Σελίδες

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

Εκπαιδευτικοί: Απειλούν να τινάξουν τις Πανελλήνιες στον αέρα επειδή θα εργάζονται δυο ώρες παραπάνω


Για κινητοποιήσεις ακόμα και κατά την περίοδο των Πανελλαδικών Εξετάσεων προειδοποίησαν την Παρασκευή οι εκπαιδευτικοί μέσης εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με αιχμή την αύξηση κατά δυο ώρες του ωραρίου διδασκαλίας σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, σύμφωνα με το ΣΚΑΙ.

Πόσο αυξάνεται το ωράριο; Κατά μόλις δυο ώρες ενώ θα ισχύσει μονάχα για τους καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι εργάζονται εδώ και χρόνια αρκετές λίγες ώρες την εβδομάδα.

Γιατί αντιδρούν τόσο έντονα για μόλις 2 ώρες παραπάνω; Γιατί γνωρίζουν πολύ καλά ότι αν αυξηθεί το ωράριο τους, σύντομα θα φανεί ότι ποτέ τα κενά σε προσωπικό στα σχολεία δεν ήταν τόσα πολλά κι ότι μπορούν κάλλιστα να καλυφθούν εκ των ενόντων.

Γνωρίζουν επίσης ότι το πάρτι με τις δεκάδες «ειδικότητες» δεν μπορεί να συνεχιστεί κι ότι αργά ή γρήγορα θα χρειαστεί να διδάσκουν περισσότερα μαθήματα και σε περισσότερες τάξεις. Καθόλου τυχαία, οι εκπαιδευτικοί ήταν οι πρώτοι που έσπευσαν να συνταξιοδοτηθούν τα τελευταία χρόνια, πριν χάσουν τον Παράδεισο...
Ένα γράμμα από το μέλλον και μια ερώτηση για τον Παππού...
 Αγαπητέ Μπαμπά,

Ευχαριστώ για το γράμμα που μας έστειλες, δυστυχώς το λάβαμε μόλις τώρα. Θέλω να ξέρεις ότι είμαστε καλά. Μετακομίσαμε πρόσφατα στο Dili, όπου μας έχουν δώσει καλή δουλειά και σε μένα αλλά και στην Έλενα. Εντάξει, λόγω της συνθήκης του 2035, δεν έχουμε τον ίδιο μισθό με τους ντόπιους, αλλά τουλάχιστον δεν πεινάμε, και έχει και άλλους μετανάστες εδώ (όχι πολλούς Ελληνόφωνους όμως), οπότε έχουμε συντροφιά στο χωριό μας.
Τώρα που ζούμε και πιό κοντά στην δουλειά, έχουμε και 4 με 5 ώρες την εβδομάδα για να βλέπουμε και τα παιδιά.. Τα παιδιά μεγαλώνουν, το σχολείο πάει μια χαρά. Δεν θα το πιστέψεις, ο Τζόννυ πήρε πρόσφατα τον καλύτερο βαθμό στα Κινέζικα στην τάξη του! Ποιος ξέρει, αν συνεχίσει έτσι, μπορεί να βρει και καλή εργασία στην Κίνα κάποια μέρα. Το βιβλίο εκείνο που μας είχες στείλει για τα παιδιά με τα Ελληνικά, μας το πήραν δυστυχώς, ελπίζω να μπορείς να βρεις άλλο ένα για να μας το στείλεις, ξέρω ότι είναι δύσκολο. Μόνο θυμήσου να μην γράψεις ότι είναι βιβλίο, ώστε να μην το ανοίξουν. Κατά τα άλλα πάνε πολύ καλά. Περιμένουμε πως και πως, να φτάσει ο μεγάλος τα 14, οπότε θα μπορέσει να βοηθήσει και στο εισόδημα της οικογένειας. Ήδη μας είπαν ότι υπάρχουν αρκετές θέσεις εργασίας. Τότε, θα μπορούμε να σε παίρνουμε και τηλέφωνο κάθε τόσο.
Εσείς πως πάτε; Η αλήθεια είναι ότι δεν χάρηκα με τα νέα για την συνοριακή γραμμή που έβαλαν έξω από την Θήβα, αλλά...

Τί εορτάζουμε κάθε ημέρα της Μ. Εβδομάδας.


Τι είναι Μεγάλη Εβδομάδα;
Η Μεγάλη Εβδομάδα είναι η εβδομάδα πριν το Πάσχα (από την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ μέχρι το Μ. Σάββατο) και ονομάζεται «Μεγάλη», όχι γιατί έχει περισσότερες μέρες ή ώρες από τις άλλες εβδομάδες, αλλά γιατί τα γεγονότα όπου τελούνται και βιώνονται στους Ιερούς Ναούς είναι κοσμοσωτήρια για τον άνθρωπο.

Πώς βιώνεται ο λειτουργικός χρόνος τη Μεγάλη εβδομάδα;
Η Εκκλησία από την μεγάλη της φιλανθρωπία, για να μπορέσουν όσο είναι δυνατόν περισσότεροι πιστοί να συμμετέχουν στις Ακολουθίες, επέτρεψε από την αρχή της Μ. Εβδομάδας, να ψάλλεται ο Όρθρος της επόμενης ημέρας. (π.χ. την Κυριακή των Βαϊων το βράδυ ψάλλεται ο Όρθρος της Μεγάλης Δευτέρας).

Τι τελείται τις ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας;
Οι τέσσερις πρώτες ημέρες μας προετοιμάζουν πνευματικά για το θείο δράμα και οι Ακολουθίες ονομάζονται «Ακολουθίες του Νυμφίου».

Μεγάλη Δευτέρα (Κυριακή Βαϊων βράδυ):
Την Μεγάλη Δευτέρα κυριαρχούν δύο γεγονότα:
α) Η ζωή του Ιωσήφ του 11ου γιού του Πατριάρχη Ιακώβ, του ονομαζόμενου Παγκάλου, δηλαδή του ωραίου στο σώμα και τη ψυχή. Ο Ιωσήφ προεικονίζει με την περιπέτειά του (που πουλήθηκε σκλάβος στην Αίγυπτο) τον ίδιο τον...
Σας σταμάτησε η Τροχαία?..Δείτε τι «απειλεί» τους οδηγούς Ι.Χ. εκτός από τον Κ.Ο.Κ



Αυξημένες αρμοδιότητες έχουν πλέον οι αστυνομικοί οι οποίοι κάνουν περιπολίες. Εκτός από τα ...συνηθισμένα (αλκοτέστ, άδεια κυκλοφορίας, δίπλωμα κλπ) είναι πλέον επιφορτισμένοι να ελέγχουν αν χρωστάμε στο δημόσιο, αν έχουμε πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας ή την ασφάλεια του οχήματός μας.
Οι υπηρεσίες του υπουργείου Δημοσίας Τάξης, έχουν συνδεθεί πλέον με το Taxis κάτι που σημαίνει ότι οι αστυνομικοί που κάνουν τυπικούς ελέγχους στα αυτοκίνητα, έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν αν ο συγκεκριμένος ΑΦΜ (ο οποίος αναγράφεται πλέον και στα διπλώματα οδήγησης τα οποία έχουν σχήμα πιστωτικής κάρτας) είναι φορτωμένος με ληξιπρόθεσμα χρέη. Μάλιστα, σε πολλά περιπολικά έχουν ήδη εγκατασταθεί ηλεκτρονικοί υπολογιστές προκειμένου ο έλεγχος να γίνεται ακόμη γρηγορότερα και όχι μέσω του κέντρου της Αστυνομίας. Ειδικά αν χρωστάει πολλά, ο οδηγός που θα σταματήσει για τον τυπικό έλεγχο μπορεί να καταλήξει στο αυτόφωρο καθώς αυτό προβλέπει η ισχύουσα νομοθεσία για τους οφειλέτες του δημοσίου. Προσοχή λοιπόν ειδικά με τις βόλτες του Σαββατοκύριακου καθώς θα περάσετε δύο νύχτες μέσα για να παραστείτε ενώπιον του εισαγγελέα την...
Και όμως! Το υπουργείο Εξωτερικών δεν απάντησε στον Αχμέτ Νταβούτογλου... (για τις συνθήκες Λωζάνης και Παρισίων)
Σας τα έλεγα «εδώ» ότι οι πολιτικοί μας είναι ανεπαρκείς, αμόρφωτοι πολιτικά, επιπόλαιοι και ότι λειτουργούν τελείως ερασιτεχνικά. Αν διαβάσετε την σημερινή ανάρτηση ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΑΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ «εδώ» θα δείτε ότι «...Η Αθήνα δεν επικοινωνεί με τα διεθνή κέντρα και περιορίζεται σε ''φωτογραφίσεις'' πολιτικών για εσωτερική κατανάλωση...» όπως τονίζει ο εξ απορρήτων  του Πούτιν, Αλεξάντρ Ντούπκιν. Τώρα, με το παρακάτω κείμενο στο οποίο φαίνεται καθαρά ότι τα αρμόδια όργανα του ΥΠΕΞ λειτουργούν τελείως επιπόλαια  αφήνοντας σκιές σε βάρος των θέσεων της χώρας, έρχεται η επιβεβαίωση. «Ήπειρος  η πατρίδα μας»


