Σελίδες

Σάββατο 25 Μαΐου 2013

ΣΕ ΟΡΙΑΚΟ ΣΗΜΕΙΟ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΟΣ-ΗΠΑ.


ΓΡΑΦΕΙ Ο ΔΡ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ.Ε.ΔΡΟΥΓΟΣ

Οι διμερείς μας σχέσεις με τις ΗΠΑ δεν είναι σε καλό σημείο, αφού οι διαφορές είναι πολλές και επιμελώς κρύβονται με σκοπό να μην υπάρξει κάποια γενικότερη εμπλοκή
Πρώτα από όλα η χημεία σε προσωπικό επίπεδο μεταξύ του προέδρου των ΗΠΑ και του Έλληνα πρωθυπουργού δεν είναι συγκλισιακή. Οι βασικοί σύμβουλοι της Αμερικανικής 
κυβέρνησης θεωρούν ότι ο Α. Σαμαράς είναι υπερβολικά κοντά ως αυτοκόλλητος στην Μέρκελ και στις θέσεις του Βερολίνου. Οι Αμερικανοί μπορεί να έχουν βάλει την Ευρώπη σε δεύτερη και τρίτη μοίρα συγκριτικά με την Ασία, Αφρική και Μ. Ανατολή , αλλά δεν παύουν να έχουνε συμμαχίες και ειδικές σχέσεις με πολλές χώρες της ηπείρου μας, ειδικά στη νότια Ευρώπη. Δεν έχουν σταματήσει να παρακολουθούν τις εξελίξεις στο Κόσοβο, καθώς και τα ενεργειακά.

Η ελληνική πλευρά χαρακτηρίζεται από ανύπαρκτη εξωτερική παρουσία και πολιτική στα πλείστα των διεθνών και άλλων θεμάτων, με αποτέλεσμα οι δύο χώρες να απέχουν πολύ και τον Ομπάμα να μην ασχολείται μαζί μας. Κάτι που βέβαια είναι αρνητικό για εμάς. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Σαμαράς είναι σχεδόν ένα χρόνο πρωθυπουργός και ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δει 104 ηγέτες κρατών κατ ιδίαν και σε διεθνείς διασκέψεις ,  δεν έχει δει τον δικό μας πρωθυπουργό.

Δεύτερο. Η εξωτερική πολιτική της Ελλάδος-και προφανώς λόγω κρίσης σε οικονομικό και κοινωνικό τομέα –δεν έχει κάποιες διεθνείς διαστάσεις που θα μπορούσε να συνεισφέρει στην Δύση και ειδικά στις ΗΠΑ με κάποιες υπηρεσίες καλής θέλησης και οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Η χώρα μας δεν εκλαμβάνεται ως σημαντικός παράγοντας στην Μ.ΑΝΑΤΟΛΗ-Β.ΑΦΡΙΚΗ-ΥΠΕΡΚΑΥΚΑΣΙΑ-ΒΑΛΚΑΝΙΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαδραματίσει ορισμένους αναβαθμισμένους ρόλους που θα την ήθελαν να παίξει οι ΗΠΑ. Εμφανιζόμαστε στο διεθνές και περιφερειακό στερέωμα χωρίς λόγο και με ισχνή παρουσία, ενώ η τρικομματική κυβέρνηση δεν

«Πρέπει να κάνουν περισσότερα παιδιά οι γυναίκες. Πεθαίνουμε σαν λαός και την Μέρκελ τη νοιάζει μόνο η μετανάστευση», λέει Γερμανός καρδινάλιος


Ο καρδινάλιος Joachim Meisner, ο Ρωμαιοκαθολικός Αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας, επέκρινε την πολιτική τηςΓερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ που προσπαθεί να προσελκύσει μετανάστες για να εργαστούν στη χώρα.

Είπε ότι οι γυναίκες θα πρέπει να ενθαρρύνονται να κάνουνπερισσότερα παιδιά προκειμένου να αυξηθεί ο πληθυσμός της Γερμανίας και είπε ότι η Μέρκελ χρησιμοποιεί την μετανάστευση για να επιλύσει το δημογραφικό πρόβλημα της Γερμανίας.

