνούς οργανισμού θα πρέπει να σημειωθεί πως το ενδιαφέρον της χώρας μας άπτεται και άμεσων και ζωτικών εθνικών ζητημάτων, αφού η Άγκυρα έχει...

Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε στους φαντάρους να τραγουδούν το "Μακεδονία ξακουστή..."

Διοικητής στρατοπέδου απαγόρευσε στους φαντάρους να τραγουδούν το "Μακεδονία ξακουστή..."Να δείτε που τον άγνωστο σ' εμάς , μέχρι στιγμής, διοικητή της 162 Α/Κ ΜΒΠ θα τον δούμε και αρχηγό ΓΕΕΘΑ και γιατί όχι και ΥΕΘΑ. Ήδη από αυτήν την στιγμή θα τέθηκε υπό την προστασία του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων Πράσινων.
Σωστή η ενέργεια του ΥΕΘΑ Φράγκου και, ευκαιρίας δοθείσης, καλά θα κάνει να ανατρέξει μήπως και βρει εκείνη την Γενική Διαταγή του 1982-83 με την οποία ο αρχιπροδότης Ανδρέας Παπανδρέου απαγόρευε, σαν Υπουργός ΕΘΑ τότε, το άλλο τραγούδι-εμβατήριο... το «Έχω μια 'δελφή, κουκλίτσ' αληθινή....την λένε Β. Ήπειρο... την αγαπώ πολύ... κτλ». 
Πάντως, τέτοιου είδους ευθυνόφοβη αλλά και παρεξηγήσιμη συμπεριφορά εκ μέρους των στελεχών, θα πρέπει να αντιμετωπίζεται ακαριαία και αυστηρά. Όχι συστάσεις και υπομνήσεις διαταγών αλλά «κόψιμο κεφαλιών». Έχουμε ανάγκη από υπερήφανα στελέχη που θα οδηγήσουν, αν χρειασθεί, τους Έλληνες στον θάνατο και όχι σε αγώνες δρόμου προς τα μετόπισθεν. Αφαίρεση διοίκησης από τον «διοικητή», λέμε τώρα, και μετάθεσή του στα ΚΑΑΥ σήμερα αν είναι δυνατόν. Οδυσσεύς

από το thestival.gr

Ένα πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες σε στρατόπεδο της Βόρειας Ελλάδας. Ο διοικητής του στρατοπέδου απαγόρευσε σε φαντάρους να...

Επιστολή αστυνομικών προς την ελληνική κοινωνία...

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ.

Διαπιστώσεις και προτάσεις για μία σύγχρονη Ευρωπαική Αστυνομία,σε ένα σύγχρονο Ευρωπαικό κράτος.

Είμαστε αστυνομικoί που μπήκαμε στην Αστυνομία,μετά τον νόμο τού αείμνηστου Ελληνα Πολιτικού Σάκη Πεπονή, από το 1995 μέσω του αδιάβλητου συστήματος των Πανελληνίων εξετάσεων.Σάς στέλνουμε αυτήν την μακροσκελή επιστολή.Ευχαριστούμε κάποιους παλιούς συναδέλφους,που μας βοήθησαν στην σύνταξη αυτής τής επιστολής, με στοιχεία από μία ιστορική αναδρομή από το 1984 από καταστάσεις που έζησαν και γνώρισαν.Δεν θα δημοσιοποιήσουμε τα ονοματά μας γιά ευνόητους λόγους.Υπηρετούμε σε αστυνομικά τμήματα,καί είμαστε περήφανοι που είμαστε Ελληνες Αστυνομικοί.Είμαστε περήφανοι που φοράμε αυτήν την στολή.Είμαστε σίγουροι ότι εκφράζουμε την μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Αστυνομικών.Που θέλουν μία άλλη σύγχρονη Ευρωπαική Αστυνομία. Αλλά μια διαχρονική Νομενκλατούρα καί ένα διαχρονικό πολιτικό πελατειακό σύστημα,δεν αφήνει κάτι τέτοιο να γίνει.Είμαστε περήφανοι που κάτω από αντίξοες συνθήκες,παρά την πλήρη αποδυνάμωση-αποψίλωση των αστυνομικών τμημάτων από αστυνομικές δυνάμεις και προσωπικό,δίνουμε μία άνιση μάχη κατά μίας άγριας και ανεξέλεγκτης εγκληματικότητας.Αλλά αισθανόμαστε άσχημα που φασιστικές συμμορίες έχουν αντικαταστήσει το θεσμικό και συνταγματικό κράτος και την Αστυνομία,με ένα παρακράτος ταγμάτων εφόδου.Αυτοί που είναι υπεύθυνοι για αυτά,είναι το πελατειακό πολιτικό σύστημα και οι διαχρονικές πολιτικές και φυσικές ηγεσίες της Αστυνομίας,που γιά λόγους σκοπιμοτήτων καί image,<<χάρισαν γήπεδο>> στο παρακράτος,και σε μία ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα πού σκοτώνει πού δολοφονεί γιά 50-100 ευρω.Τα ονόματά μας δεν τα δημοσιεύουμε γιά να μην...

