Σελίδες

Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Επιτέλους... γίναμε ξανά πλούσιοι

Του Γιώργου Κράλογλου

Επίδομα θέρμανσης δικαιούσαι μόνο αν τους πείσεις ότι θα κάψεις τα παντζούρια σου. Εξαίρεση του σπιτιού σου από πλειστηριασμό θα δικαιούσαι αν αποδείξεις ότι η άλλη λύση είναι να μένεις στα παγκάκια. Πεντάμηνη κρατική δουλειά, με 500 ευρώ. δικαιούσαι αν τρέφεις άλλους 5 ανέργους. Για την κυβέρνηση αυτοί είναι οι φτωχοί. Όλοι οι άλλοι είμαστε πλούσιοι.
Ο Έλληνας ιθαγενής που έχει γυναίκα και δύο παιδιά, μένει σε ένα δυάρι που αγόρασε με δανεικά από Τράπεζα, έχει ένα χωράφι που κληρονόμησε από τον πατέρα του μαζί με την διπλανή στάνη, δουλεύει ο ίδιος και η γυναίκα του και μαζεύουν 25.000 ευρώ ακαθάριστα τον χρόνο είναι (κατά την κυβέρνηση) πάμπλουτος και πρέπει να φορολογείται αγρίως ενώ χάνει όλα τα παραπάνω «κοινωνικά ευεργετήματα». Χάνει το δικαίωμα θέρμανσης γιατί συμβαίνει να δουλεύει. Χάνει το σπίτι του σε πλειστηριασμό γιατί δεν είναι άνεργος. Και χάνει βεβαίως κάθε δικαίωμα κρατικής δουλειάς ,ακόμη και αν ο ένας από το ζευγάρι απολυθεί γιατί δεν τρέφει πέντε άνεργους
Για ποια μεσαία τάξη που θα καταργηθεί και θα περάσει στην τάξη των πλουσίων και κουραφέξαλα έλεγαν όσοι θεωρούσαν έγκλημα την αύξηση των φορολογικών συντελεστών από τα εισοδήματα των 25.000 ευρώ και πάνω;
Δεν χρειάστηκε να γίνει καμία αύξηση των φορολογικών συντελεστών. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο με την υπερφορολόγηση του 2014 και την μείωση των κριτηρίων κοινωνικών παροχών σε κατηγορία φτώχιας επιπέδου Μπαγκλαντές.
Στην Ελλάδα είναι πλούσιοι πλέον όσοι βρίσκονται σε εισοδήματα πάνω από 10-15.000 ευρώ κατά περίπτωση.
Είσαι πλούσιος αν δεν πεινάς, αν έχει δουλειά και αν έκανες την γκάφα να αποδεχθείς την κληρονομιά των γονιών σου...
Από την στιγμή που η στάνη είναι περιουσιακό στοιχείο και ο χοιροβοσκός τσιφλικάς γιατί έχει δύο στάνες, για γίδια και για γουρούνια, όλα τα άλλα περί τάξεων και πάλης των τάξεων είναι καθρεφτάκια και χάντρες για αγρίους μόνο για να αισθάνονται δικαιωμένοι υπαρξιακά όταν ψηφίζουν και φέρνουν στην κυβέρνηση το κόμμα των δικών τους πιστεύω.
Θα μου πείτε ότι η χώρα είναι σε οικονομική κρίση και σε κατάσταση ανάγκης οπότε αυτά τα μέτρα είναι απαραίτητα για να τα βγάλουμε πέρα και όταν με το καλό φθάσουμε να μονιμοποιήσουμε τα πλεονάσματα όλα θα αλλάξουν.
Όποιοος το πει αυτό και πολύ περισσότερο όποιος το πιστεύει αυτό πρέπει να είναι ή δέκα χρονών όποτε παιδί είναι και λέει ότι του κατέβει... ή εκατό ετών οπότε ο παππούς τα έχει χάσει και μην τον ακούς...
Γιατί το τυράκι είναι οι χαμηλοί φόροι στις στάνες, στα βουνίσια χωράφια και στα οικόπεδα της πλαγιάς και της χαράδρας η φάκα που θα ακολουθήσει από την επόμενη σοβιετική κυβέρνηση (ανεξαρτήτως χρώματος) θα είναι οι αυξήσεις.
Οι αυξήσεις της φορολογίας της ακίνητης περιουσίας μέχρι του σημείου που και η φορολογία αυτή θα ενταχθεί στο φιλεύσπλαχνο... σύστημα των αντικειμενικών αξιών.
Εν τω μεταξύ στο Ελλάδιστάν όλα τα κριτήρια εφαρμογής κοινωνικών επιδοτήσεων θα μειώνονται σε σημείο που το κράτος θα δίνει λιγότερα από το μεροκάματο της ζητιανιάς...
Τι κάνουν δηλαδή. Περιορίζουν την κοινωνική πρόνοια σε εκείνους που είναι περίπου στο στάδιο της ζητιανιάς και με τον τρόπο αυτό χαρακτηρίζουν πλούσιους όσους δεν είναι στο στάδιο αυτό...
Οπότε από την στιγμή που ως οικογένεια έχεις σπίτι, λυόμενο και χωράφι και συμβαίνει να είσαι από τους τυχερούς να δουλεύεις εσύ και η γυναίκα σου έχεις ήδη περάσει στην τάξη των πολύ πλουσίων και το κράτος είναι για σένα μόνο εισπράκτορας.
Μόνο για να δίνεις θα έχει συναλλαγές με το κράτος.
Αν ζητήσεις να πάρεις κάτι για να μεγαλώσεις τα δύο ή τρία παιδιά σου θα βρίσκεις τις πόρτες κλειστές γιατί οι φτωχοί, κατά την ελληνική πολιτεία, θα είναι μόνο οι αποδεδειγμένα εξαθλιωμένοι.
Πλούσιοι λοιπόν οι εργαζόμενοι, οι κληρονόμοι και οι ανόητοι που θέλησαν να αγοράσουν δικό τους σπίτι . Πλούσιοι και όσοι δεν τρέφουν στο σπίτι τους πέντε ανέργους.
Όποιος λοιπόν μιλάει για μεσαία τάξη και όρια φτώχιας είναι πλέον ή ανόητος ή γραφικός.
Κατά την κυβέρνηση η Ελλάδα ξαναέγινε ήδη χώρα πλουσίων αφού έχει πλεόνασμα, έχει ακόμη εργαζόμενους (άρα πλουσίους) και φτωχοί είναι μόνο όσοι ψάχνουν στα σκουπίδια ή προλαβαίνουν ένα κομμάτι ψωμί στα συσσίτια.
Να λοιπόν γιατί έχει την άνεση και ο κ. Τσίπρας, ως υποψήφιος για την κυβέρνηση, να απειλεί με διωγμό και φυλακές τους πιθανούς ιδιώτες επενδυτές. Τι να τους κάνουμε. Το κράτος στην Ελλάδα θα συνεχίσουν να το θρέφουν οι πλούσιοι έλληνες με τα 20.000 ευρώ το χρόνο και την πενταμελή οικογένεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: