Σελίδες

Κυριακή 19 Μαΐου 2013

Η Οικονομική Κρίση Στην Κύπρο Και Οι Επιπτώσεις Στο Κυπριακό, Στο Επίκεντρο Εκδήλωσης Της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας


Εκδήλωση με θέμα «Η οικονομική κρίση στην Κύπρο, οι επιπτώσεις στο Κυπριακό και οι γεωπολιτικές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο» πραγματοποίησε χθες το βράδυ στην Κυπριακή Εστία, η Ένωση Κυπριών Ελλάδος (ΕΚΕ).

Την κατάσταση που επικρατεί σε ότι αφορά την εσωτερική πολιτική κατάσταση, αλλά και σε στρατηγικό – διπλωματικό επίπεδο περιέγραψε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, Παναγιώτης Ήφαιστος.

Σχετικά με το εσωτερικό πολιτικό ζήτημα, ο κ. Ήφαιστος ανέφερε πως «το ΑΚΕΛ είναι βυθισμένο στα λάθη του και ότι στο ΔΗΣΥ κυριάρχησαν εκείνες οι ομάδες που το 2004 είχαν δεχτεί να καταλυθεί η Κυπριακή Δημοκρατία». Επίσης τόνισε πως «στις 16 Μαρτίου, ο πρόεδρος της Κύπρου δήχθηκε να εκβιαστεί από τους τεχνοκράτες της ΕΕ και δέχτηκε ταπεινωτικά να υπογράψει» για να συμπληρώσει πως στην παρούσα φάση δεν υπάρχει δυνατότητα για υπερκομματική ενότητα.

Σε ο,τι αφορά το στρατηγικό – διπλωματικό ζήτημα, ο κ. Ήφαιστος επεσήμανε πως η Μεσόγειος αποτελεί στη φάση αυτή μια κινητή – στρατηγική – άμμο και σημείωσε πως

Οι αστοί τρομάξανε.... Εξ οικείων τα βέλη!

Έχει δίκιο ο Μπίστης. Το ΚΚΕ έπαψε πλέον να αποτελεί κίνδυνο για την χώρα και μάλον έτσι ... για την πλάκα μας ασχολούμαστε μαζί του και τους γραφικούς «ηγέτες» του. Ο κίνδυνος τώρα προέρχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ του mr Alexis, τους πάτρονές του (Σόρος πχ) και τις τριτοκοσμικές, αλλά Ανδρέα Παπανδρέου, θέσεις του. Διαβάστε τον Μπίστη. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Νίκος Μπίστης

Θα έχετε παρατηρήσει ότι μετά την εκλογή Κουτσούμπα οι ανακοινώσεις του ΚΚΕ έχουν επιστρέψει ακόμα πιο πίσω από την εποχή της Αλέκας, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του 1920. Τότε που το νεαρό εργατικό κίνημα στρεφόταν με πάθος κατά των αστών και ο Μπεζεντάκος τους «τρόμαζε και καταργούσε τα κάστρα τους».
Ναι, το τραγούδησα και εγώ μαζί με χιλιάδες Κνίτες και Ρηγάδες στο Λιμέρι και το Ταμπούρι, όπως και το «Βρονταει ο Ολυμπος» ή το «ΕΑΜ φωνή λαού, που φτάνει ως τα άστρα του ουρανού ». Ακόμα και τότε, όμως, την εποχή της αθωότητας, είχαμε συνείδηση ότι αποτελούν κομμάτι ενός παρελθόντος, που όσο προχωρούσαμε συνειδητοποιούσαμε ότι ήταν πιο σύνθετο και αντιφατικό από όσο νομίζαμε, πιστεύαμε και τραγουδούσαμε. Δεν τα προβάλαμε στο παρόν και το μέλλον ως οδηγούς δράσης.
Το σημερινό ΚΚΕ νομίζει ότι η ελληνική κοινωνία χωρίζεται σε αστούς και εργάτες, στην εργατική λαϊκή οικογένεια και στην αστική οικογένεια. Σε λίγο θα μας ζητήσει να ετοιμαζόμαστε για το βουνό. Δεν χρειάζεται να έχεις διαβάσει Πουλαντζά , αρκεί να κοιτάξεις γύρω σου, για να δεις την συνθέτη πραγματικότητα στην οποία ζούμε. Αυτές τις αναλύσεις τις είχε εγκαταλείψει ακόμα και η Ακαδημία Επιστημών της ΕΣΣΔ. ( για αυτό και κατέρρευσε , θα μας πουν οι ζηλωτές του κομμουνισμου). Και μετά ήρθε η γελοιότητα. Αναπόφευκτα, όταν ζεις στον προηγούμενο αιώνα. Ο καρκίνος των εργατριών και ο καρκίνος των αστών. Η λαϊκή μαστεκτομή και η αστική, των πλούσιων.
Το κακό για τους ζηλωτές του σημερινού ΚΚΕ είναι ότι κανείς δεν τρομάζει μαζί τους. Το χειρότερο είναι ότι τους παίρνουν στην πλάκα. Αν δεν μπορούν να δουν κριτικά το παρελθόν του κομμουνιστικού κινήματος, τουλάχιστον ας μην το εξευτελίζουν.

Ίσως η τελευταία εκδήλωση «Μνήμης της ποντιακής Γενοκτονίας» επειδή έτσι το θέλει μικρόψυχος Ρουπακιώτης

Picture 0 for «Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» κατά των… Ποντίων
«Αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» κατά των… Ποντίων

Ημέρα Μνήμης της ποντιακής Γενοκτονίας η σημερινή, ίσως είναι η τελευταία φορά που πραγματοποιείται εκδήλωση με αυτόν τον τίτλο. Ο κ. Ρουπακιώτης, με πρόσχημα την αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής, ετοίμασε ψευδεπίγραφο νομοσχέδιο στα μέτρα των ισχυρών της γης, ώστε να μπορεί το Σύστημα να αφαιρεί την φωνή από κάθε έναν που καθίσταται ενοχλητικός.
Υπόλογος είναι ο καθένας που με λόγια ή πράξεις «μπορεί να διεγείρει σε βιαιοπραγίες ή μίσος». Αν καταστεί νόμος του κράτους, δεν μπορώ πλέον να μιλώ για φρικιαστικά εγκλήματα που τέλεσαν οι Τούρκοι (τους 353.000 Ποντίους δεν τους σκότωσαν φυσικά οι λίγοι Τούρκοι αξιωματικοί και πολιτικοί, αλλά δεκάδες χιλιάδες Τούρκοι πολίτες). Και δεν μπορώ, διότι κάποια Αρχή θα επικαλεστεί ότι τα εγκλήματα αυτά «πρέπει να έχουν αναγνωριστεί με αμετάκλητη απόφαση ελληνικού ή διεθνούς δικαστηρίου».
Μένω κατ’ αρχήν στην τελευταία παράγραφο: Την Γενοκτονία κατά των Ποντίων, δεν την αναγνώρισε κανένα δικαστήριο, ούτε ελληνικό ούτε ξένο. Ούτε καν η Βουλή των Ελλήνων, η οποία κορόιδεψε τον ελληνικό λαό ουσιαστικά, αφού η 14η Σεπτεμβρίου, δεν καθορίστηκε ως ημέρα της Ποντιακής Γενοκτονίας, αλλά ως Ημέρα Μνήμης των νεκρών Ποντίων (που θα σκόνταψαν φαίνεται και πέθαναν – οι απρόσεκτοι).
Καταφερόμενος επομένως κατά των Τούρκων σφαγέων, κινδυνεύω να «διεγείρω σε βιαιοπραγίες ή μίσος κατά των Τούρκων», όπως λέγει το νομοσχέδιο. Υπάρχει σ’ αυτό και μια σοβαρότατη καταγγελία του κ. Σάββα Καλεντερίδη, ο οποίος με εμβρίθεια ασχολείται σε θέματα

Ενώ το καζάνι βράζει...

