Σελίδες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Ο ακραίος ισλαμισμός όχημα των Τούρκων στα Βαλκάνια

Picture 0 for Ο ακραίος ισλαμισμός όχημα των Τούρκων στα Βαλκάνια
γράφει ο «Μακεδών»

Φοβούμαι πως τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας επικαλύπτουν άλλα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία είναι απολύτως σοβαρά. Και οφείλω να επαναλάβω, πως τα οικονομικά θέματα κάποτε θα λυθούν, έστω και μετά από δεκαετίες, με την απαισιόδοξη προοπτική. Τα θέματα όμως εξωτερικής πολιτικής, θα παραμείνουν όπως θα διαμορφωθούν σήμερα, και θα τα αντιμετωπίσουμε όταν θα βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση.
Προχθεσινή είναι η είδηση που μεταδόθηκε από την Voice of Serbia (Φωνή της Σερβίας), όπου κατ’ ασφαλείς πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών αυξήθηκε η χρηματοδότηση προς τους Wahhabis (Ουαχαμπίτες) σε σερβικές περιοχές, προκειμένου να αποστείλουν τζιχαντιστές στην Συρία και όπου αλλού υπάρχουν ταραχές με τη συμμετοχή ισλαμιστών.
Πέρα από τον κίνδυνο που ενέχει η συμμετοχή των Ουαχαμπιτών, σημασία έχει και η πληροφορία πως η πηγή χρηματοδότησης, με έδρα την Βιέννη, είναι το τουρκικό «Ίδρυμα

Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Ελευθεριών και Ανθρωπιστικής Βοήθειας (Internationale Humanitare Hilforganisation - IHH). Επειδή ενδεχομένως έχει λησμονηθεί ο ρόλος της ΙΗΗ, καλό είναι να υπενθυμίσουμε την συμμετοχή της στα γεγονότα του Mavi Marmara. Όπου υπό το πρόσχημα «ακτιβιστών» που μετέφεραν βοήθεια προς τους Παλαιστίνιους, το πλοίο ελεγχόταν από την ΙΗΗ (είχε γράψει σχετικά ο κ Σάββας Καλεντερίδης) γι’ αυτό και η συμπεριφορά των Ισραηλινών πήρε ακραίες διαστάσεις.
Τότε, η γερμανική κυβέρνηση μετά από έρευνα, είχε ανακοινώσει την απαγόρευση λειτουργίας της «φιλανθρωπικής οργάνωσης», την οποία κατηγόρησε και για σχέσεις με την παλαιστινιακή Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Γάζα και είναι σε αντίθεση με την Παλαιστινιακή Αρχή. (Την απαγόρευση υπέγραψε ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τόμας ντε Μεζιέρ). Τώρα επιβεβαιώνεται και η σχέση της με τους Ουαχαμπίτες.
Τι είναι αυτοί: Οι Ουαχαμπίτες αναγνωρίζονται από ορισμένα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Οι άνδρες έχουν μακριά γένια, όπως οι Ορθόδοξοι ιερείς, φορούν φαρδιά παντελόνια χωρίς περιττά αντικείμενα και δεν συνάπτουν χειραψίες με τις γυναίκες. Ιδρυτής του Ουαχαμπισμού είναι ο Μουχάμαντ Μπιν Αμπντούλ Βεχάμπ, που έζησε το 18ο αιώνα, και κήρυξε την ριζική έκφραση του ισλαμισμού (όπως ερχόταν από τις παραδόσεις), επιδιώκοντας έτσι να τηρηθεί το Ισλάμ.
Μια τέτοια επιδίωξη είναι η επιβολή της έκφρασης αυτής μέσω του θρησκευτικού πολέμου -τζιχάντ-, ώστε να αναγκαστούν οι αντίπαλοι να ενταχθούν στον Ουαχαμπισμό, από το όνομα του ιδρυτή.
Οι Ουαχαμπίτες είναι πολυάριθμοι στη Σερβία, στο Μαυροβούνιο, όπου προ ετών υπήρξε και σύγκρουση με τραυματίες, όταν παρεμπόδισαν μουσουλμάνους να συμμετάσχουν σε εκδηλώσεις, που δεν είχαν την αυστηρή έλκφραση του Ουαχαμπισμού. Τότε, η Αστυνομία ανακάλυψε ένα ολόκληρο στρατόπεδο με πολλά όπλα, ιατροφαρμακευτικό υλικό και τρόφιμα και ανακοίνωσε ότι επρόκειτο για στρατόπεδο εκπαίδευσης τρομοκρατών των Ουαχαμπιτών.
Υπάρχουν φυσικά και στο Κοσσυφοπέδιο, αλλά και στα Σκόπια, όπου με άρθρο της «Politika» και με τίτλο που αναφερόταν στα Σκόπια ως «Νέο κέντρο ακραίου ισλαμισμού στα Βαλκάνια», κτυπούσε το καμπανάκι «για την ραγδαία αύξηση του αριθμού των Ουαχαμπιτών σε σχέση με τους μουσουλμάνους που ασκούν τα θρησκευτικά τους καθήκοντα με τον παραδοσιακό τρόπο».
Ο εκπρόσωπος των παραδοσιακών ισλαμιστών στα Σκόπια κ. Γιακούμπ Σελιμόβσκι, δήλωσε ότι «Τα τελευταία δέκα χρόνια οι Ουαχαμπίτες έγιναν πιο επιθετικοί στην ‘Μακεδονία’, στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη», προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια καταστροφική, ριζοσπαστική και εξτρεμιστική ομάδα, η οποία φιλοδοξεί να ηγηθεί της ισλαμικής κοινότητας».
Έχουμε λοιπόν την Τουρκία, να χρηματοδοτεί -και να επηρεάζει, αν όχι να ελέγχει- τους πιο ακραίους ισλαμιστές που βρίσκονται στην Ευρώπη, και που μέχρι τώρα είχαν την πλήρη υποστήριξη την Σαουδικής Αραβίας.
Και αφού η επικίνδυνη δράση των Ουαχαμπιτών είναι αποδεδειγμένη στα Βαλκάνια, θα είναι αθεράπευτα αφελής όποιος πιστεύει ότι στην Ελλάδα δεν δραστηριοποιούνται. Η εμφάνιση αυτομαστιγούμενων ακραίων ισλαμιστών, πριν από μια εβδομάδα στους δρόμους του Πειραιά, είναι αψευδής μαρτυρία. Δεν γνωρίζω αν ο κ. Δένδιας έχει αντιληφθεί κάτι επ’ αυτού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: