Σελίδες

Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! ΑΡΧΑΙΟΣ ΝΑΟΣ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΠΑΓΚΑΚΙΑ!!!



 ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ!!!
 ΕΡΕΥΝΑ ΟΜΑΔΑ ΠΑΥΣΑΝΙΑΣ
Φωτογραφική Επιμέλεια ΧΡΟΝΟΣ

Η αδιαφορία για άλλη μια φορά, μας χτύπησε την πόρτα. Ένας αρχαίος ναός, βρίσκεται διάσπαρτος μέσα στον λόφο Φιλοπούλου. Μέλη του ναού, όπως κίονες, κιονόκρανα και κιονοστοιχίες, παίζουν κρυφτό με το χώμα και τους θάμνους ενώ οι βάσεις τους έχουν αναστραφεί και έχουν τοποθετηθεί σε σειρά για να χρησιμοποιηθούν ως καθίσματα για τους οικολόγους Αθηναίους, που κάνουν βόλτες με τα σκυλάκια τους μέσα στο άλσος. Όσο και αν ψάξαμε, όσο και αν ρωτήσαμε, ο Δήμος αγνοεί την ύπαρξή του και η αρχαιολογική υπηρεσία σφυρίζει αδιάφορα.
Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πόσο άχρηστο ''υλικό'' βρίσκεται σε καίριες θέσεις και πόσο ανίκανοι είναι να διαχειριστούν τον πολιτισμικό μας πλούτο.
Και λίγα λόγια για τον λόφο...
Ο λόφος Φινοπούλου είναι ένας άγνωστος σε πολλούς χώρος στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί έναν από τους ελάχιστους πνεύμονες της 7ης δημοτικής κοινότητας στην περιοχή Γκύζη, που δυστυχώς βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη. Σκουπίδια, κατεστραμμένες υποδομές, υποτυπώδης περίφραξη, ανύπαρκτη παιδική χαρά κίνδυνος πυρκαγιάς και...
Σήκω Στάλιν να τους δεις! 
Κνίτες αφρικανικής εσοδείας χορεύουν χάρλεμ σέικ - Διαφημίσεις των ληστρικών τραπεζών στην επίσημη κομματική εφημερίδα του ΚΚΕ.

«Γέμισε από μαθητές το θεατράκι της Γκράβας στο Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ», βροντοφωνάζει η επίσημη ιστοσελίδα των θαυμαστών του Στάλιν.
Ανοίγουμε, λοιπόν, τις φωτογραφίες που οι ίδιοι παραθέτουν και παρατηρούμε τα εξής:
1ον) Στο «γεμάτο» θεατράκι είναι τρεις κι ο κούκος.
2ον) Ναι αλλά, ποιος κούκος; Ο… αφρικανικός κούκος, καθώς όπως βλέπουμε οι κνίτες νέας εσοδείας είναι κατάμαυροι αφρικανοί! Εκτός κι αν μας γελάνε τα ματάκια μας και είναι τίποτα ντόπιοι κνίτες βαμμένοι με… φούμο, σε ένδειξη «συμπαράστασης και αλληλεγγύης στα βάσανα των μεταναστών».
3ον) Αλλά και το συγκρότημα που ψυχαγωγεί τους κνίτες είναι… αφρικανικό. Τα ταμ-ταμ σύντροφοι γιατί δεν τα φωτογραφίσατε;
4ον) Τέλος, βλέπουμε τους μαύρους κνίτες να χορεύουν… χάρλεμ σέικ!

Λίγες μέρες πριν το ΚΚΕ (καπιταλιστικό κόμμα Ελλάδος) άλλαξε...
Έλληνες πολιτικοί σε νεοθωμανική λέσχη της Κωνσταντινούπολης…

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
”Σας ενημερώνουμε ότι εκ της Γραμματείας του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΜΕΤ.Ε.Ο.ΡΑ εστάλη – την Δευτέρα 29/4/2013 – το κάτωθι:
Προς: κ. Μπακογιάννη Θεοδώρα, Βουλευτη Επικρατείας ΝΔ
Κοιν: Γραφείο Τύπου ΝΔ, Γραφείο Προέδρου ΝΔ κ. Σαμαρά Αντώνη
ΘΕΜΑ: ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΛΕΣΧΗΣ ΒΑΒ-Ι-ΑLI (ΥΨΗΛΗ ΠΥΛΗ) ΣΤΗΝ ΚΩΝ/ΠΟΛΗ

Με βάση δημοσίευμα του Τύπου (http://proxeneio-stop.org) συμμετείχατε προσφατα σε εκδήλωση της νεο-οθωμανικής Λέσχης BAB–I-Ali (Υψηλη Πύλη) στην Κων/πολη. Στην εν λόγω εκδήλωση κύριος ομιλητής ήταν ο πατέρας σας Κων/νος Μητσοτάκης ενώ το παρών έδωσε και ο γιος σας Κώστας Μπακογιάννης. Τρεις γενιές «πολιτικών» (οικογενειοκρατία) που κάνουν «καριέρα» με τους φόρους των νεόπτωχων Ελλήνων πολιτών…
Στην εν λόγω εκδήλωση συμμετείχε,,,
Υπάρχουν και Τούρκοι που αναγνωρίζουν τις Γενοκτονίες


Picture 0 for Υπάρχουν και Τούρκοι που αναγνωρίζουν τις Γενοκτονίες
Δεν γνωρίζω αν οφείλεται σε αντιπολιτευτική τακτική ή επιδιώκεται κάποια ρήξη στη συνοχή του τουρκικού κράτους, το οποίο μόνο με αντιδημοκρατικές πρακτικές διατηρείται ακόμη ακέραιο. Επειδή όμως, κάθε τι που συμβαίνει στις γειτονικές μας χώρες, οι οποίες όλες -μα, όλες- δεν κρύβουν τις επεκτατικές βλέψεις τους σε βάρος μας μάς ενδιαφέρει άμεσα, νομίζω πως θα ήταν ωφέλιμη η αναφορά στις συζητήσεις που γίνονται στην Τουρκία για το ζήτημα των γενοκτονιών, κυρίως των Αρμενίων.

Εξυπακούεται, πως αυτά που συνέβησαν κατά των Αρμενίων, δεν απέχουν αυτών που βίωσαν οι Πόντιοι -κυρίως-, οι Μικρασιάτες και οι Θρακιώτες. Σε πείσμα των τουρκολάγνων, αυτό το ζήτημα δεν μπορεί ποτέ να λυθεί, παρά μόνον με την αίτηση τουλάχιστον μιας συγγνώμης, όπως είναι άλλωστε η επίσημη τοποθέτηση όλων των προσφυγικών σωματείων.
Διαβάζουμε σε τουρκική εφημερίδα (Radical - tourkikanea), ότι είναι καιρός για την Τουρκία «να ειρηνεύσει με την ιστορία της». Μάλιστα, προχωρεί πολύ περισσότερο απ’ ό,τι εμείς εδώ, γράφοντας πως «δεν λεηλατήθηκαν μόνο οι περιουσίες της αρμενικής κοινότητας, αλλά ακόμη και τμήμα από τις γυναίκες και τα παιδιά τους, μοιράστηκαν μεταξύ των μουσουλμάνων Οθωμανών».
Η 24η Απριλίου 1915 ήταν η τροχιοδεικτική σφαίρα ενός ιδιαίτερα διευρυμένου...
Η Ψυχολογία του Οχλου κι ο ρόλος των Δημαγωγών
Από Semely Lomax

Ο ρόλος του λαού στάθηκε ο ίδιος σ” όλες τις επαναστάσεις. Δεν είναι ποτέ ο λαός εκείνος, που συλλαμβάνει την ιδέα των επαναστάσεων, ούτε εκείνος που τις καθοδηγεί. Η δράση του κατευθύνεται από τους δημαγωγούς. Μόνον όταν τα άμεσα συμφέροντά του βλάπτονται, βλέπει κανείς, τμήματα του λαού να επαναστατούν αυθόρμητα. Ένα κίνημα επίσης εντοπισμένο αποτελεί μια απλή στάση.

Η επανάσταση είναι εύκολη, όταν οι δημαγωγοί εξασκούν μεγάλη επιρροή στον λαό. Οι νέες όμως ιδέες διεισδύουν στις λαϊκές μάζες με μια εξαιρετική βραδύτητα. Ο λαός αποδέχεται γενικά μια επανάσταση χωρίς να γνωρίζει το γιατί, και όταν τυχαία φθάσει στο σημείο να το αντιληφθεί, η επανάσταση έχει πια τελειώσει από πολύ καιρό.

Ο λαός κάνει μια επανάσταση, γιατί σπρώχνεται να την κάνει, αλλά επειδή δεν καταλαβαίνει και πολλά πράγματα από τις ιδέες των δημαγωγών του, τις εξηγεί με τον τρόπο του κι ο τρόπος αυτός δεν μοιάζει καθόλου με τον τρόπο των αληθινών πρωτεργατών του κινήματος. Η Γαλλική Επανάσταση παρέχει σ’ αυτό το σημείο ένα εκπληκτικό παράδειγμα.

Η Επανάσταση του 1789 είχε σαν πραγματικό σκοπό ν’ αντικαταστήσει την εξουσία των ευγενών με την εξουσία της αστικής τάξεως, δηλαδή ν’ αντικαταστήσει μια παλιά ομάδα εκλεκτών, που είχαν γίνει ανίκανοι, με μια νέα ομάδα εκλεκτών, που ήταν ικανοί. Στην πρώτη αυτή φάση...

Η υπερβολική δόση εκπαίδευσης βλάπτει σοβαρά τους έλληνες μαθητές

Ο παρακάτω διάλογος διαδραματίζεται μεταξύ δύο καθηγητών (φυσικών). Ο ένας είναι ο Φιλανδός Έρικ Κέκονεν και ο άλλος ο Έλληνας Δημήτρης Αλεξάνδρου. Αφορμή για το διάλογο αυτό είναι η πρόσφατη έρευνα του ΟΟΣΑ που χαρακτηρίζει τους Έλληνες μαθητές ως σκληρά εργαζόμενους αλλά με μειωμένη επίδοση ,κυρίως σε θέματα που απαιτούν εμβάθυνση και κριτική σκέψη. Από την άλλη αναδεικνύει τους Φιλανδούς μαθητές ως εκείνους με την μεγαλύτερη επίδοση και κριτική ικανότητα.

Έρικ : «Καταρχάς να πούμε για τους μαθητές. Στη Φινλανδία οι μαθητές ξεκινάνε το σχολείο στα 7 τους χρόνια .Δεν δίνουν εξετάσεις μέχρι να γίνουν 16 ετών .Παρόλα αυτά γράφουν συχνά διαγνωστικά τεστ που έχουν σκοπό να διαπιστωθούν οι τυχόν αδυναμίες του κάθε μαθητή .Αν υπάρχουν τέτοιες τότε ο μαθητής λαμβάνει εξατομικευμένη ενισχυτική διδασκαλία μέσα στο σχολείο του. Το 30 % των μαθητών κάνει ενισχυτική διδασκαλία. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των μαθητών είναι μικρός λόγω της έλλειψης του βαθμού και των πολλών εξετάσεων. Φανταστείτε ότι στα διαγνωστικά τεστ δεν υπάρχει επιτήρηση καθηγητή και δεν τολμάει κανείς να αντιγράψει γιατί θεωρείται η μεγαλύτερη ντροπή.

Δημήτρης : «Σοβαρά μιλάς ;Στην Ελλάδα αντίθετα ο βαθμός και οι εξετάσεις είναι η ιπποδύναμη της επίδοσης και όλου του εκπαιδευτικού συστήματος γενικότερα ,κάτι που καλλιεργείται από όλους τους παράγοντες της σχολικής ζωής (εκπαιδευτικά...

Τον προειδοποιούσαν αλλά...Ο Δ. Χριστόφιας δεν άκουγε…
Σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης η διαπίστωση ότι οι αριστεροί πάντοτε και παντού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, πάσχουν από βαριά «κώφωση». Και όταν η ιστορία αποκαλύπτει τα τραγικά τους λάθη προσπαθούν να την διορθώσουν. Όχι την κώφωση. Την Ιστορία!!! Αυτό κάνει τώρα το αριστερό (καταγγέλλεται για οπορτουνισμό σήμερα) ΑΚΕΛ με την πρόσφατη θέση του περί ΕΕ και το ίδιο κάνει το ΚΚΕ, και γενικότερα η αριστερά στην Ελλάδα, γράφοντας και ξαναγράφοντας την ελληνική Ιστορία και την ιστορία της αριστεράς εν γένει, από την αρχή. Είναι αδιάντροποι, θρασείς και χωρίς αναστολές. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Το ΑΚΕΛ νομίζει ότι απευθύνεται σε λωτοφάγους. Με απόφαση της Κ.Ε. υποστηρίζει πως, «τα αίτια της παρούσας κρίσης έχουν ως βασική αφετηρία από τη μια την Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, τη νεοφιλελεύθερη πολιτική της οικονομικής λιτότητας και διαχείρισης του συγκεκριμένου οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης και από την άλλη τις ευθύνες του τραπεζικού τομέα στην Κύπρο. Με βάση όλα αυτά, η επιστημονική ανάλυση οδηγεί στο συμπέρασμα ότι η μόνη επιλογή της Κύπρου είναι η λύση εκτός Δανειακής Σύμβασης και Μνημονίου» και του ευρώ.

Ουδεμία αναφορά στις ασήκωτες και βαρύτατες ευθύνες του τέως Προέδρου Χριστόφια, του ΑΚΕΛ και του Διοικητή της ΚΤΚ. Προφανώς, την προηγούμενη 5ετία, τον τόπο κυβερνούσαν… εξωγήινοι. Προχθές, ο Υπουργός Οικονομικών του Δ. Χριστόφια, Κ. Καζαμίας, καταθέτοντας ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την καταστροφή της οικονομίας, είπε πως ο κίνδυνος στάσης πληρωμών υπήρχε από το 2011.

Επειδή ο Κ. Καζαμίας αναφέρθηκε στις σχεδόν ανύπαρκτες σχέσεις και επαφές τού τέως Προέδρου με τον τέως Διοικητή της ΚΤΚ, Αθ. Ορφανίδη, αποκαλύπτουμε σήμερα μια επιστολή Ορφανίδη προς Χριστόφια, ημ. 18/5/2010. Γράφει: «Επικοινωνώ και πάλι μαζί σας γραπτώς αφού, λόγω του βεβαρημένου προγράμματός σας, δεν κατέστη δυνατόν να διευθετηθεί μεταξύ μας συνάντηση από τον Αύγουστο του 2009». Προσέξτε: Ο Δ. Χριστόφιας δεν μπορούσε να δεχθεί τον Αθ. Ορφανίδη εξαιτίας του βεβαρημένου προγράμματός του! Η τελευταία συνάντησή τους έγινε τον Αύγουστο του 2009. Στις 18/5/2010, ο Αθ. Ορφανίδης κρούει ξανά θορυβωδώς τον κώδωνα του κινδύνου προς τον Χριστόφια. «Η Κύπρος δεν έχει μπει κάτω από το μικροσκόπιο λόγω του μικρού της μεγέθους στις διεθνείς αγορές. Κατά την άποψή μου, αυτό είναι θέμα χρόνου και η Κύπρος κινδυνεύει...

Οι Κύπριοι θα την βρουν την άκρη

Το σημαντικό δεν είναι ότι η Ολομέλεια του ΑΚΕΛ στην Κύπρο αποφάσισε να προτείνει έξοδο από το ευρώ ως «εναλλακτική διέξοδο» και «μοναδική επιλογή». 

Αυτό ήταν αναμενόμενο αφού γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό (δηλαδή για να υποβληθεί η συγκεκριμένη πρόταση)το κόμμα των κυρίων Χριστόφια και Κυπριανού επέλεξαν συγκεκριμένους οικονομολόγους (Λαπαβίτσα, Φλάσπε), που έχουν τη συγκεκριμένη άποψη, προκειμένου να εκπονήσουν μελέτη για έξοδο από την κρίση. 

Το σημαντικό είναι ότι το ΑΚΕΛ δηλώνει ξεκάθαρα πως η εκτός δανειακής σύμβασης και μνημονίου λύση ισοδυναμεί με «απόφαση εξόδου της Κύπρου από την Οικονομική και Νομισματική Ένωση του ευρώ». 

Αλλά δεν διαχωρίζει το μνημόνιο από τη δανειακή σύμβαση, όπως κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, όταν λέει (έλεγε; θα ξαναπεί;), πως θα καταργήσει ή αντικαταστήσει ή ακυρώσει ή αναστείλει το μνημόνιο και θα σχίσει ή θα επαναδιαπραγματευτεί την δανειακή σύμβαση – διότι προφανώς αυτά τα δύο είναι αλληλένδετα. 

Ούτε μιλά για «διαπραγματεύσεις» και «σκληρή σύγκρουση». 

Οι μόνες διαπραγματεύσεις για τις οποίες μιλά (και αποδέχεται ότι μπορεί να υπάρξουν σε περίπτωση καταγγελίας του μνημονίου και ακύρωσης της δανειακής σύμβασης) το ΑΚΕΛ, είναι οι «διαπραγματεύσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση για...

ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ ΤΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ
«Εξωγήινοι εξουδετέρωναν πυρηνικούς πυραύλους»
Βέβαια... όποιος θέλει το πιστεύει!

Κατά τη διάρκεια του «ψυχρού πολέμου» σε αρκετές περιπτώσεις αμερικανικές βάσεις βαλλιστικών πυρηνικών πυραύλων τέθηκαν εκτός λειτουργίας χωρίς οι Αμερικανοί τότε να μπορούν να δώσουν την οποιαδήποτε εξήγηση για την αστοχία των συστημάτων τους. Δεν ήταν όμως οι Σοβιετικοί οι οποίοι είχαν προκαλέσει την εξουδετέρωση των πυραύλων αλλά οι ... εξωγήινοι.
Τουλάχιστον αυτό ισχυρίζεται ένας πρώην υπαξιωματικός της αμερικανικής Αεροπορίας ο οποίος υπηρετούσε στα μέσα της δεκαετίας του 60 σε αμερικανική βάση βαλλιστικών πυραύλων.
«Η δυνατότητα αυτή είναι κάτι που νομίζαμε πως μπορούσε να έχει αναπτύξει η ΕΣΣΔ αλλά αποδείχθηκε πως δεν είχε όπως ούτε και εμείς. Το να έχουμε δηλαδή τη δυνατότητα να εξουδετερώνουμε ένα πυρηνικό πύραυλο με μια ακτίνα φωτός » , εξηγεί ο David Scott στο ρωσικό RIA Novosti, μιλώντας κατά τη διάρκεια συνεδρίου στην Ουάσιγκτον γύρω από περιπτώσεις επαφής με εξωγήινους.
Στο πάνελ του συνεδρίου το οποίο αποτελείτο από έξι πρώην μέλη του Κογκρέσου - ο καθένας εκ των οποίων εισέπραξε 20.000 $ για να παραβρεθεί-τόσο ο...

Η ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ


του Παναγιώτη Αποστόλου*

Έκλεισαν τρία χρόνια από την «αποφράδα» ημέρα που ο πολιτικός ολετήρας, Γιώργος Παπανδρέου αλυσόδεσε την πατρίδα μας στα δεσμά του μνημονίου και στη συνέχεια άλλοι επίορκοι Πρωθυπουργοί, ο Παπαδήμος και ο Σαμαράς, την κατέστησαν διά μέσω και των επόμενων επαχθών μνημονίων, όμηρο των νοσηρών σχεδίων των διεθνών αγορών του ΔΝΤ και της νεοφιλελεύθερης Μέρκελ. Συμμέτοχοι και συνένοχοι, ενός καλοστημένου εγκληματικού σχεδίου, με το οποίο περικόπηκαν δραστικά οι μισθοί και οι συντάξεις των μεροκαματιάρηδων νοικοκυραίων πολιτών αυτής της χώρας. Με το οποίο, πάμπολλες μικρομεσαίες επιχειρήσεις έβαλαν λουκέτο. Που, η ανεργία καλπάζει σε δυσθεώρητα και ανεξέλεγκτα ύψη, κυρίως στους νέους μας, που οι άστεγοι συνεχώς πολλαπλασιάζονται και ζουν από τα δημόσια συσσίτια, ανθρώπων που από τη μια ημέρα στην άλλη, μετετράπησαν από αυτάρκεις οικογενειάρχες, σε ρακένδυτους περιφερόμενους πολίτες. Με αυτά τα μνημόνια που τα φάρμακα παρουσιάζουν τεράστιες ελλείψεις και τα δημόσια νοσοκομεία λειτουργούν προκειμένου να εξυπηρετούν τους λαθρομετανάστες.
Που έχει υποβαθμιστεί η πρώην δημόσια παιδεία και πολλά από τα ελληνόπουλα υποσιτιζόμενα λιποθυμούν στα σχολεία. Εδώ που οι αυτοκτονίες συμπατριωτών μας έχουν λάβει μορφή επιδημίας, καθώς δεν αντέχουν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν στη ζωή τους από την πολιτική των μνημονίων και θέτουν τέλος σ΄ αυτή. Που η ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών είναι πλέον, είδος πολυτελείας και από αυτή την ανεπάρκεια του κράτους σφάζονται καθημερινώς, σαν «τα σκυλιά στα αμπέλια» από κάθε εθνικότητας λαθραίους.
Το δεύτερο στάδιο προδοσίας και υποταγής του λαού μας καθώς και της απεμπόλησης της εθνικής κυριαρχίας μας, ήταν η καταλήστευση των ασφαλιστικών ταμείων, χωρίς την...