Σελίδες

Τρίτη 14 Μαΐου 2013

ΟΧΙ ΤΖΑΜΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ - Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ


oxi tzami
Καιρός ήταν να αναληφθεί μια πρωτοβουλία ενάντια στην κατασκευή του τεμένους στο Βοτανικό και ενάντια στον εξισλαμισμό της χώρας μας. Καιρός ήταν κάποιοι να κατεβούν στο δρόμο, για να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την βίαιη μετατροπή της κοινωνίας μας, από εθνική σε πολυπολιτισμική. Το Εθνικό Μέτωπο και η «Πρωτοβουλία ενάντια στο τζαμί», καλούν σε συγκέντρωση στο σταθμό Μετρό του Ελαιώνα, την Κυριακή 26 Μαΐου και ώρα 19:00, σε μια συγκέντρωση υπέρ της ματαίωσης της ανέγερσης του τζαμιού. Και μας καλούν να αντισταθούμε στην ισλαμική και στην τουρκική διείσδυση, στη βίαια μεταβολή της Ελληνικής κοινωνίας σε πολυπολιτισμική, αλλά και στα νομοθετήματα που θέλουν τους Έλληνες ραγιάδες των διεθνών κέντρων και ποινικοποιούν την αντίστασή τους σε αυτά.

http://www.elkosmos.gr/epikairotita/h-/kathimerinotita/12787-2013-05-14-00-30-52.html 


Μεταφέροντας καυσόξυλα στην Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό


Παιδική Εργασία. Αυτό μας υπόσχονται Κουκουέδες και ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ. Αυτό θέλουμε;

ΑΣΤΡΑΨΕ ΚΑΙ ΒΡΟΝΤΗΞΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΟΣ '' Ιερώνυμε σήκω από τον αναπαυτικό καναπέ''

"Η φωνή της Εκκλησίας δεν ακούγεται" λέει ο Μητροπολίτης στον Αρχιεπίσκοπο τον οποίο καλεί να, αντισταθεί να "εγερθεί εκ του αναπαυτικού καναπέ της αρχιερωσύνης" και να "« ξυπνήσει από τη ραστώνη "και τους ογδόντα έναν Μητροπολίτες.
Μάλιστα, τονίζει πως τα πολυδιαφημισμένα συσσίτια της Αρχιεπισκοπής, δεν επιλύουν το πρόβλημα, ενώ τα χαρακτηρίζει "φούσκες".
"Τα συσσίτια απλώς συσκοτίζουν την όλην κατάστασιν και παραπλανούν τον Λαόν! Είναι ωσάν τα μπαλόνια της περιόδου των Απόκρεω, τα οποία απορροφούν την προσοχήν των μικρών παιδίων και τα διασκεδάζουν! Αλλά δεν παύουν να είναι« φούσκες »!», Αναφέρει χαρακτηριστικά.


Ο κ. Αμβρόσιος στην επιστολή που, παράλληλα, στρέφεται και κατά του δημάρχου Αθηναίων τον οποίο χαρακτηρίζει «ασεβέστατο" γιατί όπως γράφει ο Μητροπολίτης "διασαλπίζει, ότι Τζαμιά των Μουσουλμάνων πρέπει να ανεγερθούν και εις τα είκοσι Διαμερίσματα του Δήμου του!».

Αναλυτική η επιστολή

" Μακαριώτατε άγιε Πρόεδρε,

Σεβασμιώτατοι εν Χριστώ Αδελφοί,

Ως είναι τοις πάσιν γνωστόν σήμερον τα πάντα ανατρέπονται εις την σύγχρονον Ελλάδα! Το ερώτημα, το οποίον προβάλλει ενώπιόν μας είναι: Πότε επί τέλους η εκκλησιαστική Διοίκησις θα εγκαταλείψη την τακτικήν της «μυστικής Διπλωματίας?» Πότε θα εξέλθη με θάρρος, τόλμην και

Ποιος και γιατί είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής διπλωματίας

Picture 0 for Ποιος και γιατί είναι ο μεγάλος στόχος της ελληνικής διπλωματίας
Τα τελευταία 24ωρα η ελληνική διπλωματία τα δίνει όλα για όλα, για μια επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσινγκτον και μια συνάντηση του με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Για την Αθήνα αποτελεί, πλέον, θέμα τιμής, ένα τέτοιο ταξίδι και κυρίως μια τέτοια συνάντηση, καθώς, η τουρκική διπλωματία κυριολεκτικά “οργώνει” στις ΗΠΑ.
Είναι ενδεικτικό ότι ο νέος Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Κέρρυ έχει επισκεφθεί δύο φορές την Τουρκία, από την ανάληψη των νέων του καθηκόντων και μετά για να συναντηθεί με την πολιτική ηγεσία της γειτονικής χώρας. Αντιθέτως, δεν έχει κάνει καμία επαφή με την χώρα μας.
Μέχρι πρότινος, αν ένας Αμερικανός αξιωματούχος “έβλεπε” έναν Τούρκο, όφειλε να δει αμέσως κι έναν Έλληνα και το αντίστροφο. Πλέον αυτή η ισορροπία έχει ανατραπεί πλήρως γεγονός το οποίο προκαλεί μεγάλη ανησυχία στη χώρα μας. Γι' αυτό και τώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια να εξασφαλισθεί μια συνάντηση του κ. Σαμαρά με τον κ. Ομπάμα, όταν ο πρωθυπουργός θα επισκεφθεί μέσα στον Ιούνιο τις ΗΠΑ, για να μιλήσει στην ετήσια συνάντηση ενός από τα μεγαλύτερα αμερικανο-εβραΐκά λόμπις.

Η βοή της καταιγίδας.

Η υπεύθυνη παρατήρηση των φαινομένων και η ανάλυση των δεδομένων δεν είναι μόνο υποχρέωση των εκάστοτε εξουσιών. Είναι χρέος και των κοινών θνητών, που οι εξελίξεις προδιαγράφουν και τη δική τους μοίρα, τη μοίρα των οικογενειών τους, που περιδινούται στους κυκλώνες των γεγονότων, όταν τα γεγονότα συνθέτουν τις συνθήκες της ζωής της πατρίδας. Ο υπεύθυνος πολίτης δεν απαλλάσσεται από το χρέος της προστασίας του σπιτιού του, ενώ ακούει τη βοή της επερχόμενης καταιγίδας, ούτε εφησυχάζει αυταπατώμενος με την παρήγορη σκέψη ότι η εξουσία παρακολουθεί την θύελλα που ενσκήπτει και ότι θα μεριμνήσει για την αντιμετώπιση των συνεπειών της. Γιατί τα παθήματα προειδοποιούν ότι, στη δική μας, τουλάχιστον, ιστορία, τη βοή του χαλασμού ναι μεν άκουγαν οι εξουσίες αλλά αδρανούσαν και σήμαναν συναγερμό όταν πια η καταστροφή σάρωνε τον κόσμο.
Τα δεδομένα που στοιχειοθετούν αυτή την αλήθεια είναι ορατά από τους τύπους των ήλων του σταυρωθέντος λαού, όχι μια αλλά αρκετές φορές. Το 1959 όταν άρχιζε ο εξοπλισμός της τουρκικής τρομοκρατίας, το 1963 ενώ η λεγόμενη «ανταρσία» προπαρασκευαζόταν, το 1974 όταν η Χούντα προετοίμαζε το πραξικόπημα και η εισβολή της Τουρκίας εθεωρείτο βεβαία, το 1983 όταν και οι αφελέστεροι ανέμεναν ανακήρυξη ψευδοκράτους και, τελευταία, όταν ο κόσμος όλος έβλεπε την οικονομική καταστροφή να επέρχεται και η  εξουσία κοιμόταν τον νήδυμο!
Τώρα οι συνθήκες δεν απέχουν πολύ από αυτές που η ιστορία καταγράφει. Τα μολυβένια σύννεφα μαυρίζουν τον ουρανό από τη Θράκη και το Αιγαίο μέχρι την πολυπαθή Κύπρο. Η Τουρκία ακολουθεί κατά γράμμα την

