Σελίδες

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αλήθειες για το ανταποδοτικό τέλος ΕΡΤ...


Οι Έλληνες πληρώνουν πολλά χρήματα μέσω του ανταποδοτικού τέλους για τα κρατικά μέσα ενημέρωσης το οποίο καλούνται  α πληρώσουν  στο λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος είτε έχουν σπίτι είτε μαντρί...

Αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν την κατάργηση του ανταποδοτικού τέλους στην ελληνική κρατική ραδιοτηλεόραση και δεν έχουν άδικο αφού με αυτόν τον τρόπο έχουν ανακαλύψει τον "μήνα που τρέφει τους 'ένδεκα" διάφοροι κομματικοί εγκάθετοι (κυρίως της αριστεράς εξωκοινοβουλευτικής και μη) ...
Οι μισθοί που προκαλούν ιλιγγο σε όσους προσπαθούν να επιβιώσουν εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας είναι μεγαλύτεροι και από βουλευτών η υπουργών !!!

Ας δούμε στον παρακάτω πίνακα τι πληρώνουν και τι δεν πληρώνουν οι υπόλοιποι πολίτες στις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης:

1. ΚΥΠΡΟΣ: Μετά από μια μεγάλη αντιπαράθεση πολιτών και κράτους στις αρχές του 2000, η κυπριακή κυβέρνηση αποφάσισε να σταματήσει το ανταποδοτικό τέλος προς το ΡΙΚ μέσω τον λογαριασμό του ηλεκτρικού

Πήρε εντολή από το κόμμα και...«Ηχήστε σάλπιγγες - Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε!!!»....

Ηχήστε σάλπιγγες - Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε!!!Δεν μίλησε για το μάθημα των Θρησκευτικών που κάποιοι ζητάνε να μετατραπεί σε θρησκειολογία.
Δεν μίλησε για τους μηδενικούς διορισμούς μόνιμων και αναπληρωτών καθηγητών Θεολόγων.
Δεν μίλησε για το διορισμό εκατοντάδων ιεροδιδασκάλων του Κορανίου στη Θράκη.
Δεν μίλησε για τις επαπειλούμενες απολύσεις των καθηγητών.
Δεν μίλησε για το μηδενικό διορισμό ιερέων.
Δεν μίλησε για το κλείσιμο του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας.
Δεν μίλησε για τα ιδιωτικά κανάλια που δείχνουν συνεχώς Τουρκικά σίριαλ.


Δεν μίλησε για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.
Δε μίλησε για το Ρεπούσιο άγος το διαπραχθέν στο

Λάθος συνταγή, σε λάθος χρόνο. Μία άποψη.

Αποδεικνύεται περισσότερο σοβαρή η κατάσταση από όσο υπολόγισε η κυβέρνηση, με την αιφνίδια αναγγελία παύσης λειτουργίας της ΕΡΤ. Τόσο οι φανερές δημοσκοπήσεις όσο και οι κυλιόμενες που πραγματοποιεί η Ν.Δ., δείχνουν πως βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού.
Ο οποίος -δεν είναι μυστικό- συνηθίζει να γενικεύει καταστάσεις, και βρίσκεται τώρα αντίθετος και με κυβερνητικές προθέσεις που σε άλλες περιπτώσεις, θα περνούσαν με ελάχιστες αντιδράσεις. Για όσους δεν διάβασαν την είδηση, την διαφωνία του με τον χειρισμό της ΕΡΤ εκφράζει το 65% των πολιτών (σύμφωνα με δημοσκόπηση).
Όσο και αν είμαστε επιφυλακτικοί σε δημοσκοπήσεις που παραγγέλλονται από φορείς, που έχουν λόγο να «ζητήσουν» συγκεκριμένο αποτέλεσμα, όλοι στον κύκλο μας έχουμε ανάλογες παραστάσεις.
Βέβαια, αν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και οι άλλες απαντήσεις, τότε

"Tα αποτελέσματα μιας Eλληνικής τραγωδίας"


