Σελίδες

Σάββατο 3 Αυγούστου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Μίσους για το Ισραήλ


Οι εχθροί του εβραϊκού κράτους σε 80 χώρες χθες, 2 Αυγούστου, εόρτασαν τη Διεθνή Ημέρα της «αλ Κουντς», η οποία είναι η ημέρα του αντι-σιωνισμού και της αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστινίων εναντίον του Ισραήλ, γράφει το εβραϊκό δημοσίευμα.
«Η ημέρα αυτή είναι αφιερωμένη», συνεχίζει το δημοσίευμα, « σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις που είχαν προγραμματισθεί σε ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Αυστραλία και σε όλον τον μουσουλμανικό κόσμο- ιδιαίτερα στο Ιράν. Η «Ντεν αλ Κουντς»- δηλαδή η ημέρα που θα δούμε ελεύθερη την Ιερουσαλήμ- γιορτάζεται κάθε χρόνο με το σεληνιακό ημερολόγιο την τελευταία Παρασκευή του ιερού μήνα του Ραμαζανιού.
Η Διεθνής Ημέρα της αλ Κουντς καθιερώθηκε το 1979 από τον Αγιατολάχ Χομεϊνί, τον

"Χωρίς θάνατο δεν υπάρχει Ανάσταση"!

του Πολύδωρου Δάκογλου

1. Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΚΜΗΣ
Ο εθνικιστικός πολιτικό- ιδεολογικός χώρος πάσχει.Πάσχει από έλλειψη στρατηγικής. Πάσχει από ρεαλιστική προσέγγιση των εξελίξεων και ακόμη πάσχει από μια αθεράπευτη εσωστρέφεια.
Τα στελέχη του, παλαιότερα και σημερινά, στην μεγάλη τους πλειοψηφία, αρνούνται να κατανοήσουν την αλήθεια και τον τρόπο εφαρμογής της σπουδαίας αρχής που δίδαξε ο Λε Μπον, περί «Ηγουμένων μειοψηφιών».
Επηρεασμένα από την Μαρξιστική θεώρηση των πραγμάτων αναζητούν την δικαίωσή τους στο πλήθος και στο σήμερα. Λειτουργούν μιμούμενοι τις μεθόδους δράσης των συστημικών πολιτικών ομάδων και ξεχνούν την διαφορά του ελληνικού, Ιωνικού, φωτεινού και λεπτεπίλεπτου ρυθμού, από τον Βόρειο, Γοτθικό, ογκώδη και σκοτεινό ρυθμό.
Ξεχνούν ακόμη ότι κάθε τι που γεννιέται (οργανισμοί, σχηματισμοί, κοσμοθεωρίες, φαινόμενα) νομοτελειακά θα διαγράψει τον κύκλο του και θα πεθάνει…

Έτσι τους διαφεύγει η αλήθεια. Αρνούνται να αποδεχτούν και να πιστέψουν ότι «την ώρα που η φύση αρρωσταίνει» δεν είναι δυνατόν να επικρατούν «οι φυσικές αξίες».Οι αξίες του ελληνισμού και του εθνικισμού.
Βλέπουν τις εξελίξεις με αρνητική οπτική. Έτσι, ξεχνούν ότι οι εποχές της παρακμής γεννούν σπουδαίους ήρωες και φιλοσόφους. Είναι οι εποχές που δοκιμάζεται η πίστη και η θέληση για Νίκη.
Εν κατακλείδι. Ζούμε σε μια μεγαλειώδη εποχή όπου ένα σύστημα αξιών (το ελληνικό σύστημα) απωθείται από ένα άλλο που επικρατεί (το σύστημα των Σιωνιστικών αξιών).Είναι η εποχή της δοκιμασίας. Της πορείας, με μόνη πυξίδα την πίστη στην

Ελληνόφωνοι πληθυσμοί. Δεν μιλάμε για εξελληνισμένους πληθυσμούς. Μιλάμε για πληθυσμιακή υπεροχή των Ελλήνων.

