Σελίδες

Παρασκευή 25 Οκτωβρίου 2013

Η ΚΥΠΡΟΣ ΜΑΣ: «Αγεληδόν και... πατριωτικά ξεπουλάμε στην κατοχική Τουρκία»

του Σάββα Ιακωβίδη

Το ξεπούλημα ε/κ περιουσιών στον Αττίλα συνιστά ενσυνείδητο ξεπούλημα πατρίδας, κρατικής και εδαφικής ακεραιότητας, ανεξαρτησίας και συλλογικής ελευθερίας. Το ατομικό δικαίωμα στην ιδιοκτησία δεν μπορεί να υπερκεράζει το συμφέρον ενός τόπου που βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση. Όλες οι κυβερνήσεις και κομματικές ηγεσίες, απρακτούσες, εγκληματούν κατά του τόπου και της επιβίωσής του.
Ο εκλεκτός φίλος, Ανδρέας Τ. Λουκά, πρόσφυγας από το Αγριδάκι της κατεχόμενης Κερύνειας μας, εξανίσταται και μου γράφει: «Στις ''Αντιστάσεις'' σου στη ''Σ'', με τίτλο ''Απορία φλύαρων ψαλτών, βηξ, για το ξεπούλημα της πατρίδας'', θίγεις ΤΟ ΘΕΜΑ. Το τονίζω, επειδή, όπως πολύ καλά γνωρίζεις, η Τουρκία δεν πρωτοτυπεί. Απλώς αντιγράφει τη μέθοδο που εφάρμοσαν οι Εβραίοι σε βάρος των Παλαιστινίων.
Ερώτημα: Αφού η περίπτωση του Ισραήλ και των Παλαιστινίων είναι πασίγνωστη, δεν θα ήταν φυσιολογικό να αναμένει κάποιος από την ηγεσία των Ελλήνων της Κύπρου, αμέσως από τις πρώτες κιόλας υποθέσεις που πήγαν μπροστά στην εν λόγω ''Επιτροπή'' και έγιναν φανερές οι προθέσεις της Τουρκίας, να ξεσηκωθεί και να δημιουργήσει τέτοιες συνθήκες που να ακυρώνουν τις προθέσεις της Τουρκίας;
»Ο υποφαινόμενος, ο έσχατος των πολιτών αυτού του τόπου, άκουσα αμέτρητες εισηγήσεις, εκφρασμένες δημόσια, από πολύ σοβαρούς ανθρώπους, επί τούτου. Ποια, όμως, ήταν η αντίδραση των ηγετών μας; Να δηλώνουν πως το θέμα των περιουσιών είναι ατομικό δικαίωμα του καθενός και δεν μπορούν να επέμβουν! Και ότι επαφίεται στον πατριωτισμό του καθενός, να μην την ξεπουλήσει στην Τουρκία! Και έλαμψε ο πατριωτισμός μας!
Σπεύδουμε αγεληδόν να εξυπηρετήσουμε τα σχέδια της Τουρκίας. Άλλοι σαν ιδιοκτήτες, άλλοι σαν δικηγόροι θησαυρίζοντας από τα ποσοστά επί των διακανονισμών που πετυχαίνουν, άλλοι σαν υπάλληλοι του κτηματολογίου πουλώντας στοιχεία των περιουσιών στην Τουρκία. Και οι πολιτικοί, παίζοντας πελλόν επειδή, όντες συνθηκολογημένοι με την κατοχή και ομνύοντες υπέρ της ΔΔΟ, γνωρίζουν πως έτσι θα γίνει ευκολότερη η επιβολή της, αφού δεν θα υπάρχει αντικείμενο επιστροφής των προσφύγων σε περιουσίες και εστίες, που οι ίδιοι ξεπούλησαν.
»Όσο για τον Ν. Αναστασιάδη και τις επικοινωνιακές μπούρδες του ενώπιον των Μορφιτών, ας μην ξεχνάμε πως ήταν ο διαπρύσιος υποστηριχτής του σχεδίου Ανάν. Ο κύριος αυτός, το μόνο που έχει στο μυαλό του, είναι τα όσα επιτάσσουν οι επικοινωνιολόγοι του. Η συντήρηση της εικόνας του ως δήθεν μεγάλου ηγέτη.
Μέχρι και την επιστροφή ημών των Κερυνειωτών αναγκάστηκε να υποσχεθεί, όταν θίγηκε η επικοινωνιακή εικόνα του από τον πιστότερο των υποστηρικτών του για την επιβολή του σχεδίου Ανάν, αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Τορναρίτη. Αλλά τι; Δεν γίνονται ακόμα και σήμερα δημοσκοπήσεις, που δείχνουν πως ο Ν. Αναστασιάδης, παρά τα όσα κάνει και παρά τη μη αναστρέψιμη καταστροφή, που επέφερε στην οικονομία του τόπου, ανεβαίνει στην αποδοχή του λαού;
Επομένως τι είναι εκείνο που θα τον κάνει να αλλάξει συμπεριφορά; Αφού ο κυπριακός λαός ηδονίζεται να τον δουλεύουν και να τον καταστρέφουν! Μπορεί κάποιοι να αγανακτούμε, να εξεγειρόμαστε, να πεινάμε και να δεινοπαθούμε από πατριωτισμό, να μην έχουμε να πληρώσουμε τους φόρους που μας επιβάλλουν, και τα φάρμακα που χρειαζόμαστε αλλά, προφανώς, είμαστε μια μίζερη μειοψηφία.
Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, καλά την έχει, δεν του συνέβη τίποτα, ούτε έχει να χάσει το παραμικρό αν η Κύπρος περάσει στον έλεγχο της Τουρκίας και σαν κράτος και σαν εθνικός πλούτος. Με την εκτίμησή μου και, κουράγιο. Αφού ακόμα επιμένουμε να μένουμε στην Κύπρο, σημαίνει πως το σηκώνει ο οργανισμός και η τσέπη μας…».

Δεν υπάρχουν σχόλια: