Σελίδες

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

Ή Ελληνοκεντρική θεώρηση του «666»




γράφει ο Πρόδρομος Κούρτογλου

Η «ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ» ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ

Ένα σπουδαίο ζήτημα πού τίθεται σιγά-σιγά στην εποχή μας έχει παρου­σιασθεί μέ διάφορους τρόπους στήν επικαιρότητα τά τελευταία χρόνια, περιβληθέν, σκοπίμως ή μή, μέ κλίμα φανατι­σμού ή άπό τό άλλο μέρος, μέ είρωνία και αδιαφορία, μέ αποτέλεσμα τόσο ή Κοινή Γνώμη, όσο και ό μέσος σκεπτόμε­νος άνθρωπος νά τό άντιπαρέρχονται χωρίς τή δέουσα προσοχή. Πρόκειται γιά τόν περίφημο τριψήφιο αριθμό 666 και τήν φιλολογία και τά παράλληλα φαινό­μενα πού συνδέονται μ' αυτόν.

ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ
Προφητεία, σύμφωνα μέ τήν έννοια πού πήρε ή λέξη μετά τήν επικράτηση τοϋ Χριστιανισμού, σημαίνει τήν πρόρρηση, τήν γραπτή ή προφορική διατύπω­ση και περιγραφή δηλ. γεγονότων πού θά συμβούν εις τό μέλλον. Τό φαινόμε­νο αυτό εμφανίζεται στούς πολιτισμούς πολλών λαών σέ όλους τους χρόνους. 'Εβραϊζουσα πλευρά του Χριστιανισμού ισχυρίσθηκε ότι προφητείες υπήρξαν μόνο στον λαό τού Ισραήλ στήν εποχή πρό της εκδηλώσεως τού Θεού-Λόγου στό πρόσωπο του Διδασκάλου Ιησού του Ναζωραίου στήν Παλαιστίνη και εί­χαν ώς αντικείμενο τήν γέννηση ενός...
Προσυνέδριο και Συνέδριο του ΚΚΕ

Μου το έστειλε ο ΗΡΟΔΟΤΟΣ (ERODOTOS WEBPOST) επειδή αμφισβητούσα την δημοκρατική διαδικασία λήψεως αποφάσεων στο ΚΚΕ. Οφείλω να κοιτάξω κατάματα την σκληρή πραγματικότητα  και να παραδεχθώ το λάθος μου ζητώντας συγγνώμην. Τα ποσοστά από την προσυνεδριακή διαδικασία αποδεικνύουν ότι οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται πλέον με ποσοστό 99,99999%. Δείτε και μόνοι σας!

19ο Συνέδριο ΚΚΕ, προσυνεδριακός διάλογος: το 96,8% των μελών ψήφισε υπέρ των Θέσεων και του Προγράμματος, το 97,3% υπέρ του Καταστατικού

by erodotos
κκε
Την Πέμπτη ξεκινούν οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ, μετά από 4μηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν τα προσυνεδριακά κείμενα στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους.
Σε ανακοίνωσή του το Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ, τονίζει:
"Με την παρουσίαση της εισήγησης της Κεντρικής Επιτροπής από τη Γενική Γραμματέα της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα αρχίζουν την Πέμπτη στις 10 το πρωί οι εργασίες του 19ου Συνεδρίου του ΚΚΕ.
Στο 19ο Συνέδριο το ΚΚΕ έφτασε μετά από τετράμηνη διαδικασία, κατά την οποία συζητήθηκαν στις κομματικές οργανώσεις, στην ΚΝΕ, καθώς και με χιλιάδες εργαζόμενους τα προσυνεδριακά κείμενα.
Για τις θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής και το νέο Πρόγραμμα του ΚΚΕ ψήφισαν υπέρ το 96,8% των κομματικών μελών, κατά το 1,65% και λευκό το 1,55%.
Για το νέο Καταστατικό ψήφισαν υπέρ το 97,3% των κομματικών μελών, κατά το 1,21% και λευκό το 1,49%.
Θετικά για τα προσυνεδριακά κείμενα εκφράστηκε στις οργανώσεις της ΚΝΕ το 98,9% των μελών της και με κατά ή λευκό το 1,1%."
Κατά τ'άλλα, "εμφύλιος" στο ΚΚΕ...
Καλή επιτυχία στο Συνέδριο!