Η οπισθοδρομική κομπανία και οι αλήθειες

Οι «συμμορίες» - συντεχνίες του χθες, της ακινησίας, του ραχατιού και της ασυδοσίας, δεν λένε ν’ αφήσουν αυτόν τον τόπο να βρει τον βηματισμό του και να προχωρήσει σ’ ένα μέλλον που δεν θα εξαρτάται απ’ αυτές. Οι περισσότερες άμεσα εξαρτώμενες από τον κρατικό κορβανά και τις πολιτικές τους αγκυλώσεις.
Πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι, πότε η
ΓΕΝΟΠ –ΔΕΗ, πότε όσοι εργάζονται στα Μέσα Μεταφοράς, πότε οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ, πότε ο ένας και πότε ο άλλος, επιχειρούν να κρατούν όμηρο την υπόλοιπη κοινωνία.
Στην προκειμένη περίπτωση οι καθηγητές.
Οι άνθρωποι που ανέχονται να έχουν 7,5 χιλιάδες συναδέλφους τους εκτός διδακτικών καθηκόντων για… «ψυχολογικούς λόγους», που ανέχονται 5,5 χιλιάδες άλλους να διδάσκουν λιγότερες από 12 ώρες την εβδομάδα (αλλά να αμείβονται κανονικά), που ανέχονται άλλους να εισπράττουν μαύρα κι αφορολόγητα χρήματα από τα περίφημα φροντιστήρια, που ανέχονται ένα διδακτικό σύστημα κομμένο και ραμμένα στα μέτρα τους….
Μπορεί κάποιος να γράψει ουκ ολίγα, αλλά φοβόμαστε ότι θα πάνε στον βρόντο, όπως κάθε ίχνος λογικής και ρεαλισμού σ’ αυτόν τον τόπο.
Οι καθηγητές επιχειρούν μετά την πολιτική επιστράτευσή τους, να προσεγγίσουν με διάφορα τεχνάσματα την κοινωνία, κατανοώντας προφανώς ότι με τις πράξεις και τις

Δεν μπορεί -και δεν πρέπει- να υπάρξει συμφωνία με τους Σκοπιανούς


Αν δεχθεί η Ελλάδα να «λυθεί» το ζήτημα μόνο με συμφωνία για την ονομασία, οι Σκοπιανοί θα αναγράφουν στην ταυτότητά τους ως εθνικότητα τη «μακεδονική»

Δεν γνωρίζω κατά πόσο λαμβάνουν στα σοβαρά υπόψη το ζήτημα με τα Σκόπια οι διπλωμάτες μας -για τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, δεν υπάρχει ερωτηματικό-, φαίνεται όμως πως πρέπει να λειτουργήσουν σύμφωνα με τα όσα επιτάσσει το λειτούργημά τους, και όχι με τις επιταγές της πολιτικής ηγεσίας.

Και τούτο διότι, μέχρι και σήμερα, πολλές είναι οι ενέργειες που βεβαιώνουν ότι οι πολιτικοί μας είναι επιρρεπείς σε υπακοή στις επιταγές των ισχυρών, και φαίνεται πως οι πιέσεις για να δοθεί «λύση» στο ζήτημα των Σκοπίων θα ενταθούν. Για δε την ετοιμαζόμενη «λύση» η ελληνική πολιτεία έχει συμφωνήσει, η δε πίεση ασκείται προς τους Σκοπιανούς, όσο παράλογο και αν ακούγεται.

Φαίνεται όμως πως επεξεργάζονται σχέδια, ώστε να παρακαμφθεί ο άτεγκτος κ. Γκρούεφσκι, είτε με προώθηση της αντιπολίτευσης στην εξουσία, κατά τις επόμενες εκλογές, είτε με

Η Μέρκελ δεν έχει αποκρύψει το παρελθόν της. Αν θέλουμε το πιστεύουμε... (σαν συνέχεια της προηγούμενης ανάρτησης)


«Η καγκελάριος έχει τα προηγούμενα χρόνια κατ' επανάληψη εκφραστεί, τόσο σε βιβλία όσο και σε συνεντεύξεις, σχετικά με την ζωή της στην Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας. Απαντούσε και απαντά πάντα ανοιχτά και με βάση τις ειλικρινείς αναμνήσεις της», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ, απαντώντας σε δημοσιεύματα του περιοδικού Focus και της εφημερίδας Bild, σύμφωνα με τα οποία η κυρία Μέρκελ είχε ενεργότερη συμμετοχή σε οργανώσεις του καθεστώτος από ό,τι ήταν γνωστό μέχρι πρότινος.

Αφορμή για τα δημοσιεύματα στάθηκε η κυκλοφορία βιβλίου των δημοσιογράφων Γκίντερ Λάχμαν από την Die Welt και Ραλφ Γκέοργκ Ρόιτ από την Bild, στο οποίο περιγράφεται ότι η Καγκελάριος υπήρξε γραμματέας προπαγάνδας της νεολαίας στην Ακαδημία Φυσικών Επιστημών του Βερολίνου.
Η ίδια, μιλώντας χθες το βράδυ σε κομματική εκδήλωση, διέψευσε ότι είχε αποκρύψει λεπτομέρειες για το παρελθόν της και ισχυρίστηκε ότι κανείς δεν την είχε ρωτήσει σχετικώς.
Ανέφερε μάλιστα ενδεικτικά το παράδειγμα της συμμετοχής της στην Ομοσπονδία Ενώσεων Ελεύθερου Γερμανικού Εμπορίου και στο Σύνδεσμο Γερμανοσοβιετικής Φιλίας και σημείωσε ότι η οργάνωση της νεολαίας ήταν ουσιαστικά μη πολιτική οργάνωση, η οποία προσέφερε στους νέους της πρώην Ανατολικής Γερμανίας νέες ευκαιρίες.

Παλαιότερα, η Άγγελα Μέρκελ είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: «Δεν ήμουν ηρωίδα. Προσαρμόστηκα», επισημαίνοντας ότι βασίζεται μόνο στην μνήμη της και ότι, αν προκύψει κάτι άλλο, θα μπορέσει να ζήσει με αυτό.

Υπερασπιζόμενος την Πρόεδρο του κόμματός του, ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του CDU την Θουριγγία Μάικ Μόρινγκ δήλωσε ότι οι περιγραφές αφορούν μια τυπική βιογραφία της πρώην ΛΔΓ και υποστήριξε ότι η δράση της κυρίας Μέρκελ δεν υπερέβη τα όρια, τα οποία ο ίδιος τοποθετεί στην συμμετοχή στο τότε κυβερνών κόμμα ή στην συνεργασία με την Stasi.




Η...πρώτη ζωή της καγκελαρίου. Tο «κομμουνιστικό παρελθόν» της Μέρκελ εξερευνά νέα βιογραφία της .

Tο «κομμουνιστικό παρελθόν» της Μέρκελ εξερευνά νέα βιογραφία τηςΝα πω ότι σας τα έλεγα; Γίνομαι έξαλλος όταν οι  παραχαράκτες της Ιστορίας, τα ορφανά του Στάλιν ΚουΚουέδες, Συριζαίοι, ΔΗΜΑΡίτες και λοιποί συνοδοιπόροι της κεντροαριστεράς αλλά και επιπόλαιοι  ηλίθιοι, κουφιοκέφαλοι  συνακολουθούντες της δεξιάς μου παρουσιάζουν την Μέρκελ σαν ΝΑΖΙ. Για   το σχόλιο που αφορά την Μέρκελ (δεξιά στα  gadgets) έχω δεχθεί πολλά υβριστικά σχόλια ενώ κάποιος κατεβάζει συνέχεια την φωτογραφία της και αν δεν βαριέμαι ανεβάζω άλλη. Το gadget το ανέβασα μαζί με την ανάρτηση «Οι κομμουνιστικές καταβολές της Άνγκελα Μέρκελ και ο Χίτλερ. Το παλιοκουμμούνι δεν έχει σαν πρότυπο την χιτλερική τακτική αλλά το αποτυχημένο σταλινικό εγχείρημα της ΚΟΜΕΚΟΝ» (ΕΔΩ)   την  25 Μαρτίου 2013 για την οποία δέχθηκα και δέχομαι ακόμη, που και που,  απειλές. Τα ορφανά του Στάλιν θίγονται! Θα τους περάσει... Η Ιστορία δεν λέει ψέματα, όσο και να την αναθεωρούν εκεί στο φρούριο του Περισσού.«Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Βερολίνο: Ως ενταγμένη στο πολιτικό σύστημα της πρώην Ανατολικής Γερμανίας, παρουσιάζει την Άνγκελα Μέρκελ, νέο βιβλίο στο οποίο επισημαίνεται ότι ήταν υπεύθυνη στη νεολαία FDJ -πολιτισμού, όπως φροντίζει σταθερά να τονίσει η ίδια- αλλά και εργαζόταν στην Ακαδημία Επιστημών της ΛΔΓ -που ερμηνεύεται ως «απόδειξη» πως το καθεστώς την θεωρούσε προσκείμενη.
Φωνές από την αντιπολίτευση καλούν την καγκελάριο να μιλήσει πιο ανοικτά για το παρελθόν της, ενώ η ίδια τονίζει πως αυτά την συνοδεύουν εδώ και χρόνια και δεν έχει κρύψει τίποτε.