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κόβει» τους ακραίους και γίνεται κόμμα του αριστερού ρεαλισμού

Ο ΣΥΡΙΖΑ «κόβει» τους ακραίους και γίνεται κόμμα του αριστερού ρεαλισμού
Στροφή στο ρεαλισμό και στην υπευθυνότητα ετοιμάζεται να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ αφήνοντας πίσω του ακραία συνθήματα και ακραίες θέσεις που είχε ως κόμμα διαμαρτυρίας. Με μπαράζ δηλώσεων ο Αλέξης Τσίπρας αλλά και κορυφαία στελέχη του κόμματος έδωσαν το στίγμα του «νέου ΣΥΡΙΖΑ» που θα κάνει μαχητική, δυναμική αλλά και υπεύθυνη αντιπολίτευση στη Βουλή.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβαίνει γιατί ωριμάζει. Θα τους ρημάξουμε στη νομιμότητα» είπε χαρακτηριστικά χθες ο Δημήτρης Παπαδημούλης, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι. Στο ίδιο πνεύμα κινήθηκε και ο εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης ο οποίος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποβάλει σχέδια νόμου που θα ανακουφίζουν συγκεκριμένες κοινωνικές ομάδες, ενώ σε άλλα θέματα, όπως π.χ. στις αποκρατικοποιήσεις θα ανεβάζει τους τόνους και θα διαφωνεί με την εκποίηση δημόσιας περιουσίας.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει το δικό του αγώνα προς την ωρίμανση κλείνοντας τους λογαριασμούς του με ορισμένες πτυχές του παρελθόντος και προχωρώντας μπροστά ως «ήρεμη δύναμη». Μια πρόγευση έδωσε ο κ. Παπαδημούλης, στην ίδια...

Ο "ΓΝΩΣΤΟΣ ΧΩΡΟΣ" ΑΝΕΛΑΒΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΝΤΙΜΙΝΤΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ


ΚΑΙ ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑΤΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΤΟΝ ΟΝΟΜΑΖΕΙ "ΓΝΩΣΤΟ ΧΩΡΟ"...!!! ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΤΡΙΚΥΜΙΑ ΕΝ ΚΡΑΝΙΩ...

Τα πάντα γύρω μας φαίνεται εκβιαστικά να ξετυλίγονται γύρω από δίπολα: μνημονίου-αντιμνημονίου, δραχμής-ευρώ, φασισμού-αντιφασισμού. Ίσως ακόμα και μέσα στις δικές μας γραμμές να επιβάλλεται σε στιγμές να σταθούμε, να πάρουμε θέση, σε μια συγκυρία οριακή. Στιγμή όμως δεν λησμονούμε το μοναδικό πραγματικό δίπολο: Επανάσταση ή σύμπλευση με το υπάρχον.