Η κυρία δεν γυρίζει πίσω

   Φωτογραφία προφίλ του χρήστη Napoleon Linardatos
 Ναπολέων Λιναρδάτος                                                                                                                             
Το 1979 η Μάργκαρετ Θάτσερ θα γίνει πρωθυπουργός της Βρετανίας. Αργότερα δημοσιογράφοι θα παρομοιάσουν την Βρετανία πριν αναλάβει η Θάτσερ ως μια Μπανανία με άσχημο καιρό.
Το 1979 ο πληθωρισμός στην Βρετανία θα τρέχει με 25%, ο ανώτερος φόρος εισοδήματος θα έχει φτάσει στο 93%, το κράτος θα έχει επιβάλει περιορισμούς και ελέγχους στο χρήμα, στις τιμές και τα εισοδήματα. Το κράτος θα έχει γίνει επιχειρηματίας έχοντας στην ιδιοκτησία του τις τηλεπικοινωνίες, την βιομηχανία σιδήρου, πετρελαίου, τα λιμάνια και αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες - μεταξύ άλλων.
Όπως ήταν φυσικό υπό αυτές τις συνθήκες η Βρετανία θα έχει γίνει ένας παιδότοπος για τους εργατοπατέρες και τις συντεχνίες τους.  Ο δημόσιος τομέας που τότε θα περιλαμβάνει και τις παραπάνω βιομηχανίες θα βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης και αναρχίας. Τα νοσοκομεία θα βρίσκονται υπό πολιορκία και μόνο τα επείγοντα περιστατικά θα γίνονται δεχτά, απεργίες θα παραλύουν όλη τη χώρα στους σιδηρόδρομους, τα λιμάνια, τις μεταφορές, την καθαριότητα. Στις απεργίες θα συμμετέχουν ακόμα και οι νεκροθάφτες. Τα πτώματα θα αρχίσουν να συσσωρεύονται στα νεκροτομεία και η τότε κυβέρνηση των Εργατικών θα μελετήσει το ενδεχόμενο για ταφές στον Ατλαντικό ωκεανό...    
 Οι συνεχείς απεργίες και η αφαίμαξη του ιδιωτικού τομέα για να συντηρηθεί το μεγάλο κράτος με τις συντεχνίες του θα φέρουν την Βρετανία στα πρόθυρα της χρεοκοπίας, και ήδη...
ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΕΣ ΣΚΙΑΜΑΧΙΕΣ   

Συντάκτης: Γεώργιος Ε. Σέκερης 


Στην αγωνιώδη προσπάθειά του να συσκοτίσει τις καθοριστικές ευθύνες του για την πολύπλευρη εθνική μας κρίση, το εντός και εκτός κυβέρνησης φαύλο πολιτικό κατεστημένο επιδίδεται σε μια ανίερη σκιαμαχία περί το ψευδοπρόβλημα του “μνημονίου”, επιχειρώντας να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από το πραγματικό πρόβλημα της χώρας που είναι η δική του ανεπάρκεια και ηθική απαξίωση.

Για να αντιμετωπισθεί με ελπίδες επιτυχίας η οικονομική πτυχή της κρίσης - η και πλέον εμφανής και πιεστική αυτή τη στιγμή - η στοιχειώδης λογική υπαγόρευε την ταχύτερη δυνατή δρομολόγηση επί μακρόν παραμεληθεισών δομικών μεταρρυθμίσεων, όπως η ποσοτική συρρίκνωση και ποιοτική αναβάθμιση του κράτους, η πάταξη της φοροδιαφυγής, η αναμόρφωση της φορολογικής νομοθεσίας, και η αξιοποίηση της κρατικής περιουσίας, με στοχευμένες, μεταξύ άλλων, ιδιωτικοποιήσεις. Αντ’ αυτών, επελέγη η εύκολη “λύση” του ξεζουμίσματος μισθωτών, συνταξιούχων, και...