Προσωπικά τον Ανδριανόπουλο (μαζί και τον Μάνο) τον θεωρώ «πολιτικό ζώο» που ζει και αναπνέει μόνο για την πολιτική. Τον θεωρώ αριβίστα που δεν σέβεται την λαϊκή εντολή και προδίδει ασύστολα την ψήφο του Έλληνα πολίτη μεταφέροντας το σαρκίο του από κόμματος εις κόμμα αρκεί να είναι στα πράγματα. Ποτέ μου δεν θα τον ψήφιζα σαν άτομο αλλά αυτό δεν με εμποδίζει να διαβάζω την ολοκληρωμένη πολιτική σκέψη του όποτε και όπου την βρίσκω. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

του Ανδρέα Ανδριανόπουλου 

Οφείλω να επισημάνω, για τελευταία ίσως φορά αφού δεν έχει νόημα να προειδοποιείς και να σε αγνοούν, πως βρισκόμαστε στα πρόθυρα τραγικών κοινωνικών εξελίξεων. Η οικονομική κατάσταση μεγάλων λαϊκών στρωμάτων καθημερινά χειροτερεύει. Υπάρχουν πλέον πολυπληθείς οικογένειες δίχως καθόλου μηνιαίο εισόδημα. Τα έτοιμα τελειώνουν, και για πολλούς, έχουν ήδη στερέψει. Τα εισοδήματα μικραίνουν συνεχώς. Όλες όμως οι δημόσιες παροχές υπηρεσιών ακριβαίνουν ενώ οι φορολογικές επιβαρύνσεις γίνονται περισσότερο επαχθείς.

Όλα αυτά είναι γνωστά. Αυτό που είναι ακατανόητο είναι η συνεχιζόμενη εμμονή της κυβέρνησης στα δημόσια έσοδα. Και στις περικοπές μισθών και συντάξεων. Και η περίεργη απάθεια στον τομέα της μείωσης του κράτους. Τα περί μείωσης ελλειμμάτων δεν αντέχουν σε σοβαρή κριτική εφ’ όσον είναι γνωστό πως κατά κύριο λόγο αυτό οφείλεται στην άρνηση του δημοσίου να εκπληρώσει ανειλημμένες του υποχρεώσεις και να πληρώσει εκκρεμείς του λογαριασμούς. Ο δημόσιος τομέας πεισματικά δεν μειώνεται. Η απόλυση 2.000 περίπου «επίορκων» μέχρι

Πρέσβης Ζαχαράκις: Ο Ερντογάν δεν έχει μεταβάλει την τουρκική πολιτική στο Κυπριακό.


Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ
Ο πρώην πρέσβης επί τιμή της Ελλάδος και πρώην ευρωβουλευτής Χρήστος Ζαχαράκις διατυπώνει την εκτίμηση ότι δεν υπάρχει κοινή στρατηγική Ελλάδος-Τουρκίας και μάλιστα επί της ουσίας του Κυπριακού. Βαθύς γνώστης του κυπριακού και των ελληνοτουρκικών σχέσεων ο κ. Ζαχαράκης επισημαίνει ότι στην οικονομική κατάσταση, που βρίσκονται Ελλάδα και Κύπρος είναι διαπραγματευτικά ανίσχυρες και εκτιμά ότι οι ξένοι πιέζουν για ένα σχέδιο εξ ορισμού χειρότερο από εκείνο του Κόφι Ανάν.
ZaxarakisNEA01
Στην αποκλειστική συνέντευξη του στον «Φ» ο κ. Ζαχαράκις επισημαίνει : «Εξάλλου,  δεν νομίζω ότι ο Ερντογάν έχει ούτε κατά κεραία μεταβάλει την τουρκική πολιτική στο Κυπριακό που όντως συνίσταται στην αμετακίνητη θέση ¨«η μη λύση είναι λύσ稻. Επίσης, εκφράζει την διαφωνία του στην άποψη για  συζήτηση μικρών ή μεγάλων ΜΟΕ πριν ή παράλληλα με ενδεχόμενη έναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων.
Υπάρχει επί της ουσίας κοινή στρατηγική Ελλάδας- Τουρκίας στο κυπριακό;
- Δεν αντιλαμβάνομαι την ερώτηση,  γιατί δεν μπορώ να διανοηθώ κοινή στρατηγική Ελλάδος-Τουρκίας και μάλιστα επί της ουσίας του Κυπριακού.
- Στην οικονομική κατάσταση , που βρίσκονται οι δύο χώρες- ιδιαίτερα η Κύπρος- μπορεί να διαπραγματευτεί από ισχυρότερη θέση για να πετύχει μια βελτιωμένη εκδοχή του σχεδίου Ανάν;
- Ασφαλώς όχι. Κυρίως αν αληθεύουν – όπως είναι πολύ πιθανό- τα σενάρια ότι η οικονομική κρίση στην Κύπρο και ιδίως η οξύτητα της αντιμετωπίσεως της από τους εμπλεκόμενους ξένους παράγοντες υποκρύπτουν, σε κάποιο τουλάχιστον βαθμό, την πρόθεση των παραγόντων αυτών να εκμεταλλευθούν τις

Η Γενοκτονία των Ποντίων (video)

Φωτό:koinoniaagion.blogspot.com
Φωτό:koinoniaagion.blogspot.com
Ένα εκλεκτό τμήμα του Ελληνισμού ζούσε στα βόρεια της Μικράς Ασίας, στην περιοχή του Πόντου, μετά τη διάλυση της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας. Η άλωση της Τραπεζούντας το 1461 από τους Οθωμανές δεν τους αλλοίωσε το φρόνημα και την ελληνική τους συνείδηση, παρότι ζούσαν αποκομμένοι από τον εθνικό κορμό. Μπορεί να αποτελούσαν μειονότητα -το 40% του πληθυσμού, αλλά γρήγορα κυριάρχησαν στην οικονομική ζωή της περιοχής, ζώντας κυρίως στα αστικά κέντρα.
Η οικονομική τους ανάκαμψη συνδυάστηκε με τη δημογραφική και την πνευματική τους άνοδο. Το 1865 οι Έλληνες του Πόντου ανέρχονταν σε 265.000 ψυχές, το 1880 σε 330.000 και στις αρχές του 20ου αιώνα άγγιζαν τις 700.000. Το 1860 υπήρχαν 100 σχολεία στον Πόντο, ενώ το 1919 υπολογίζονται σε 1401, ανάμεσά τους και το περίφημο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας. Εκτός από σχολεία διέθεταν τυπογραφεία, περιοδικά, εφημερίδες, λέσχες και θέατρα, που τόνιζαν το

Η ώρα της δράσης έφθασε!

ΑΔΕΡΦΙΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ, είτε έρθετε...
Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες19 Μαΐου 2:10 π.μ.
ΑΔΕΡΦΙΑ, ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΔΡΑΣΕΤΕ, είτε έρθετε είτε δεν έρθετε στην πορεία!!!
Παρακαλούμε αναρτήστε στον Τοίχο σας την Εκδήλωση,
κοινοποιήστε την όπου μπορείτε και
προσκαλέστε τους διαδικτυακούς και μη φίλους σας!

ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΩΤΙΚΗ ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ στη ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ για τη Γενοκτονία των Ποντίων, την Κυριακή 19η Μαΐου 2013 !!!
ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΜΠΛΟΚ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ ΚΑΙ ΑΝΕΝΤΑΧΤΩΝ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ
στις 7 το απόγευμα, στη συμβολή των οδών Αριστοτέλους και Τσιμισκή,
για να κατευθυνούμε ΟΛΟΙ κι ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΕ ΤΙΣ ΓΑΛΑΝΟΛΕΥΚΕΣ ΜΑΣ
προς την πλατεία Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια προς το τουρκικό Προξενείο!

Γραφτείτε στο event και προσκαλέστε όλους τους Ελληνόψυχους !!!
https://www.facebook.com/events/155825417920854/ — με τον Kostas Tonios και 19 ακόμη.

Την Προσυγκέντρωση Ελλήνων Πατριωτών και Ανένταχτων Εθνικιστών στηρίζουν επισήμως:
Εθνικά Σκεπτόμενοι Πολίτες
Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Καβάλας
Πατριωτικός Ελληνικός Σύνδεσμος Λάρισας
Πατριωτική Κίνηση Πολιτών Δράμας
Πατριωτική Ορθόδοξη Κίνηση Αλεξανδρούπολης
Κίνημα Ελληνικής Επαναφοράς
ΙΕΡΟΣ ΛΟΧΟΣ 2012 - Έφεδροι Ειδικών Δυνάμεων

Για το λεωφορείο από Καβάλα: 6948221779 (Δημήτρης Δημητριάδης, αντιπρόεδρος Π.Κ.Π.Κ.)
Για μετάβαση από Λάρισα: 6973380812 (Αστέριος Χάμος, πρόεδρος Π.Ε.Σ.Λ.)