Αρνούμαστε τη συναίνεση, τα διλήμματά τους, την ταξική ειρήνη. Η ασφάλεια αφορά τα οφέλη του ντόπιου και του πολυεθνικού κεφαλαίου, η ελευθερία όλο τον υπόλοιπο κόσμο. Το κράτος και το κεφάλαιο, οι φασίστες κι οι τράπεζες δεν είναι αόρατες δυνάμεις. Έχουν ονόματα και διευθύνσεις. Ας αρχίσουν να μετράνε τις μέρες της αφθονίας τους αντίστροφα.

Κοιτάμε πίσω μας, στα τελευταία χρόνια, αγώνες σκληρούς. Πώς να χωρέσουν...

Οι λαθρομετανάστες, ο κύριος φορέας της εγκληματικότητας

Toυ Στάμου Zούλα


Φανταστείτε ότι ζείτε εσείς οι ίδιοι την εφιαλτική στιγμή. Κοιμάστε βαθιά, όταν σας ξυπνούν άγριες φωνές. Πάνω απ’ το κρεβάτι σας είναι δύο κουκουλοφόροι, κρατώντας Καλάσνικοφ ή απειλώντας σας μ’ ένα μαχαίρι στον λαιμό. Την Πέμπτη έπεσα στο κρεβάτι, αφού είχα παρακολουθήσει το συμβάν.

Ετυχε να βρίσκεται στο σπίτι μου και η τρίχρονη εγγονή μου και αυτό πολλαπλασίαζε την αγωνία μου. Καθόμουν όλη τη νύχτα μισοξαπλωμένος, προσπαθώντας να αφουγκρασθώ κάθε θόρυβο. «Τουλάχιστον να είχα ένα όπλο», μονολόγησα. Μετά, όμως, το ξανασκέφθηκα. «Αλλά και τι να το κάνω. Το πολύ θα μετέτρεπα μια βίαιη ληστεία, σε ληστεία μετά φόνου. Διότι θα ξενυχτούσα, φυσικά, για να πυροβολήσω πρώτος, αιφνιδιάζοντας τους εισβολείς. Ομως τότε θα παραβίαζα τον ποινικό νόμο, που...

Ακτινογραφία των εκλογών! Τι ψήφισαν οι Ελληνες και τι ... κατάλαβαν τα κόμματα! Ενα άρθρο - ανάλυση των αποτελεσμάτων, που θα μας χρειαστεί πολλές φορές στο μέλλον!

Γιώργος Αδαλής στο aegeantimes.gr 

Τελείωσαν κι αυτές οι εκλογές και πάμε για τις επόμενες! Ας επιχειρήσουμε όμως μια διεισδυτική ματιά , ένα πέρασμα από τα νούμερα των εκλογών για να μπορέσουμε να ακουμπήσουμε τα … «νούμερα» της πολιτικής σκηνής!

Η Ελλάδα είναι μια γιγάντια χώρα, της οποίας ο πολιτισμός επικρατεί σε όλο τον σύγχρονο Δυτικό Κόσμο! Σε αντάλλαγμα γι αυτή την πολιτισμική κληρονιμιά, οι Δυτικοί μας έχουν επιβάλει, μας έχουν φορτώσει ένα κάρο «άχρηστους» (κατά την προσωπική μου άποψη) ή διανοητικά ανάπηρους (κατά την άποψη άλλων) πολιτικούς!

Η διείσδυση των Δυτικών, έγινε από την πρώτη μέρα της ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους το 1821 με διάφορους ηγεμόνες, που είδαν την Ελλάδα ως άλλο ένα Βιλαέτι τους! Με τον καιρό, και λόγω του ότι δεν ήταν πολιτικά ορθό, να τοποθετείται βασιλέας στην Ελλάδα, άλλαξαν...

«Γενναίοι» και «τρομοκρατημένοι»: Ο νέος εθνικός διχασμός

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μετά τους «αγανακτισμένους», οι… τρομοκρατημένοι!