Μετά την έκθεση του ΔΝΤ που επιβεβαίωσε τον λανθασμένο χειρισμό της οικονομικής κρίσης στην Ελλάδα, άλλος ένας διακεκριμένος οικονομολόγος έρχεται για να επιβεβαιώσει αυτό που ήδη ξέρουμε.
  Ο Μπάρι Εΐκενγκριν καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ και πρώην σύμβουλος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου σε άρθρο του που δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα της Wall Street Journal τονίζει πως η Τρόικα και η ελληνική κυβέρνηση άργησαν να προχωρήσουν σε αναδιάρθρωση του χρέους.
  Οπως υποστηρίζει ο Αμερικανός οικονολόγος ήταν ήδη σαφές από το πρώτο μισό του 2010, όταν η Ελλάδα έχασε την πρόσβαση στις χρηματοπιστωτικές αγορές, ότι το δημόσιο χρέος της ήταν μη βιώσιμο και έπρεπε να αναδιαρθρωθεί το συντομότερο δυνατόν. Εάν η Ελλάδα είχε προβεί άμεσα σε κούρεμα κατά τα 2/3, θα μπορούσε να αποφύγει την επαπειλούμενη συντριβή της υπό το βάρος του χρέους.
  Παράλληλα, θα μπορούσε να είχε αξιοποιήσει ένα μέρος από τα κέρδη των επιτοκίων για

ΠΕΦΤΟΥΝ ΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΩΝ ΔΑΣΜΩΝ Ιστορική συμφωνία ΕΕ-ΗΠΑ: "Ατλαντική Κοινή Αγορά" αντίβαρο στην Ευρασιατική Ένωση


Ιστορική συμφωνία που προβλέπει τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου ανάμεσα στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και την Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιουργώντας τη μεγαλύτερη ζώνη ελευθέρου εμπορίου στον κόσμο επετεύχθη κατ'αρχήν στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υπουργών Εμπορίου που έλαβε χώρα στο Λουξεμβούργο.


Η νέα ζώνη ελεύθερου εμπορίου βαπτίστηκε «Διατλαντική Συμφωνία Εμπορίου και Επενδύσεων». Πρόκειται για μία "Ατλαντική Κοινή Αγορά", όπου οι δύο μεγαλύτερες οικονομικές δυνάμεις της δυτικής και της ανατολικής ακτής του Ατλαντικού ρίχνουν τα τείχη των δασμών και βαίνουν προς μία κολοσσιαία εμπορική ενοποίηση.
Θα βοηθήσει την Ελλάδα το νέο σχήμα; Κατ'αρχήν θα δούμε επιστροφή των αμερικανικών προϊόντων στα ελληνικά ράφια, αλλά θα είναι και μια πρόκληση για τους Έλληνες παραγωγούς που θα

Από τον Γιαννίτση στον Μόσιαλο…

του Αντώνη Τριφύλλη

Μια από τις χαριτωμένες ιδιομορφίες της κοινωνίας μας, είναι το διαχρονικό διαζύγιο με την στρατηγική. Δεν μπορούμε ως άτομα, ως πολιτικοί, ως καλλιτέχνες , ως επιχειρηματίες ή ως συνδικαλιστές, να κατανοήσουμε την σημασία αυτής της λειτουργίας του εγκεφάλου. Διαχρονικά, από την απελευθέρωση μέχρι την μεταπολίτευση, αλλά και πριν, την αδυναμία μας αυτή την πληρώνουμε όλοι. Ατομικά ή συλλογικά. Το καλό από αυτήν την αδυναμία, είναι ότι δεν θίγεται ο ναρκισσισμός μας, και απαλλασσόμεθα από την δυσβάστακτη υποχρέωση για ρεαλιστική προσέγγιση των πραγμάτων. Το συναίσθημα υπερτερεί της λογικής, το μέλλον φωτίζεται με μαύρο σκοτάδι και πέφτουμε συνεχώς από τα σύννεφα, μια και οι προβλέψεις μας έχουν να κάνουν με το «θέλω» και όχι με το «μπορώ».