Σε μια ευρεία επίθεση στις πολιτικές της Μέρκελ, ο καρδινάλιος είπε στην γερμανική εφημερίδα Stuttgarter Zeitung: «Είμαστε ένας λαός που πεθαίνει, αλλά έχουμε μια τέλεια νομοθεσία για την άμβλωση. Δεν είναι αυτό η αυτοκτονία της κοινωνίας;

Η Γερμανία έχει το χαμηλότερο ποσοστό γεννήσεων στην Ευρώπη σε μόλις 1,36 παιδιά ανά γυναίκα και οι προβλέψεις λένε ότι τα 83 εκατομμύρια πληθυσμού της χώρας θα συρρικνωθούν σε 70 εκατομμύρια μέχρι το 2050, εάν τα ποσοστά γεννήσεων δεν αυξηθούν.

Σουηδοί εθνικιστές άρχισαν περιπολίες στους δρόμους της Στοκχόλμης, ενώ συνεχίζονται οι ταραχές και η αστυνομία δηλώνει αδυναμία!


Μετά την ανακοίνωση του επικεφαλής της αστυνομίας της Στοκχόλμης ότι δεν πρόκειται να πολεμήσουν με τους ταραξίες που καίνε εδώ και πέντε ημέρες τα πάντα, οι εθνικιστές της Σουηδίας αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και άρχισαν να οργανώνουν περιπολίες. Μουσουλμάνοι μετανάστες, κυρίως Σομαλοί, βάζουν συνέχεια φωτιές από το βράδυ της Κυριακής. Έκαψαν εκατοντάδες αυτοκίνητα, πέταξαν βόμβες μολότοφ σε πυροσβέστες, επιτέθηκαν με πέτρες σε ασθενοφόρα, επιτέθηκαν σε αστυνομικούς και σε περαστικούς και προξένησαν βανδαλισμούς σε σχολεία και καταστήματα.



Οι αναφορές λένε ότι μεγάλος αριθμός νεαρών Σουηδών περιπολεί τώρα την Στοκχόλμη και μάχεται με τους μουσουλμάνους ταραξίες.

Μητροπολίτης Ἀνδρέας : «Κουστωδίες ὁλόκληρες ἔχουν οἱ πολιτικοί μας καὶ ἡ ἀκριτικὴ Ἐπαρχία δὲν φρουρεῖται».


(Λόγος τοῦ Μητροπολίτου κατὰ τὴν Ἐξόδιο Ἀκολουθία, ἐξ ἀφορμῆς τοῦ φρικαλέου ἐγκλήματος ἀπὸ Ἀλβανὸ σὲ δύο ἡλικιωμένους τῶν Κτισμάτων Πωγωνίου Ν. Ἰωαννίνων στὶς 13.5.2013)

Ἡμέρα θλιβερή, ἀγαπητοὶ ἀδελφοί, ἡ χθεσινὴ ἡμέρα, ὄχι μόνο γιὰ τὰ Κτίσματα, ὄχι μόνο γιὰ τὴν εὐρύτερη περιοχή μας, ἀλλά, θὰ ἔλεγα, καὶ γιὰ ὁλόκληρη τὴν Ἑλλάδα. Ἕνα ἔγκλημα ἀποτρόπαιο συνετάραξε τὶς ψυχὲς ὅλων μας. Ἕνας σεσημασμένος κακοποιός, ἀπὸ τὸ Μπεράτι, χωρὶς νὰ γνωρίζει τὰ θύματά του, τοὺς ἀφήρεσε χωρὶς δισταγμὸ τὴ ζωή, γιὰ λίγα χρήματα. Ἐνῷ πρωτύτερα εἶχαν κινδυνεύσει καὶ κάποιοι κάτοικοι τοῦ χωριοῦ στὸ καφενεῖο, ἐναντίον τῶν ὁποίων ὁ ἀδίστακτος δολοφόνος, ἔριξε χειροβομβίδα, ἡ ὁποία ὡς ἐκ θαύματος, δὲν ἐξερράγη.
Εἶναι φυσικὸ μετὰ τὸ φρικαλέο αὐτὸ ἔγκλημα νὰ κυριαρχήσει ὁ φόβος καὶ ἡ ἀβεβαιότητα καὶ γιὰ τὸν ἐπὶ πλέον λόγον ὅτι, προσέξτε, τὰ σύνορα σὲ ὁλόκληρη τὴν ἀκριτική μας ἐπαρχία ἔχουν μείνει ἀπὸ ἀρκετοῦ χρόνου ἐντελῶς ἀφύλακτα. Γι’ αὐτὸν ἀκριβῶς τὸν λόγο, χθὲς τὸ πρωὶ, ἔτσι ἀπὸ μία ἐσωτερικὴ παρόρμηση, μετὰ τὴν Θ. Λειτουργία ἐπισκέφθηκα τὸ στρατιωτικὸ φυλάκιο τῆς Κακαβιᾶς, χωρὶς νὰ ἔχω ὑπ’ ὄψιν μου τὶ εἶχε συμβεῖ ἐδῶ. Ἐπῆγα, γιὰ ποιὸ λόγο ; Γιὰ νὰ τονώσω καὶ νὰ ἐνισχύσω αὐτὰ τὰ λίγα παιδιά - ἕξι (6) στρατιῶτες εἶναι ὅλοι κι ὅλοι - τὰ ὁποῖα «φυλᾶνε Θερμοπῦλες».
Ὅμως, γεγονὸς μένει, καὶ τὸ ξαναλέω, ὅτι τὰ σύνορα ἀπὸ τὴν Μουργκάνα ἕως τὸ Γράμμο παραμένουν ἀτυχῶς ἀφύλαχτα χρόνια τώρα. Ἡ πολιτεία παρὰ τὶς ἔντονες διαμαρτυρίες

Καλές ειδήσεις: ελπίδα ή σύγχυση

Δημήτρης Καλουδιώτης

Πυκνώνει ένα κλίμα αισιοδοξίας πάνω στη χώρα. Για πρώτη φορά από το 2010. Έρχονται καλές ειδήσεις τόσες, που μερικοί κοιταζόμαστε να μην ματιαστούμε… Παράλληλα, καθημερινά δημιουργούνται αδιέξοδα του καθ’ ημάς πολιτικού συστήματος και σε -πολλές φορές- δευτερεύοντα ζητήματα.
Οι δυνάμεις του μηδενιστικού λαϊκισμού, από την άλλη πλευρά, κηρύσσουν πόλεμο ενάντια στους «εμπόρους» αισιοδοξίας. Οι καλές ειδήσεις κινδυνεύουν να αποτελέσουν το πεδίο της νέας σύγχυσης.Τι άραγε συμβαίνει; Κανένας δεν μπορεί να προ- αναγνώσει «τας δέλτους» της ιστορίας. Εκείνο που κατά την γνώμη μας συμβαίνει, είναι ότι αχνοφαίνεται μια δυνατότητα ομαλής εξόδου από το βαθύ τούνελ. Η δυνατότητα αυτή μπορεί να αναγνωσθεί ως πιθανότητα ομαλής μετεξέλιξης των βασικών πυλώνων που ευθύνονται για την παραλίγο ανοικτή χρεοκοπία της χώρας. Δηλαδή το πολιτικό (συνδικαλιστικό), το παραγωγικό και το διοικητικό σύστημα.
Πριν καν εκδηλωθεί ανοικτά η κρίση, είχαμε επιχειρηματολογήσει ότι: Έμπειρες κοινωνίες είναι εκείνες που η διαχείριση μιας εθνικής κρίσης δεν τις οδηγεί σε πλήρη κατάρρευση, σε πολιτικές εκτροπές, σε ανοικτούς εμφυλίους της όποιας μορφής και εθνικές καταστροφές, αλλά βρίσκουν τη δύναμη να αλλάξουν κατεύθυνση χωρίς να καταρρεύσουν. Μάλιστα, ισχυριζόμαστε ότι σχεδόν σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις εθνικής κρίσης, μερικές από τις οποίες ήταν πιο ήπιες από την τωρινή, η χώρα μας δεν κατάφερε να επανέλθει χωρίς να περάσει από κάποιου είδους καταστροφή, σαν αυτές που

Πώς δει ιστορίαν συγγράφειν

Το επιμύθιον σύμφωνα με τον συγγραφέα του παρόντος κειμένου, κ. Σάββα Παύλου, είναι ότι το κείμενο του Λουκιανού (2ος μΧ αιών) « Πώς δει ιστορίαν συγγράφειν», παραμένει επίκαιρο. Θα μπορούσε άνετα να είναι άλλο αλλά δεν θέλει  ο πολυγραφότατος και ευγενέστατος Σάββας Παύλου να ξεμπροστιάσει τους αριστερόστροφους ιστορικούς και δήθεν κουλτουριάρηδες, συγγραφείς, δημοσιογράφους, πολιτικούς ότι πλαστογραφούν την ιστορία, αφήνει όμως, μέσα από την έξυπνη και με στοιχεία τεκμηριωμένη τοποθέτησή του, τον αναγνώστη να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Αφορά την μεταπολεμική πολιτική ιστορία της Ελλάδος και έχει ενδιαφέρον. «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Σάββα Παύλου
Το κείμενο του Λουκιανού, «Πώς δει ιστορίαν συγγράφειν», παραμένει επίκαιρο 1850, περίπου, χρόνια μετά τη συγγραφή του. Ο εκ Σαμοσάτων σπινθηροβόλος συγγραφεύς, που γεννήθηκε το 120 μ.Χ., μας παραθέτει τα λάθη και τις ελλείψεις των ιστορικών όταν “ιστορούν”,τους συμβουλεύει τι πρέπει να αποφεύγουν. Δυστυχώς, δεκαεννέα αιώνες αργότερα, δεν έχουμε γίνει σοφότεροι και οι απλές υποδείξεις του Λουκιανού χρειάζεται να επανατονίζονται, γιατί τα φρικιαστικά λάθη, οι ιδεοληψίες και οι προ-κατ απόψεις αποτελούν χιονοστιβάδα στο σημερινό ιστορικό και ιστοριοδιφικό πεδίο της Ελλάδας.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το κείμενο του Φοίβου Οικονομίδη, «ΕΔΑ που είσαι, ήμουνα», (εφ. Ελευθεροτυπία, Αθήνα 11 Μαΐου 2013, σ. 12) που αναφέρεται στη μεγάλη επιτυχία της Ε.Δ.Α. η οποία, τον Μάιο του 1958, αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση. Πριν από πενήντα πέντε ακριβώς χρόνια.
Το σημαντικότερο. Η μεγάλη επιτυχία της Ε.Δ.Α. (=αξιωματική αντιπολίτευση με 24, 42% των ψήφων) συμβαίνει πριν κλείσουν εννέα χρόνια από την πλήρη ήττα της αριστεράς στον ελληνικό εμφύλιο. Ακόμη, το Νοέμβριο του 1952, πήρε 9.5%. Τι συνέβη, λοιπόν και, μέσα σε πεντέμιση χρόνια, σχεδόν τριπλασίασε τις ψήφους της;
Ο Φοίβος Οικονομίδης παρουσιάζει το θέμα σαν να κατέβηκε η επιτυχία της Ε.Δ.Α. από το απρόσμενο. Όμως ένας από τους βασικούς συντελεστές της επιτυχίας της Ε.Δ.Α. ήταν ο αγώνας της Ε.Ο.Κ.Α., για αυτοδιάθεση- Ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα. Από το 1955 που ξεκίνησε ο αγώνας της Κύπρου έως τις εκλογές του 1958, η Ελλάδα συγκινείται και

Η ανηφόρα


Έβλεπα σε μικρό κανάλι κάποιον εκπρόσωπο του ΔΗΚΚΙ, μιας εκ των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, να αναφέρει ρητά και κατηγορηματικά, ότι αν αναγκαστούν να διαλύσουν το…κίνημά τους για να ενταχθούν στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ, θα πάρουν το καπελάκι τους και θα πάνε γι’ άλλες πολιτείες.
Τα ίδια, λίγο πολύ ακούω κι από άλλους εκπροσώπους συνιστωσών, είτε μεγαλύτερων είτε μικρότερων, ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρακολουθώ και τις
ισχυρές φωνές ενστάσεων που ακούγονται πλέον και στο εσωτερικό του «Συνασπισμού», που αποτελεί και την ναυαρχίδα των ομάδων και κομμάτων που συγκροτούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Υπό αυτή την έννοια, ο δρόμος του Τσίπρα προς το συνέδριο έχει πολλά αγκάθια, έστω κι αν υπάρχει η πεποίθηση ότι δεν θα τα πατήσει.
Όμως, προκύπτει και πάλι το ερώτημα, αν ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να κυβερνήσει.
Η απάντηση είναι σαφής.
Με τα μέχρι σήμερα δεδομένα, με τα στελέχη που έχουμε δει φόρα παρτίδα σε τηλεοράσεις και κοινοβούλιο, αλλά και με τη μόνιμη άρνηση στην επίλυση σημαντικών ζητημάτων, η

Έκτακτο Συνέδριο του «Συνδέσμου Εθνικής Ενότητας»

Σύνδεσμος
Εθνικής Ενότητας

 Α΄ Έκτακτο Συνέδριο την Κυριακή 26 Μαΐου 2013


Tην Κυριακή στις 26 Μαΐου 2013 , θα διεξαχθεί στην Αθήνα στο ξενοδοχείο "CARAVEL" ( Βασιλέως Αλεξάνδρου 2, Σταθμός ΜΕΤΡΟ "ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ" αίθουσα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ) το Α΄ Έκτακτο Συνέδριο του Συνδέσμου, σύμφωνα με τις αποφάσεις του Ανωτάτου Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος,

Στο συνέδριο καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα μέλη και οι φίλοι του Συνδέσμου.

Καλούμε όμως και κάθε συμπολίτη μας που αισθάνεται ότι το πολιτικό σύστημα που κυβερνά τον τόπο μας έχασε πλέον και τα τελευταία ίχνη αξιοπιστίας του και συνειδητοποιεί την εθνική αναγκαιότητα να αντικατασταθούν τα υπάρχοντα πολιτικά κόμματα και πρόσωπα με νέες πολιτικές δυνάμεις.

Καλούμε κάθε Έλληνα και Ελληνίδα, στην Ελλάδα και

Εβραϊκά τελετετουργικά !!!!

 ΔΕΝ ΘΥΣΙΑΖΟΥΝ ΜΟΝΟ!!!!ΤΡΩΝΕ ΚΙΟΛΑΣ!!!ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΜΕ ΡΑΒΒΙΝΟΥΣ ΝΑ ΠΙΠΙΛΙΖΟΥΝ ΠΕΗ ΑΓΟΡΙΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΤΟΜΗ!!!

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και φρίξτε...
     πηγη

Η σύναξη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ

Οι επιζώντες πολιτικοί κρατούμενοι θα θυμίσουν αύριο Κυριακή αλησμόνητους ηρωισμούς, αλησμόνητους ήρωες, χρόνια μαρτυρικά και δοξασμένα, αλλά και διδακτικά.

Ενώ ολοκληρώνονται οι προετοιμασίες των πολιτικών κρατουμένων της ΕΟΚΑ για την εκδήλωση στα Κρατητήρια Κοκκινοτριμιθιάς την 26η Μαΐου, η αγέραστη ιστορική μνήμη επαναφέρει στο προσκήνιο του νέου δράματος του κυπριακού Ελληνισμού, τα αλησμόνητα ημερονύκτια του απελευθερωτικού μας αγώνα, όταν ο λαός μας ζούσε υπό τη σκιά της αγχόνης την τραγωδία της ξένης κατοχής, υφίστατο τα πάνδεινα κι όμως αρνιόταν να δεχθεί εθνική υποτέλεια, υποκύπτοντας στις επιβουλές των εχθρών του. Ο λαός μας όρθωνε το ανάστημά του και άοπλος αντιμετώπιζε την αγγλοκρατία, μετατρέποντας τους βωμούς των ηρώων του σε πεδία ομηρικών συγκρούσεων με τις πάνοπλες φάλαγγες του κατακτητικού στρατού και των επικουρικών του οργάνων. Των Τούρκων που δήλωναν πατρίδα την Κύπρο, αλλά μετατρέπονταν σε έμμισθους υπηρέτες της αγγλικής δυναστείας, προδίδοντας τον αγώνα της ελευθερίας της.

Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης
Τα στρατόπεδα συγκέντρωσης των Άγγλων, κατά τα χιτλερικά πρότυπα, ήταν, τότε, απάνθρωποι χώροι καθημερινών βασανιστηρίων. Εκεί εγκλωβίζονταν χωρίς δίκη οι αγωνιστές, που αρνούμενοι να υποκύψουν στη θέληση της αποικιοκρατίας, έδιναν την αδιάκοπη μάχη της ελληνικής ψυχής, στην ηθική σύγκρουση με τον αντίπαλο και νικούσαν εξευτελίζοντάς τον ενώπιον της διεθνούς κοινής γνώμης, που θαύμαζε τον αριθμητικά μικρό λαό, στην αντίστασή του εναντίον μιας πανίσχυρης αυτοκρατορίας. Ο λαός μας συγκρουόταν από το ένα μέχρι το άλλο πρωί με σαράντα χιλιάδες στρατό, με

Στις κάλπες την Κυριακή οι νεολαίοι της ΝΔ

Picture 0 for Στις κάλπες την Κυριακή οι νεολαίοι της ΝΔ
Στις κάλπες, ηλεκτρονικές και κλασικές, καλούνται να προσέλθουν τα μέλη και οι φίλοι της νεολαίας της Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) αυτή την Κυριακή. Ο διάδοχος του Ανδρέα Παπαμιμίκου θα είναι ένας εκ των Σάκη Ιωαννίδη και Γιώργου Ασημακόπουλου.
Το παρασκήνιο σε όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν έντονο, όμως φαίνεται πλέον πως τα περισσότερα μέλη του κόμματος θεωρούν φαβορί τον Σάκη Ιωαννίδη, που ανεπίσημα και διακριτικά στηρίχθηκε κι από τον μηχανισμό του Μεγάρου Μαξίμου, όπως τουλάχιστον υποστηρίζουν μέλη του κόμματος.
Ο Σάκης Ιωαννίδης κατάγεται από τη Δράμα και σπουδάζει στην Αθήνα, ενώ ο Γιώργος Ασημακόπουλος κατάγεται από τη Μεσσηνία και σπουδάζει στο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, Χρήστος Βρίκος, επισημαίνει ότι η διαδικασία κύλησε μέχρι σήμερα ομαλά και διαβεβαιώνει πως ακόμη κι αν προκύψουν προβλήματα θα ξεπεραστούν και θα λυθούν.
Ο κ. Ιωαννίδης ήταν εν δυνάμει υποψήφιος για την προεδρία της ΟΝΝΕΔ από την αρχή της κούρσας για την ηγεσία της νεολαίας του κόμματος. Μαζί του προτιθέμενοι να διεκδικήσουν την προεδρία ήταν

Ανακοίνωση Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος (Ι.Σ.Κ.Ε) για τον αντιρατσιστικό νόμο


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΙΕΡΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΚΛΗΡΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ι.Σ.Κ.Ε) 
23/ 5/ 2013           
Μέ περίεργο τρόπο οἱ ἰθύνοντες ποῦ βρέθηκαν στό τιμόνι τῆς χώρας, γί ἄλλη μία φορά στρέφονται ἐναντίον τῆς Ἐκκλησίας.

Νομίζουν ὅτι ἡ χώρα μας εἶναι ξέφραγο ἀμπέλι . Ἔχουν γνώση οἱ φύλακες ὅμως, καί ἄς γνωρίζουν οἱ πάντες ὁ,τι ὁ Ὀρθόδοξος Κλῆρος τῆς Ἑλλάδος εἶναι στίς ἐπάλξεις, κόντρα σέ κάθε σκοταδιστή πού μέ τό κάλυμμα τοῦ μοντέρνου καί τοῦ ἐκσυγχρονιστή ἔρχεται νά ἀλώσει ὁ,τι ἔχει ἀπομείνει ὄρθιο στήν ἔρημη τούτη χώρα.

Ὁ Ἑλληνικός Ὀρθόδοξος Ἐφημεριακός Κλῆρος ἔχει ἀποδείξει ὄχι μόνο ὅτι δέν ἔχει ρατσιστικές τάσεις, ἀλλά τουναντίον περιθάλπει «ὄν τρόπον ἐπισυνάγει ὄρνις τά νοσσία ἑαυτῆς ὑπό τάς πτέρυγας,...», ὅλους τούς ἀνθρώπους χωρίς κανέναν ἀπολύτως προσδιορισμό.

Τό πρόβλημα ἑστιάζεται στό ὅτι μέ πρόφαση τόν ἀντιρατσιστικό νόμο, προσπαθοῦν νά περιορίσουν τό δικαίωμα τῆς ἐλεύθερης ἔκφρασης καί νά φιμώσουν τήν φωνή τῆς Ἐκκλησίας.

Πλανῶνται πλάνην οἰκτράν. Στό διάβα τῆς ἱστορίας ἡ Ἐκκλησία ἔχει πέρασει ἀπό φωτιά καί τσεκούρι καί δέν ἡττήθη. Τό ἴδιο θά συμβεῖ καί τώρα. Μόνο πού τώρα ὁ πόλεμος εἶναι ὕπουλος. Νά εἶστε βέβαιοι ὅμως ὅτι ὁ Ὀρθόδοξος Κλῆρος δέν θά ἀφήσει κανέναν νά ἀλώσει τήν λογική ποίμνη τοῦ Χριστοῦ.

Σεβόμαστε ὅλους τους ἀνθρώπους, τιμοῦμε αὐτούς πού σέβονται τήν Ὀρθοδοξία καί ἀντιμαχόμεθα τούς ἐχθρούς της.

Μαθήματα περί σεβασμοῦ τῆς ¨ἐτερότητας¨ μπορεῖ νά διδαχθεῖ ὁ καθένας ἀπό τήν Ἐκκλησίας μας, διότι σύμφωνα μέ τόν Χριστό δέν ὑπάρχει Ἕλληνας καί ξένος ἐλεύθερος ἤ δοῦλος. Ἐμπρός του εἴμεθα ὅλοι ἴσοι.

Αὐτοί πού θέλουν νά περιορίσουν τό ἀνθρώπινο δικαίωμα τῆς ἐλεύθερης ἔκφρασης και νά φιμώσουν τήν Ἐκκλησία στό ὄνομα τῶν ἀνθρωπίνων δικαιωμάτων, θεωρώντας ὅλους ἐμᾶς ὡς στρατιωτάκια, θά πρέπει νά ἀναθεωρήσουν καί νά μήν οἰκοδομοῦν μία κλειστή καί ἀνελεύθερη κοινωνία ὅπως αὐτές πού ἡ ἱστορία κατεδίκασε μέσα στόν εἰκοστό αἰώνα.
Γιά τό Δ.Σ τοῦ Ι.Σ.Κ.Ε

Ὁ Πρόεδρος

Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Σελλῆς