Σφυρίζει αδιάφορα το υπουργείο Εξωτερικών και δεν τολμά καν να αντιπαρατεθεί στον Τούρκο υπουργό εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου ο οποίος προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις άρνησης των συνθηκών της Λωζάννης και των Παρισιών μετά από σχετική ερώτηση Τούρκου βουλευτή.
Συγκεκριμένα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΥΠΕΞ Γρηγόρης Δελαβέκουρας προέβη μεν σε σχολιασμό δεν απάντησε όμως επί των δηλώσεων Νταβούτογλου, αλλά αντίθετα επί της ερώτησης του Τούρκου βουλευτή!
Ως να ρώταγε ο Τούρκος βουλευτής το ελληνικό ΥΠΕΞ!
Η τοποθέτηση του Γ. Δελαβέκουρα έχει ως εξής
«Φαίνεται ότι έχουν βάλει κάποιον να κάνει αυτή την ερώτηση μια φορά...
Επίθεση στον καθολικό αρχιεπίσκοπο του Βελγίου από τις FEMEN
Ήρεμος και προσευχόμενος παρέμεινε ο επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας στο Βέλγιο, αρχιεπίσκοπος Andre-Joseph Leonard, την ώρα που δέχτηκε αισχρή επίθεση με βρισιές και νερά από τις γνωστές γυμνές «ακτιβίστριες» του Σόρος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο επίσκοπος δέχεται επίθεση επειδή υποστηρίζει τη διδασκαλία της χριστιανικής εκκλησίας για την ομοφυλοφιλία και εκφράζει την ανησυχία του για εκείνους που ακολουθούν το ομοφυλοφιλικό lifestyle.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στο Πανεπιστήμιο ULB στις Βρυξέλλες, όπου ο αρχιεπίσκοπος συμμετείχε σε μια συζήτηση σχετικά με τους νόμους περί βλασφημίας.

Οι τέσσερις γυναίκες, μέλη της FEMEN με συνθήματα υπέρ των εκτρώσεων και της ομοφυλοφιλίας γραμμένα στα σώματά τους, όρμησαν τσιρίζοντας στον αρχιεπίσκοπο και τον...

Ένα από τα βαρίδια της Ελλάδας είναι αυτό...

Η είδηση: 
Συνταγματική έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας την έκτακτη εισφορά που είχε επιβάλει η κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή το 2009 στα εισοδήματα που είχαν αποκτηθεί πριν την 1.1.2008

Έπειτα λοιπόν, από τέσσερα χρόνια το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο συντάχθηκε με την άποψη του Διοικητικού Εφετείου . Αντίθετη απόφαση είχε εκδώσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο το οποίο είχε κρίνει ότι είναι αντισυνταγματικό.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην υπ' αριθμόν 1685/2013 απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας η έκτακτη εισφορά δεν προσκρούει στο Σύνταγμα καθώς δεν τίθεται θέμα αναδρομικής φορολόγησης.