Κάτω από αυτήν την οπτική γωνία, μπορούμε να δούμε τις εξελίξεις στην χώρα μας σε δύο στιγμές που επιβεβαιώνουν αυτήν

Η δημοκρατία θα… επιζήσει και χωρίς την ΕΡΤ!!!

Γράφει ο Δρ. Ιωάννης Παρίσης
Μου έστειλαν μήνυμα για να υπογράψω αίτημα (petition) ως αντίδραση στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Ποιο ακριβώς είναι το αίτημα;
  • Να συνεχίσει να υφίσταται το ελεεινό καθεστώς που είχε αλώσει εδώ και δεκαετίες την ΕΡΤ;
  • Να συνεχίσουν να «σιτίζονται» υπεράριθμοι υπάλληλοι, αργόσχολοι συνδικαλιστάδες και λοιποί παρατρεχάμενοι;
  • Να συνεχίσουν να δοκιμάζουν την ανοχή μας και να προσβάλουν τη νοημοσύνη μας δημοσιογράφοι και δημοσιογραφίσκοι με υπέρογκες αμοιβές;
  • Μήπως ότι θα χάσουμε την ενημέρωση; Τι στερηθήκαμε όταν το προσωπικό της ΕΡΤ είχε απεργίες; Νοιώσαμε κάποια έλλειψη; Ή μήπως το γεγονός ότι «καταλάμβαναν» αυθαιρέτως την οθόνη της ΕΡΤ-1, της ΝΕΤ και της ΕΡΤ-3 με τις απεργιακές ανακοινώσεις τους σαν να ήταν κτήμα τους, ενώ τα άλλα κανάλια όταν είχαν απεργία πρόβαλλαν άλλες, μη ενημερωτικές, εκπομπές ή ντοκιμαντέρ. Εκτός από το παράνομο του πράγματος, στερούσαν από

Β. Λυσσαρίδης, Χρ. Ιακώβου για την κρίση του Ελληνισμού


Όσοι είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε σε ένα πολυπληθές ακροατήριο τη συζήτηση που διοργάνωσαν το Ίδρυμα Μελέτης και Έρευνας και το Κυπριακό Κέντρο Μελετών (ΚΥΚΕΜ), την περασμένη Παρασκευή στη Λεμεσό, με ομιλητές τους Βάσο Λυσσαρίδη και Χρήστο Ιακώβου απολαύσαμε δύο εξαιρετικές ομιλίες από δύο δεινούς ρήτορες. Το θέμα της συζήτησης ήταν: «Ο Ελληνισμός σε κρίση: Αναζητώντας όραμα για το μέλλον».
Ο επίτιμος πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Βάσος Λυσσαρίδης, σε μία ομιλία με το γνωστό γλαφυρό ύφος όπως μας έχει συνηθίσει τόσα χρόνια, τόνισε ότι μπορεί ο Eλληνισμός απέκτησε κρατική υπόσταση και γεωγραφικά σύνορα στις αρχές του 19ου αιώνα όμως πριν από αυτό, επί τρεισήμισι χιλιάδες χρόνια, οι Έλληνες δεν είχαμε ούτε κράτος ούτε σύνορα. Eίχαμε όμως πατρίδα. Kι όταν τις αρχαίες κοιτίδες της ιστορίας μας τις όριζαν κατακτητές αλλοεθνείς, πατρίδα για τους Έλληνες ήταν η γλώσσα τους, η εκκλησία τους, η παράδοσή τους. Πατρίδα των χωρίς κράτος Eλλήνων ήταν η ιστορική τους συνείδηση, η ευγένεια – αρχοντιά

ΤΟ ΥΠΑΡΚΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΡΟΛΟΥΣ Η ΧΩΡΑ ΕΧΕΙ ΑΝΑΓΚΗ ΤΗΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

 Μιχάλης Χαραλαμπίδης
Η χώρα χρειάζεται ένα Πληθυντικό, Ελληνικό, Δημοκρατικό, Δημιουργικό σύστημα πληροφόρησης. Τόσο Δημόσιας όσο και Ιδιωτικής που θα λειτουργούν στα πλαίσια κανόνων που διαμορφώνει η Δημοκρατία, η Πόλις.

Αυτό που υπήρξε και υπάρχει δεν ανταποκρίνεται σε αυτούς τους ρόλους. Κινούνταν σε αντίθετη κατεύθυνση. Είχε και έχει αντιρόλους σε όλα τα πεδία. «Στο Ελληνική Ποιότητα και Ανάπτυξη – Η Νέα Συμμαχία» αναφέρομαι στους αρνητικούς ρόλους του σε σχέση με την παραγωγή.

Όσον αφορά την Δημοκρατικότητα του ήταν η εξελιγμένη συνέχεια των ΥΕΝΕΔ της δικτατορίας. Είχε και έχει

ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΤ. Λαθραίοι ζητούν να μην κλείσει η κρατική τηλεόραση - Βίντεο


Σε πρωτοφανές παραλήρημα φαίνεται ότι βρίσκονται όσοι διαδηλώνουν έξω από το κτίριο τηες ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Λαθρομετανάστης ο οποίος ουδείς γνωρίζει τι και ποιον εκπροσωπεί –εκτός του εαυτού του- μίλησε κάτω από τις επευφημίες των συγκεντρωμένων «ως η φωνή των ανθρώπων μέσα στην Αμυγδαλέζα», ζητώντας να μην κλείσει το κρατικό κανάλι.
Των ανθρώπων υπενθυμίζεται που πιάνονται στο κέντρο της Αθήνας και αφήνονται ελεύθεροι στην Ανάβυσσο,. Των ανθρώπων που από τότε που ξεκίνησε το κατευθυνόμενο ρεύμα της λαθρομετανάστευσης προς τη χώρα μας έχουν συρρεύσει τουλάχιστον 2 εκατομμύρια αλλοδαπών που κανονικά δεν θα έπρεπε καν να βρίσκονταν στην φθίνουσα –από κάθε άποψη-   Ελλάδα. Των ανθρώπων που σε λίγο θα έχουν το δικό τους λατρευτικό χώρο επειδή έτσι το απαίτησε ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρ.Τ., Ερντογάν, των ανθρώπων τέλος που ευθύνονται για εκατοντάδες δολοφονίες Ελλήνων.
Πρόκειται σίγουρα για μια «θνήσκουσα» Ελλάδα, μια Ελλάδα που έχει χάσει την ταυτότητά της , τον προσανατολισμό της  την ουσία που κάποτε είχε και το «πανηγυράκι» έξω από την ΕΡΤ καλά κρατεί.

Η ΕΡΤ*, η υπόθεση "Παπακωνσταντίνου", η σάπια ολιγαρχία-ελίτ και το βαθύ κράτος της Ελλάδας


Σχετικό άρθρο με την ολιγαρχία: "Δημοκρατία, το Πολίτευμα που Περιμέναμε": Μια ολοκληρωμένη συνταγματική και πολιτειακή πρόταση!
Σύμφωνα με την αναφορά του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος κ. Πεπόνη προς τον Πρόεδρο της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση κατά του πρώην υπουργού κ. Γιώργου Παπακωνσταντίνου, σχετικά με την «υπόθεση του ηλεκτρονικού δίσκου των αρχείων αρχείου της τράπεζας HSBC», και τη συνημμένη αναφορά του ΣΔΟΕ, προκύπτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τον ίδιο και για τις εξαδέλφες του.
Τα στοιχεία θα κριθούν αρμοδίως, από τις υπεύθυνες αρχές του ελληνικού κράτους, και θα καθορισθούν οι ποινές για όσους έχουν παραβιάσει το νόμο. Πάντως, σύμφωνα με εκτιμήσεις μελών της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής, οι ποινές θα είναι ιδιαίτερα βαριές, κυρίως για τον πρώην υπουργό κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ο οποίος δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ήταν στενός συνεργάτης του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Μάλιστα, εις βάρος αυτού του διδύμου της εθνικής συμφοράς, εκκρεμούν πολιτικές κατηγορίες για