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέτει τώρα σε εφαρμογή το δεύτερο σχέδιο διχασμού του ελληνικού λαού:

Από την πρώτη στιγμή, ο κ. Τσίπρας μίλησε περί τρομοκρατημένων πολιτών, οι οποίοι ψήφισαν με τον τρόπο που ψήφισαν προφανώς επειδή είναι… ψοφοδεείς – και όχι γενναίοι, όπως οι διάφοροι άκαπνοι πολέμαρχοι της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Αφού, λοιπόν, κατέταξαν τους εαυτούς τους στους «γενναίους», επιφυλάσσοντας για τους πολιτικούς τους αντιπάλους τον τίτλο του «δειλού», προχώρησαν από την κορυφή στη βάση και χώρισαν (ξανά) στα δύο και τον λαό.

Το σλόγκαν που κυκλοφορεί τώρα, δίκην συνθήματος, είναι «ο φόβος...

Αντ. Σαμαράς: Ο Π. Καμμένος δεν επιθυμεί καμία συνεργασία

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν επιθυμεί καμία συνεργασία.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετά τη συνάντησή του με τον Πάνο Καμμένο δήλωσε ότι ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων δεν επιθυμεί καμία συνεργασία.
Παράλληλα τον κατηγόρησε ότι δεν αντιλαμβάνεται την κρισιμότητα των περιστάσεων και πρόσθεσε ότι επικαλείται κάθε είδους...

Ο φαρισαϊσμός των 'ανήξερων'

Θανάσης Παπανδρόπουλος 


Στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου 1930 στην Γερμανία ήταν δικαίωμα του γερμανικού λαού να δώσει στον Αδόλφο Χίτλερ 107 βουλευτές, από τους 12 που είχε πάρει στις εκλογές του 1922. Επίσης, δημοκρατικό δικαίωμα των ψηφοφόρων ήταν να εκλέξουν και 77 βουλευτές του Κομμουνιστικού Κόμματος Γερμανίας, με αποτέλεσμα να υπάρξει στην χώρα φαιοκόκκινη κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μία πλειοψηφία που ήταν γνωστό ότι έγραφε στα παλαιότερα των υποδημάτων της την κοινοβουλευτική δημοκρατία και τις στοιχειώδεις αρχές των ατομικών ελευθεριών. Έτσι, πιστά στις αρχές τους, τα κόμματα αυτά διέλυσαν την περίφημη Δημοκρατία της Βαϊμάρης. Αλλά οι εθνικοσοσιαλιστές, που ήσαν καλύτερα οργανωμένοι από τους κομμουνιστές, κατηγόρησαν τους τελευταίους για «εχθρότητα» απέναντι στον λαό και οι φυλακές άρχισαν να γεμίζουν.

Υπενθυμίζουμε ότι αμφοτέρων των παρατάξεων πολιτικά συνθήματα ήσαν τα «η Γερμανία στους Γερμανούς», «Έξω οι τοκογλύφοι του κοσμοπολιτικού κεφαλαίου», «Όχι στις πολιτικές αποζημιώσεις και την εθνική ταπείνωση» και άλλα παρόμοια –τα οποία τώρα...

Συγκρισή ποσοστών ΣΥΡΙΖΑ με αναπηρικές συντάξεις ανά νομό


Καντε Κλικ στην Εικόνα για να δείτε τα νούμερα πιο καθαρά…

Κάναμε κάτι συγκρίσεις. Οι αριθμοί δεν λένε ψέμματα (όσο και εάν δεν του δέχονται αρκετοί Έλληνες). Καταρχάς το μεγαλύτερό κομμάτι των ψηφοφόρων ψήφισε Ευρώ. Αλλά όντως ένα εξίσου μεγάλο κομμάτι ψήφισε “μπλόφα”, καταγγελία του μνημονίου, και...

Δυστυχώς οι τραυματίες αστυνομικοί στα Άνω Λιόσια είναι περισσότεροι από 10... Παραμύθια τα περί Χρυσής Αυγής!!!