Θυμίζω ότι : η  έκτακτη εισφορά που είχε επιβληθεί το 2009 από την ΝΔ αποφασίστηκε σε μια προσπάθεια, όπως είχε γίνει γνωστό, τότε, να...


Ο λύκος και αν εγέρασε....Δοσμένες από πριν οι ερωτήσεις των bloggers στον Κων/νο. Μητσοτάκη. Ποιός και πώς το απεκάλυψε.




Ο θυμόσοφος ελληνικός λαός σημειώνει διαχρονικά πως η αλήθεια μαθαίνεται ή από μικρό ή από τρελό. Κάτι τέτοιο επιβεβαιώθηκε και στη συνάντηση του Επιτίμου Προέδρου της ΝΔ με bloggers, όπου ο μικρότερος καλεσμένος της παρέας, Γιώργος Ευγενίδης από το site 12 τετραγωνικά, με τη χαρακτηριστική ειλικρίνεια (και απειρία) που διακρίνει άτομα της ηλικίας τους εξέθεσε την αλήθεια της διαδικασίας των ερωτήσεων.
"Κύριε Πρόεδρε, θα μου επιτρέψετε να διαφοροποιηθώ απ᾽την ερώτησή μου που έχετε ήδη στη σκαλέτα σας, καθώς με έχετε καλύψει και να ρωτήσω κάτι άλλο" (δείτε μετά το 35' 40'' ΕΔΩ) είπε ο 18χρονος μαθητής, αποκαλύπτοντας το στημένο της όλης διαδικασίας και δημιουργώντας μια αναστάτωση στους διοργανωτές (ξαφνικά υπήρξαν προβλήματα ήχου, ενώ εξαρχής η...

«Μαζικές παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα» λέει το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών


Φωτογραφία για «Μαζικές παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα»«Μαζικές» παρενέργειες από τα ανώνυμα γενόσημα καταγγέλλει το Γερμανικό Ίδρυμα Προστασίας Ασθενών!
Ο επιστημονικός φορέας στρέφεται ευθέως κατά της πολιτικής Μέρκελ, που ταΐζει τους Γερμανούς ασθενείς (και τους Ελληνες, με την ευλογία της τρικομματικής κυβέρνησης), με αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που παρασκευάζονται σε Μπαγκλαντές, Ινδία, Κίνα, Ισραήλ και Πακιστάν, με μόνο στόχο να θησαυρίσουν οι γερμανοϊσραηλινές πολυεθνικές που βρίσκονται πίσω τους.
Το Ιδρυμα αποφάσισε να αναλάβει δράση και να ενημερώσει τους πολίτες για τους κινδύνους που κρύβουν τα ανώνυμα γενόσημα, αφού η Μέρκελ συνεχίζει ακάθεκτη την πολιτική της -παρά τις προειδοποιήσεις και τις έρευνες που δείχνουν ότι τα συγκεκριμένα σκευάσματα οδηγούν στη μείωση του προσδόκιμου ζωής ολόκληρου του λαού- και, μάλιστα, την επεκτείνει και σε άλλες χώρες, όπως στην Ελλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι η Γερμανίδα καγκελάριος υποχρέωσε και τους Ελληνες να παίρνουν τα συγκεκριμένα πάμφθηνα, αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα που  έχουν τόσες φορές κατηγορηθεί για τεράστιες παρενέργειες (μέχρι και για πρόκληση τάσεων αυτοκτονίας!), επιβάλλοντας στην τρικομματική κυβέρνηση να θεσμοθετήσει τη συνταγογράφηση με δραστική ουσία.
Δεν ισχύει ότι η μόνη διαφορά αυτών των σκευασμάτων είναι στο χρώμα, το σχήμα ή το μέγεθος του χαπιού, όπως διατυμπανίζει η γερμανική κυβέρνηση, τονίζει ο Όιγκεν Μπρις, πρόεδρος του Ιδρύματος. «Μπορεί η δραστική ουσία να είναι η ίδια, όμως υπάρχουν διαφορές στις συμπληρωματικές ουσίες, οι οποίες μπορούν να έχουν σημαντικότατες συνέπειες πάνω στο σκεύασμα», προσθέτει. Με δεδομένο ότι αυτά τα ανώνυμα γενόσημα παράγονται σε ασιατικές χώρες, όπως η Ινδία, το Μπαγκλαντές ή το Πακιστάν, υπό τριτοκοσμικές συνθήκες, οι συνέπειες αυτές μπορεί...
Πιστεύουν στον Καραμανλή και στον Παπανδρέου οι ΑΝΕΛ!

5BE880F263A0
«Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες εμείς είμαστε ένα κίνημα λαϊκό, πατριωτικό, δεν πιστεύουμε στην ομοσπονδιοποιημένη Ευρώπη της Μέρκελ. Είμαστε αντιφεντεραλιστές πιστεύουμε στην Ευρώπη των εθνών – κρατών στον Καραμανλή... και στον Ανδρέα Παπανδρέου». Με αυτά τα λόγια, ο Πάνος Καμμένος, μας είπε πως πιστεύει στο χθες, που έφερε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. Αυτά, τα είπε στον ΣΚΑΙ, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου του κόμματός του, που άργησε «λιγάκι». Και άργησε, για να μας πει ότι στην ουσία αναπολεί το χθες, τον Καραμανλή και τον Παπανδρέου! Και τι ήταν αυτό; Κρίση ειλικρίνειας ή απλά άλλη μια ένδειξη της σύγχυσης σε ένα κόμμα χωρίς ιδεολογική πλατφόρμα και, όπως όλα δείχνουν, χωρίς αύριο;

πηγή


ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΧΑΟΥΣ ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ & ΚΥΠΡΟ

Για πρώτη φορά από την έναρξη της κυπριακής κρίσης, ένας υψηλά ιστάμενος παράγων της ρωσικής πολιτικής, ο Αλεξάντρ Ντούγκιν, «εξ απορρήτων» του προέδρου Πούτιν, μιλάει στην εφημερίδα ''Realnews'' και τον Δημ. Κωνσταντακόπουλο. Οι απαντήσεις του Ρώσου πολιτικού στοχαστή είναι αποκαλυπτικές για το πως βλέπουν στη Μόσχα τις κυπριακές εξελίξεις διαφορετικές τάσεις μέσα στην ρωσική ελίτ, τάσεις που εκδηλώθηκαν στην αποκλίνουσα ρωσική συμπεριφορά στη Λιβύη και τη Συρία. Ο Ντούγκιν εκφράζει αρνητικές προβλέψεις για τις αμερικανικές επιδιώξεις στη ανατολική Μεσόγειο, προβλέποντας χαοτικές καταστάσεις σε όλα τα κράτη της περιοχής, περιλαμβανομένων Ελλάδας και Κύπρου. Επικεφαλής της έδρας κοινωνιολογίας των διεθνών σχέσεων στο πανεπιστήμιο Λομονόσωφ, ο Ντούγκιν θεωρείται από τους σημαντικότερους «ιδεολόγους» της Ρωσίας του Πούτιν. Είναι ο ιδρυτής της σύγχρονης ρωσικής γεωπολιτικής, αρχιτέκτων της «πατριωτικής», «ευρασιατικής» στροφής του Ρώσου προέδρου.
Για τους ‘Ελληνες έχει τεράστια σημασία να αντιληφθούμε τι ακριβώς «παίζεται» στα διεθνή κέντρα, με τα οποία η Αθήνα δεν επικοινωνεί παρά υποτυπωδώς και δεν αναπτύσσει στρατηγικό διάλογο, περιοριζόμενη κυρίως σε «φωτογραφήσεις» πολιτικών για εσωτερική κατανάλωση, τη στιγμή που η Ελλάδα βρίσκεται σε πρωτοφανή κρίση και αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες της πολιτικής όλων των μεγάλων δυνάμεων! Από μόνη της, η κατάσταση αυτή μπορεί να προκαλέσει και έχει ήδη προκαλέσει τεράστια καταστροφή σε μια χώρα, η ιστορία της οποίας...