Το βιβλίο, που έγραψαν οι δημοσιογράφοι Ραλφ Ρόιτ και Γκούντερ Λάχμαν (της Welt και της Bild) ονομάζεται «Η πρώτη ζωή της Άνγκελα Μ.» και μιλά για τα χρόνια της στη

Μόνη λύση να παραιτηθούν ή να καθαιρεθούν οι «τυφλοί» της ΟΛΜΕ

Σπάνια ένα συνδικαλιστικό σωματείο έχει διαπράξει τόσο κολοσσιαία λάθη όσα η ΟΛΜΕ – κάτι τέτοιο ούτε στην Ελλάδα των υπερβολών δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι θα συνέβαινε.

Σπάνια ένα συνδικαλιστικό σωματείο έχει επιδείξει τόσο μεγάλη ακαμψία, ώστε να βρεθεί σε αντιπαράθεση με τους πάντες – την κοινωνία, το σωματείο – ομπρέλα που είναι η ΑΔΕΔΥ, τα κόμματα στα οποία οι ίδιοι οι συνδικαλιστές του ανήκουν.
  
Άγνωστο τι είναι αυτό που τύφλωσε τόσο πολύ την ΟΛΜΕ, ώστε να οδηγήσει έναν ολόκληρο κλάδο σε μια πρωτοφανή στρατηγική ήττα, παίρνοντας στον λαιμό της όλους τους εκπαιδευτικούς.

Και τυφλώθηκαν τόσο πολύ, που, στην διαδήλωσή τους, τόλμησαν να φερθούν με επικίνδυνα ανόητο τρόπο, βγάζοντας ένα αυτοσχέδιο τανκ στους δρόμους της Αθήνας και κραδαίνοντας  αφίσα με το… πουλί της χούντας  - δηλαδή,

Σύγχρονη μορφή δουλείας


Νεκτάριος Παρτασίδης*

Ετησίως, χιλιάδες άνδρες, γυναίκες, παιδιά πέφτουν θύματα στην αλυσίδα της εμπορίας ανθρώπων, τόσο στις ίδιες τις χώρες τους όσο και στο εξωτερικό. Η εμπορία ανθρώπων δεν αφορά αποκλειστικά τον αγοραίο έρωτα αλλά και άλλες καταναγκαστικές «υπηρεσίες». Εξαιτίας του χαμηλού κόστους για όλα αυτά τα είδη καταναγκαστικών «υπηρεσιών», η κερδοφορία διάφορων επιχειρήσεων στην αγορά, αυξάνεται, αποφέροντας παράλληλα πλούτο και στη χώρα-προορισμό. Για παράδειγμα οι απάνθρωπες συνθήκες εργασίας παιδιών στην Κίνα, σε εργοστάσια -που είναι γνωστά και ως sweatshops- δίνει τη δυνατότητα σε πολυεθνικές εταιρείες να διατηρούν χαμηλό κόστος παραγωγής αγαθών, πράγμα που μεταφράζεται σε περισσότερο κέρδος για τους ιδιοκτήτες τέτοιων βιομηχανιών.
Έτσι δημιουργείται κοινωνική αστάθεια για το γενικότερο πληθυσμό της χώρας-προορισμού, με πρώτη αρνητική επίπτωση τη μείωση των πιθανοτήτων εργοδότησης του γηγενούς πληθυσμού. Αφ’ ετέρου όσον αφορά συγκεκριμένα στα θύματα σεξουαλικής εμπορίας -επειδή αυτό αφορά μια κατ’ εξοχήν παράνομη δραστηριότητα- συνήθως διαβιούν σε άθλιες συνθήκες υγιεινής, πράγμα που αυξάνει τις πιθανότητες να γίνουν φορείς αφροδίσιων νοσημάτων. Επιπλέον συμβάλλει στην αύξηση της βίας και των επιπέδων θνησιμότητας του πληθυσμού σε μια