Όπως μας ενημέρωσαν πριν από λίγο οι τραυματίες αστυνομικοί είναι περισσότεροι από 10...και η λίστα θα μεγαλώσει κι άλλο με το ξημέρωμα...κι αυτό γιατί πολλοί από τους αστυνομικούς αν και τραυματίες παρέμειναν στις θέσεις τους γιατί τα επεισόδια συνεχίζονται ακόμα σε μικρότερο βαθμό..
Σας τα μεταφέρω όπως μας τα είπε αστυνομικός που είναι ακόμα παρών στα επεισόδια...
Μην ακούτε τα παραμύθια που έχουν διαδώσει σκόπιμα κάποιοι ότι τα ξεκίνησαν χρυσαυγίτες.
Όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικοί πήγαν να συλλάβουν τον υπαίτιο του τροχαίου...

Αγαπητέ κ. Γεώργιε Αντρέα Παπανδρέου. Tο ... “πισωγύρισμα” είστε εσείς !

Αγαπητέ Κε Γεώργιε Αντρέα Παπανδρέου, έχοντας το “προσόν”, του να ομιλείτε, χωρίς να λέτε τίποτα επι της ουσίας, εξακολουθείτε να προσπαθείτε να θέτετε ψευτοδιλλήματα στον Ελληνικό λαό.

Τα ψευτοδιλλήματα κ. Παπανδρέου, έχουν απαντηθεί απο τον Ελληνικό λαό, δια της ψήφου του, παρ’ότι εσείς φαίνεται ότι δεν ακούτε ή δεν βλέπετε, αυτήν την απάντησή του.

Δέν σας ενδιαφέρει άλλωστε η απάντησή του, όπως έχετε αποδείξει στην σύντομη πολιτική σας σταδιοδρομία, έχοντας ώς γνώμονα και μέτρο, την αποδοχή σας απο τίς εκάστοτε ισχυρές οικονομικά “ελίτ”, εντός και εκτός της χώρας, δεν σας ενδιαφέρει η γνώμη του, και το επίπεδο διαβίωσης του Έλληνα πολίτη, δεν το υποστηρίξατε ποτέ, και ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΙΩΣΑΤΕ ΠΟΤΕ.

Αυτό το οποίο σας ενδιέφερε ήταν η ικανοποίηση των συμφερόντων της ισχυρής οικονομικά ολιγαρχίας, με τούς διαπλεκόμενους "καναλάρχες" ή "εκδότες", η πολιτική ...

Η ώρα της Δικαιοσύνης για τους πρωταίτιους του Μνημονίου: Άμεσα Εξεταστική Επιτροπή!

Μια μεγάλη είδηση βγήκε από την συνάντηση του προέδρου της ΝΔ Α.Σαμαρά και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Π.Καμμένου: Ότι και οι δύο είναια αποφασισμένοι να "καθίσουν στο σκαμνί" αυτούς που οδήγησαν την χώρα στο Μνημόνιο και εκμεταλλεύθηκαν τις θέσεις τους προς ίδιον όφελος. Σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στον Α.Σαμαρά:

"Πρώτο μας μέλημα είναι η δημιουργία εξεταστικής Επιτροπης η οποία θα διερευνήσει το πως φτάσαμε στο Μημόνιο το 2010, το αν θα μπορούσαμε να το είχαμε αποφύγει και ποιοι έχουν επωφεληθεί από την είσοδο της χώρας το Μνημόνιο. Ο Α.Σαμαράς θεωρεί το δεύτερο Μνημόνιο "κατά συνθήκη" δηλαδή αναγκαστικό, αλλά όχι το πρώτο το οποίο οδήγησε την Ελλάδα εδώ που είμαστε σήμερα.Υπάρχουν πολιτικά πρόσωπα κλειδιά των οποίων ο ρόλος πρέπει να διερευνηθεί όπως ο Γιώργος Παπανδρέου, ο Γιώργος Παπακωνταντίνου, ο Θ.Πάγκαλος κλπ".

Ο ίδιος ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος που κατάφερε να βγει με μικρές απώλειες από την συμπληγάδες της πόλωσης, είπε στον Α.Σαμαρά ότι "Θα έχει την...

Για να μην γίνει «πύρρειος» η νίκη της ΝΔ

Η κυβέρνηση που , εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα σχηματιστεί μέσα στα επόμενα ένα ή δύο εικοσιτετράωρα είναι βέβαιο ότι δεν θα έχει ούτε μια μέρα πίστωση χρόνου από τους Έλληνες πολίτες, ακόμα και από εκείνους που επέλεξαν να στηρίξουν την Νέα Δημοκρατία.

Ο Αντώνης Σαμαράς κατάφερε να κερδίσει μια πολύ δύσκολη εκλογική μάχη αλλά τα ακόμα πιο δύσκολα αρχίζουν τώρα και γι αυτόν και για την παράταξη του που πιθανότατα επιστρέφει στην διακυβέρνηση της χώρας μετά από περίπου 2,5 χρόνια αλλά κάτω από συνθήκες πρωτόγνωρες για τα Ελληνικά δεδομένα.

Δύο είναι τα μεγάλα μέτωπα που θα δοκιμαστεί το επόμενο κυβερνητικό σχήμα. Η οικονομία και η ασφάλεια των πολιτών.

Στον μεν πρώτο μέτωπο, ο κ. Σαμαράς πρέπει πολύ γρήγορα να δείξει ότι έχει συγκεκριμένο σχέδιο που μπορεί να σταματήσει την κατηφόρα και την αυξανόμενη ύφεση. Να πείσει τους...

Η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας και τα αδιάφορα σφυρίγματα του ΣΥΡΙΖΑ

Τα αποτελέσματα των εκλογών δεν μπορεί να έχουν διπλή ανάγνωση.
Το εκλογικό σώμα, παρά την μεγάλη αποχή (38%, που μάλλον θα πρέπει να προσμετρηθεί στις φιλοευρωπαϊκές δυνάμεις του τόπου, αφού οι άλλες συσπειρώθηκαν στο πλευρό του ΣΥΡΙΖΑ, της Χρυσής Αυγής, του ΚΚΕ και των Ελευθέρων Ελλήνων), είτε επειδή φοβήθηκε την ευρωπαϊκή «εκτροπή», είτε επειδή έχει πειστεί ότι δεν χωράνε πειραματισμοί, έδειξε τον δρόμο.
Αυτός είναι μονόδρομος. 
Συνεργασίες χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες και εγωισμούς παλαιοαρχηγικής νοοτροπίας. Συνεργασίες για να σωθεί ότι σώζεται.

Όποιος δεν συμμετάσχει και επιχειρήσει να «τορπιλίσει» τις όποιες προσπάθειες ανόρθωσης, πρέπει να θεωρηθεί...

Ιδεολογική παραταξιακή νίκη και δικαίωση Σαμαρά

Μετά από κάθε εκλογικό αποτέλεσμα ακολουθεί η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης κι ερμηνείας του κι αυτή τη φορά μέσα από τη συμπυκνωμένη μάχη ιδεών και προτάσεων των προηγούμενων 40 ημερών προέκυψαν πολλά και ιδιαιτέρως ενδιαφέροντα μηνύματα. Από τον πλήρη αποδεκατισμό του ΚΚΕ και την σταθεροποίηση της Χρυσής Αυγής σε υπαρκτό πολιτικό παράγοντα έως το μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ σε κόμμα εξουσίας με όλη τη ρητορική και τα επικοινωνιακά χαρακτηριστικά ενός ξεπερασμένου αριστερού ριζοσπαστισμού των '70ς. Το κυρίαρχο όμως χαρακτηριστικό αυτής της διαδικασίας ήταν η ιδεολογική επικράτηση της αστικής Ευρωπαϊκής αντίληψης μέσω της ΝΔ και η δικαίωση της επίπονης και συχνά μοναχικής προσπάθειας του Αντώνη Σαμαρά.

Όπως πολλάκις είχαμε αναφέρει στην προεκλογική περίοδο, ίσως για πρώτη φορά εδώ και πολλά χρόνια, τέθηκαν στον Ελληνικό λαό διαυγή και αδυσώπητα ιδεολογικά διλήμματα. Φιλελευθερισμός ή κρατισμός, μεταρρυθμίσεις ή συντεχνιασμός, ασφάλεια ή αντιεξουσιαστικές προσεγγίσεις, εθνική συνοχή ή...