Σελίδες

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Η κούτα του Φαήλου

από το «ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ»

kouta_failou

Επειδή τον… τίτλο του πατριώτη – και μάλιστα του… υπερπατριώτη έως εθνικιστή – τον φέρουν πολλοί (όπως παλιά «έφεραν» τα… κράνη οι οδηγοί μοτοσυκλέτας: στο χέρι κι όχι εκεί που έπρεπε, δηλαδή στο κεφάλι), καλό θα ήταν να διαχωρίσουμε την ήρα από το στάρι.
Πατριώτης είναι αυτός που, πρωτίστως, σέβεται τις παραδόσεις, τα ήθη και έθιμα, το γενικότερο τρόπο ζωής, την εθνική ταυτότητα της πατρίδας και του λαού του. Δε θυμάμαι, ρε Φαήλο, από κει που κατάγομαι εγώ, να μιλάνε έτσι για μεγάλους σε ηλικία ανθρώπους, πόσω μάλλον να… απειλούν να τους βάλουν σε κούτες όταν πεθάνουν! Ποια παράδοση επικαλείσαι εσύ με τέτοιες δηλώσεις; Ποιον τρόπο ζωής υπηρετείς, ποια εθνική ταυτότητα προκρίνεις; Τι ήθος προάγεις με τέτοια ειρωνεία – ακόμα κι αν προέρχεται ως απάντηση σε πολιτική συζήτηση – που χρησιμοποιείς εσύ; Πατριωτικό, πάντως όχι!
Πατριώτης είναι αυτός που αντανακλά την πίστη σε αξίες και ιδανικά, σε ιδεολογία που ξεπερνά το στενό εγωιστικό πλαίσιο και τη φιλαυτία. Δε νομίζω, ρε Φαήλο, ότι, κυνηγώντας την αυτοπροβολή, και μάλιστα με τέτοιου είδους υβριστικά σχόλια, καταφέρνεις να αναδείξεις προς τα έξω πίστη σε αξίες και ιδανικά (ποιες;!). Αντιθέτως, καταλήγεις «μαϊντανός» των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης χειρότερος κι από τον Γεωργιάδη!
Πατριώτης είναι αυτός που κάθε πράξη και λόγος του χαρακτηρίζεται από σοβαρότητα, εντιμότητα και ακεραιότητα χαρακτήρα. Δε το βλέπω, ρε Φαήλο, να αποδεικνύεις ότι διαπνέεσαι από σοβαρότητα με τέτοιες γελοίες ειρωνείες, ούτε από ακεραιότητα χαρακτήρα, επιτιθέμενος με τέτοιο κατάπτυστο τρόπο σε συνανθρώπους σου!
Πατριώτης είναι αυτός που αγαπά την πατρίδα του, συνάμα όμως, και λόγω παιδείας, σέβεται και τους συμπατριώτες του ΑΠ’ ΟΠΟΙΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΙ ΑΝ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ! Δεν ξέρω, ρε Φαήλο, αλλά νομίζω ότι η συμπεριφορά σου απέναντι στους συμπατριώτες σου δείχνει αναίδεια, έλλειψη σεβασμού και παιδείας. Κατά συνέπεια, δείχνει και έλλειψη φιλοπατρίας (εκτός αν θεωρείς συμπατριώτες σου μονάχα εκείνους που μοιράζονται ακριβώς τις ίδιες αντιλήψεις με σένα, ψηφίζουν όπως εσύ, στηρίζουν Σαμαρά που στηρίζει τους Αριστερούς, αλλά, κατά τα άλλα, δηλώνουν… εθνικιστές).
Αλήθεια, ρε Φαήλο, η κούτα από ασπρόμαυρη τηλεόραση από τον… δικό σου παππού έχει ξεμείνει;

Δημήτρης Γκίκας, Υπ. Διδάκτωρ Πολιτικής Φιλοσοφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: