Σελίδες

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Γενοκτονία Ποντίων: Μεγάλη ενωτική υπερκομματική πορεία Εθνικιστών και Πατριωτών στην Θεσσαλονίκη


Οι Ενωμένες Πατριωτικές Δυνάμεις προσκαλούν ΟΛΟΥΣ/ ΟΛΕΣ ανεξαιρέτως τους/τις Έλληνες/ίδες Πατριώτες και Εθνικιστές στη ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, την Κυριακή 19η Μαΐου 2013 !!!

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΛΟΚ
ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
στις 7 το απόγευμα
στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή
για να κατευθυνούμε ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ
ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΜΑΣ
προς την πλατεία Αγίας Σοφίας
και στη συνέχεια προς το τουρκικό Προξενείο![ Όπως και πέρυσι, περνώντας ΔΥΝΑΜΙΚΑ από τις κεντρικές οδούς!
βλέπε 19/5/2012: ΠΟΡΕΙΑ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΝΤΥΘΗΚΕ ΣΤΑ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΑ https://www.facebook.com/media/set/?set=a.300757790012938.73109.100002361578547&type=3 ]
(ακολουθούν: ανάλυση της φιλοσοφίας της πρωτοβουλίας μας, διευκρινήσεις, χρηστικές οδηγίες και τρόποι που μπορείτε να βοηθήσετε στην επιτυχία της)
Γενοκτονία Ποντιακού Ελληνισμού από τον σφαγέα Κεμάλ…
Γενοκτονίες των Ελλήνων σε όλες τις Αλύτρωτες Πατρίδες…
Εμείς ΔΕΝ  ΘΡΗΝΟΥΜΕ πλέον ΤΟΥΣ  ΝΕΚΡΟΥΣ μας…
Τους ΤΙΜΟΥΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ,ντύνοντας την προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη στα...

Η τακτική το «σάπιου» φρούτου και η αντοχή του Σαμαρά





i-taktiki-to-sapioy-froutoy-kai-i-antoxi-toy-samara-Σε πείσμα κάθε αυτόκλητης Κασσάνδρας, το ελληνικό πρόγραμμα δεν εκτροχιάστηκε, ο κόσμος δεν ξεσηκώθηκε, η συγκυβέρνηση δεν κατέρρευσε.

Τα πράγματα δείχνουν να έχουν μπει σε μια «ομαλή» πορεία, χωρίς εξάρσεις. Αυτό εξασφαλίζει στο Σαμαρά αέρα ενός χρόνου, και αν κάποια στιγμή φανεί και ανάσχεση της ύφεσης, το παιχνίδι μοιράζεται από την αρχή. Στο αντίπαλον δέος όλα αυτά προκαλούν εκνευρισμό. 

Αν η ΝΔ είχε ως αντιπολίτευση την τακτική του ώριμου φρούτου επί κυβέρνησης Σημίτη, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αντιπολίτευση είχε υιοθετήσει τακτική σάπιου φρούτου, περίμενε όχι απλώς να έρθει η εξουσία στο πιάτο, αλλά και υπό την μορφή μηλόπιτας, μετά από μια γρήγορη κατάρρευση της τρικομματικής. Στο ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν υπολόγιζαν με επανάληψη της εμπειρίας Παπανδρέου: Οι κοινοβουλευτικές ομάδες δεν θα άντεχαν το πολιτικό κόστος των μέτρων, οι βουλευτές θα εξεγείρονταν λόγω της δημοσκοπικής κατάρρευσης, οι πολίτες θα έκαναν στάση πληρωμών. 

Τίποτε από αυτά δεν επαληθεύτηκε, η συγκυβέρνηση κερδίζει πολύτιμο χρόνο. Στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν όμως σαφή εικόνα για το τι φταίει. Η τελευταία ερμηνευτική μόδα είναι η έλλειψη επαρκούς ριζοσπαστισμού: Οι πολίτες, λέει αντί να επιλέγουν το ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις, προτιμούν να μην απαντούν, γιατί δεν έχουν πειστεί, ότι ο κ. Τσίπρας είναι αποφασισμένος να...
Η ελεεινή συμμορία της "Ευρωζώνης των εκβιασμών"


Η Κύπρος χθες με μια μόνο ψήφο διαφορά, καθ' ότι η ψήφος του προέδρου της βουλής Γιαννάκη Ομήρου (ΕΔΕΚ), ο οποίος ψήφισε κατά, σε περίπτωση ισοψηφίας προσμετράται ως δυο, έχωσε το κεφάλι της στο λάκκο με τα φίδια, πράξη για την οποία σύντομα θα μετανοιώσει. Ευτυχώς, οι συσχετισμοί στο κοινοβούλιο είναι τόσο εύθραυστοι, που μια μεταγενέστερη ψηφοφορία από τις πολλές που θα έρθουν, ελπίζουμε ότι θα καταφέρει να ανατρέψει τη σημερινή απόφαση.


Αξίζει, όμως να θυμηθούμε πώς, μετά τις κωλυσιεργίες του Χριστόφια, επιταχύνθηκε η επιβολή του μνημονίου στην Κύπρο, με όρους μάλιστα πρωτόφαντους, ( bail-in), σε σύγκριση  με τους προγενέστερους χειρισμούς της ευρωζώνης, ( bail-out), στις υπόλοιπες χώρες του Νότου. Κεντρικό και ιδιαίτερα βρώμικο ρόλο στην υπόθεση αυτή έπαιξε το γερμανικό περιοδικό Spiegel το οποίο ήταν και το πρώτο που ανακίνησε θέμα ρωσικού μαύρου χρήματος σε μαι σειρά δημοσιευμάτων του, από το φθινόπωρο της προηγούμενης χρονιάς. Λέγεται, πως την ιστορία των ρώσων ολιγαρχών ανακίνησε ο γελοίος αρχηγός της αντιπολίτευσης, Στάινμπρικ, θέλοντας να κάνει το κομμάτι του στους Γερμανούς ψηφοφόρους εν όψει των εκλογών. 

Ο επιθετικός προσδιορισμός "γελοίος" δεν δίνεται τυχαία, αλλά προκύπτει από μια σειρά δηλώσεών του αμέσως μετά την εκλογή του ως προέδρου του SPD, οι οποίες είχαν ηχήσει άσχημα ακόμα και εντός των γραμμών του δικού του κόμματος. Για παράδειγμα, από τη μια είχε σπεύσει τότε να...
Απόψεις... Αξιολόγηση, ο εχθρός του κάθε βολεμένου...

Λένε συνέχεια για το πόσοι δημόσιοι υπάλληλοι θα απολυθούν. Δέκα χιλιάδες, είκοσι χιλιάδες, διακόσιες χιλιάδες και έπειτα τα παίρνουν πίσω. Κι ύστερα πιάνουν το νήμα από την αρχή, σαν να πρόκειται για γεροντοκόρες που θέλουν να σκοτώσουν την ώρα τους. Μόνο που έτσι σκοτώνουν και τα τελευταία αποθέματα υπομονής και όποια ψήγματα λογικής...

Δεν είμαι εναντίον των απολύσεων στο δημόσιο. Κάθε άλλο! Θεωρώ εντελώς παράλογο το σημερινό καθεστώς, το οποίο απαγορεύει στην πράξη την απόλυση ακόμη και υπαλλήλων που έχουν καταδικαστεί για βαρύτατα αδικήματα.

Αυτό δεν σημαίνει, όμως, ότι αρχίζουμε και απολύουμε υπαλλήλους με κλήρωση. Ούτε ότι οι απολύσεις γίνονται αυτοσκοπός. Σαν να πρόκειται, δηλαδή, για αποστολή που μας ανέθεσε ο Ύψιστος με σκοπό την σωτηρία της ψυχής μας.

Να γίνουν απολύσεις στο δημόσιο! Να γίνουν απολύσεις των ανίκανων, των τεμπέληδων, των διεφθαρμένων. Ότι θα γινότανε, δηλαδή, σε μία οποιαδήποτε ιδιωτική εταιρεία. Και την θέση τους να την πάρουν άνθρωποι που έχουν τα προσόντα και την θέληση για να κάνουν την δουλειά.

Το ποιος θα φύγει δεν θα το κρίνουμε εμείς, ούτε κάποιος πολιτικός. Ούτε, φυσικά, οι συνδικαλιστές. Το ζητούμενο είναι...

Οι ειδικοί συμβουλεύουν. Μήνυμα στα κόμματα από ομάδα ακαδημαϊκών.
Παραμονή στο ευρώ και η εφαρμογή του μνημονίου η μόνη αξιόπιστη επιλογή. Βέβαια αφορά την Κύπρο αλλά είναι ενδιαφέρον κείμενο.

Μήνυμα στα κόμματα από ομάδα ακαδημαϊκών
 Μήνυμα προς τα κοινοβουλευτικά κόμματα ότι η παραμονή στο ευρώ και η εφαρμογή του μνημονίου, αποτελεί τη μόνη αξιόπιστη επιλογή για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπη η Κύπρος, έστειλε ομάδα ακαδημαϊκών, παρουσιάζοντας έγγραφο για την ανάγκη παραμονής της Κύπρου στο ευρώ.
Στο έγγραφο, το οποίο υπογράφεται από 23 ακαδημαϊκούς και επαγγελματίες στο χώρο των χρηματοοικονομικών, παρουσιάζονται οι πέντε οικονομικοί λόγοι και ένας πολιτικός λόγος γιατί "η έξοδός μας από το ευρώ αποτελεί θανάσιμο κίνδυνο οικονομικά και γεωπολιτικά".
Ο Γιάννης Τιρκίδης ανέφερε εκ μέρους της ομάδας, ότι η υποτίμηση του εθνικού νομίσματος ναι μεν επιτρέπει σε μια χώρα να βελτιώσει την ανταγωνιστικότητά της, για να τονίσει, ωστόσο, ότι αυτό ισχύει κυρίως για βιομηχανικές χώρες, και όχι για εισαγωγικές χώρες όπως η Κύπρος, που εισάγει ενέργεια και πρώτη ύλη για την παραγωγή της.
"Η οποιαδήποτε υποτίμηση αυξάνει το κόστος παραγωγής δυσανάλογα, με αποτέλεσμα οι μισθοί να πέσουν πολύ πιο κάτω για να γίνει πιο ανταγωνιστική η οικονομία", εξήγησε από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Μάριος Ζαχαριάδης.
Σύμφωνα με τον κ. Τιρκίδη, σε μια έξοδο από το ευρώ, το έλλειμμα του ισοζυγίου τρεχουσών συναλλαγών, που κυμαίνεται μεταξύ 5 - 7% του ΑΕΠ, δεδομένων των περιορισμών αποθεμάτων ξένου συναλλάγματος θα πρέπει να εξισορροπηθεί αμέσως, με περιορισμό των εισαγωγών και με συνακόλουθες ελλείψεις βασικών ειδών, κάτι που, όπως είπε, θα οδηγήσει στην κατάρρευση...

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΔΕΚΑΕΤΟΥΣ ΕΡΕΥΝΑΣ
«Η λιτότητα σκοτώνει»


Ένα νέο βιβλίο που κυκλοφορεί στη Βρετανία τις επόμενες ημέρες προειδοποιεί ότι η λιτότητα στην κυριολεξία σκοτώνει. Το βιβλίο με τίτλο “The Body Economic: Why Austerity Kills” είναι το αποτέλεσμα δεκαετούς έρευνας του κοινωνιολόγου, με εξειδίκευση στην πολιτική οικονομία και τη δημόσια υγεία, Ντέιβιντ Στάκλερ από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ και του φυσικού-επιδημιολόγου Σαντζάι Μπασού από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ στις ΗΠΑ.
Οι συγγραφείς παραπέμπουν μεταξύ άλλων στα πολλαπλάσια ποσοστά αυτοκτονιών και την αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV σε χώρες που εφαρμόζουν αυστηρή δημοσιονομική πολιτική, καθώς και την επανεμφάνιση της ελονοσίας στην Ελλάδα για να καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι η λιτότητα κοστίζει ζωές.

Αυτό που προκύπτει, επίσης, είναι ότι η επιδείνωση της δημόσιας υγείας δεν είναι αναπόφευκτη συνέπεια των οικονομικών κρίσεων. Παρατίθενται παραδείγματα χωρών, όπως της Ισλανδίας στα τέλη της περασμένης δεκαετίας ή της Σουηδίας νωρίτερα, όπου παρά την κρίση οι δείκτες δημόσιας υγείας βελτιώθηκαν και οι αυτοκτονίες μειώθηκαν αντίστοιχα. Οι ερευνητές αποδίδουν αυτή την εξέλιξη μεταξύ άλλων στη λειτουργία προγραμμάτων κοινωνικής προστασίας, σε εκδηλώσεις σύσφιξης των σχέσεων μεταξύ των μελών των κοινοτήτων και σε μέτρα όπως οι αυστηροί κανονισμοί για την κατανάλωση αλκοόλ (περίπτωση Ισλανδίας).

Ωστόσο, στην Ελλάδα καταγράφηκε αύξηση των αυτοκτονιών κατά 40% σε μια τριετία από την έναρξη της κρίσης που συνοδεύθηκε από λιτότητα και αύξηση των φορέων του ιού HIV κατά περισσότερο από 200% από το 2011, καθώς η ενδοφλέβια χρήση ναρκωτικών ουσιών έχει αυξηθεί εν μέσω περικοπών στον τομέα...

Παν/μιο Πελοποννήσου: Ισλαμισμός και τζιχάντ στη Βοστόνη,  


Χωρίς να προβούμε στον οποιονδήποτε δικό μας σχολιασμό, αναδημοσιεύουμε την ανάλυση ελληνικού επιστημονικού κέντρου ερευνών και μόνο για να επιβραβεύσουμε την προσπάθεια που καταβάλλουν πολλοί, σε μια χώρα που στερείται «δεξαμενών σκέψης» (think tank), ίσως διότι η σκέψη και η λογική είναι υπό διωγμό, ενώ προφανώς σε κάποιους αρκούν τα «καθεστωτικά ιδρύματα», όπου οι εκλεκτοί νέμονται κονδύλια από πολλές κατευθύνσεις και οι δουλοπάροικοι που κάνουν τη «βρόμικη δουλειά» αμείβονται με ψίχουλα.
Από κάτι τέτοια μας προέκυψε εδώ και πολλά χρόνια η «καθεστωτική ευρωλαγνεία» (αν δεν παινέψεις το σπίτι σου… ή μάλλον το χέρι που σε ταΐζει…) και η βεβαιότητα ορισμένων μεγαλόσχημων ΗΛΙΘΙΩΝ με διδακτορικά και απόψεις καταγεγραμμένες και αρχειοθετημένες, που λειτουργούσαν ως φερέφωνα, ενώ η καταστροφή πλησίαζε. Θα έρθει η ώρα που θα ανοίξει το αρχείο και θα τεθούν απλά ερωτήματα: «Αγαπητέ κύριε τάδε, πως από αυτό που γράψατε ‘τότε’ ξαφνικά σήμερα μας λέτε κάτι εντελώς διαφορετικό, έχοντας μάλιστα το θράσος να εμφανίζεστε επικριτικός»… Ας τα αφήσουμε προς το παρόν.
Πάμε όμως στον κόπο των παιδιών από το πανεπιστήμιο Πελοποννήσου. Επικεφαλής της προσπάθειας είναι ο καθηγητής Σωτήρης Ρούσσος:
Τη βομβιστική επίθεση στη Βοστόνη ακολούθησε μια εμμονική υπερανάλυση της οικογενειακής και προσωπικής ζωής των αδερφών Τσαρνάεφ. Αναμφισβήτητα η προβληματική...
Να ποινικοποιηθεί η πολιτική (και οι πολιτικοί) της χώρας. Σήμερα, τώρα...

Είναι αστείο, αυτήν την στιγμή, να βάλλεται από τα ΜΜΕ (εφημερίδες και τηλεόραση) τόσο της παράταξής του όσο και γενικότερα,  ο πανηλίθιος Γιωργάκης Παπανδρέου και οι «συν αυτώ» ΜΟΝΟΝ για τα εκατό εκατομμύρια ευρώ που κατασπατάλησε από το ταμείο του κόμματός του και να απειλείται από ορισμένους με «ισόβια ενώ, για τα  βαρύτατα  εγκλήματά του εις βάρος της χώρας και του λαού της τα ίδια μέσα να τηρούν  «σιγήν ιχθύος» και η στάση τους να καλύπτεται από την παράλογη άποψη ότι δεν πρέπει να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή της χώρας!!!  
Ένας παμπάλαιος περσικός νόμος λέγει: «Όταν υπάρχουσι κλέπται υπουργοί ή άλλοι δημόσιοι λειτουργοί, πρέπει να εκδέρωνται ζώντες και με τα δέρματα αυτών να επενδύουσι τας υπουργικάς έδρας, ούτως ώστε οι υπουργοί, όταν κάθονται εις αυτάς, να αισθάνονται το ρίγος της ευθύνης των!»
Κανένας, απολύτως κανένας,  πολιτικός ή πολιτικός φορέας δεν είναι υπεράνω του νόμου και του Συντάγματος. Οι κατέχοντες εξουσία, εκτελεστική, νομοθετική ή άλλη, δεν εξαιρούνται του νόμου και της υποχρέωσης να εφαρμόζουν πλήρως το Σύνταγμα της χώρας. Την ίδια ώρα, η επίκληση της θέσης πως δεν μπορεί να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή δεν αποτελεί άλλοθι για κανένα, για να κρύβεται πίσω από την ασυλία και από μια γενική στάση αρχής. Θέλω να πώ ότι όσοι κατέχουν εξουσία οφείλουν να είναι πλήρως εναρμονισμένοι με τους νόμους της Πολιτείας.
 Τα όσα έχουν διαδραματισθεί τα τελευταία χρόνια επιβεβαίωσαν πως το πολιτικό σύστημα έχει λειτουργήσει σε μεγάλο βαθμό με όρους ανοχής της διαπλοκής. Ακόμη και το γεγονός ότι λειτούργησε και λειτουργεί ένας υπερτροφικός κρατικός μηχανισμός με πρόδηλο ανορθολογικό τρόπο οργάνωσης, αποτελεί ευθύνη του πολιτικού συστήματος καθώς αυτή η κατάληξη είναι...
ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΤΟ ΘΡΑΣΟΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Καταθέτει και αγωγές η Μαργαρίτα!

Τελικά το θράσος της οικογένειας Παπαδρέου δεν περιγράφεται: Ο μεν γιος απειλεί με μηνύσεις επειδη φαγώθηκαν 100 εκ. ευρω ενώ ήταν πρόεδρος στο πασοκ, η δε μάνα καταθέτει αγωγές, η οποια αποδεδειγμένα απέκρυψε ο πρώην πρωθυπουργός. Η Μαργαρίτα Παπανδρέου με αγωγή που κατάθεσε εναντίον των εφημερίδων "Πρώτο Θέμα", "Δημοκρατία" και "Βήμα της Κυριακής", ζητά αποζημίωση της τάξης των 200.000 ευρώ, για δημοσιεύματα που αφορούν την εμπλοκή της στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ μέσω της εταιρείας του ισραηλινού επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή και του λογαριασμού των 550 εκατομμυρίων ευρώ.
Η μητέρα του πρώην Πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου, στην αγωγή της στρέφεται παράλληλα εναντίον των Στυλιανού Στασινόπουλου, Νικόλαου Λέκκα και του Ευάγγελου Καραμάνου, στελεχών του ΣΔΟΕ. 
 
Τέλος, ζητά 6μηνη προσωποκράτηση για τους εκδότες των τριών εφημερίδων ενώ στρέφεται και εναντίον της δημοσιογράφου του Βήματος Ιωάννας Παπαδάκου.
 
«Ήρθε η ώρα να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι άνανδρα, με ψέματα, επιχείρησαν να αμαυρώσουν το όνομά μου και το όνομα Παπανδρέου» ανέφερε η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου.
 
«Η οικογένειά μου, να το ξέρουν όλοι, δεν θα υποκύψει ποτέ στα κατεστημένα συμφέροντα. Όσο κι αν μας χτυπάνε, όσα ψέματα κι αν χρησιμοποιήσουν, όσα σχέδια κι αν...
Βόρειος Ἤπειρος: Τὸ «Plan B» τοῦ Ἑλληνισμοῦ.



Ἕνα ἀπὸ τὰ θεωρούμενα ἀσφαλῆ οἰκονομικᾶ «καταφύγια» εἶναι τὸ κρατίδιο τῆς Ἀνδόρας. Σφηνωμένο στὰ Πυρηναία, ἀνάμεσα στὴν Ἱσπανία καὶ τὴ Γαλλία ἀριθμεῖ 80.000 κατοίκους.

Χώρα ὑποδοχῆς τῶν ρωσικῶν καταθέσεων εἶναι ἡ Λετονία. Ἕνα κράτος τῆς Βαλτικῆς μὲ ἰσχυρὴ ρωσικὴ μειονότητα καὶ πολὺ διαδεδομένη τὴ ρωσικὴ γλώσσα. Παρὰ τὰ μεγάλα προβλήματα τῆς οἰκονομίας της καὶ τὴν ἐπιφυλακτικότητα τῶν Λετονῶν, ἡ παρουσία τῶν ὁμοεθνῶν τους ὁδηγεῖ τοὺς Ρώσους ἐπενδυτὲς ἐκεῖ.

Οἱ ὀρεινοὶ ὄγκοι τῆς Ἠπείρου ἀποτέλεσαν τὴν κοιτίδα καὶ καταφύγιο τοῦ Ἑλληνισμοῦ σὲ πολλὲς περιπτώσεις. Τὸ Βασίλειο τοῦ Πύρρου, τὸ Δεσποτάτο τῆς Ἠπείρου, ἡ Χιμάρα τῆς Τουρκοκρατίας καὶ ἡ Κορυτσὰ τοῦ Μακεδονικοῦ Ἀγώνα ἔδωσαν ζωὴ στοὺς Ἕλληνες ὅταν οἱ ἄλλες ἑλληνικὲς περιοχὲς εἶχαν κατακτηθεῖ ἢ ἀπειλοῦνταν ἀπὸ Δύση καὶ Ἀνατολή.

Σήμερα πάλι ἡ Βόρειος Ἤπειρος καλεῖται νὰ συνδράμει στὸν κοινὸ ἀγώνα. Τσακισμένη ἀπὸ τὶς ἀδικίες τῶν ἰσχυρῶν, ταλαιπωρημένη ἀπὸ τοὺς διωγμοὺς καὶ πικραμένη ἀπὸ τὴν «μητέρα»...