από τον «Στράβωνα Αμασέα»

Τί πάει να πεί Ελληνόφωνοι πληθυσμοί;
Τί πάει να πει εξελληνισμένοι;
Ή Ελληνιστική περίοδος είναι από το 323 π.Χ. έως το 146 π.Χ. δηλαδή περίπου 177 χρόνια.
Η Ελληνιστική κοινή αναφέρεται στην περίοδο από το 300 π.Χ ώς το 600 μ.Χ.
Τι διάολο; Ο Αλέξανδρος αντί να πολεμάει έκανε τον γλωσσοδιδάσκαλο;
Οι διάδοχοι, οι επίγονοι κλπ δεν πολεμούσαν αλλά έστελναν γράμματα δεξιά και αριστερά;
Τι πάει λοιπόν να πει Εξελληνισμένοι λαοί;
Γιατί δεν είχαμε εκρωμαϊσμένους λαούς όταν η Ρωμαϊκή περίοδος διήρκησε από το 146 π.Χ. έως το 1453 μ.Χ.;
Δηλαδή ο Αλέξανδρος, οι διάδοχοι και οι επίγονοι κατάφεραν να εξελληνίσουν την μισή Μεσόγειον μέσα σε ελάχιστον χρόνον αλλά δεν κατάφεραν οι Ρωμαίοι να την εκρωμαΐσουν στον δεκαπλάσιον χρόνον;
Η απάντησις είναι πολύ απλή.
Δεν μιλάμε για εξελληνισμένους πληθυσμούς. Μιλάμε για πληθυσμιακή υπεροχή των Ελλήνων.
Συνεπώς δεν μιλάμε για αυτοκρατορία των Ρωμαίων αλλά για Ελληνική αυτοκρατορία υπό Ρωμαϊκή εξουσία.

ΔΑΥΙΔ Ο ΜΕΓΑΣ Ο ΚΟΜΝΗΝΟΣ. Ο τελευταίος αυτοκράτορας του Πόντου ανακηρύχθηκε Άγιος


Άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας θεωρείται πλέον ο τελευταίος αυτοκράτορας της Τραπεζούντας Δαυίδ Κομνηνός καθώς και τα παιδιά του, Βασίλειος, Γεώργιος και Μανουήλ μαζί με τον ανιψιό και διάδοχο του θρόνου του, Αλέξιο.

Την απόφαση της Αγιοκατατάξεως των νέων Αγίων της Εκκλησίας που πέθαναν μαρτυρικά στην Κωνσταντινούπολη το 1463, αποφάσισε η Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου ύστερα από πρόταση του Μητροπολίτη Δράμας κ. Παύλου.

Ο φάκελος κατατέθηκε από τον Μητροπολίτη στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία με τη σειρά της αφού έκρινε ότι συντρέχουν οι λόγοι, προώθησε τον φάκελο στο Φανάρι.

Σύμφωνα με την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου το οποίο εξέδωσε σχετική Πατριαρχική και Συνοδική Πράξη, η μνήμη των νέων Αγίων θα τιμάται κάθε χρόνο την 1Η Νοεμβρίου, ημέρα κατά την ιστορία μαρτύρησαν.

Διαβάστε τα ιστορικά γεγονότα και το τέλος των νέων πλέον Αγίων της Εκκλησίας μας, όπως το έδωσε στη δημοσιότητα η Μητρόπολη Δράμας:


ΔΑΒΙΔ Ο ΜΕΓΑΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ
Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΜΑΡΤΥΡΙΟΝ ΤΟΥ
15 Αὐγούστου 1461. Ὁ Μωάμεθ ὁ πορθητής μετά ἀπό σκληρή πολιορκία καταλαμβάνει τήν πρωτεύουσα τῶν Μεγάλων Κομνηνῶν, τήν Τραπεζούντα. Ἡ ὕστατη ἰσχυρή ἔπαλξη τῆς

ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΙΑ 2013

 Από το «Αυτόχθονες Έλληνες»


Φόρος τιμής στους ΑΘΑΝΑΤΟΥΣ των Θερμοπυλών.

Πατεράκης Σπάρτακος -Γιώργος- - YouTube

Φεστιβάλ Προσφυγικού Βιβλίου: Η σημασία της ιστορικής μνήμης και η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας


του Θέμη Κωτούλα

Με την ομιλία ενός κορυφαίου Έλληνα δημιουργού, του Βασίλη Τριανταφυλλίδη ή αλλιώς Χάρρυ Κλυνν, ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις του τριήμερου Φεστιβάλ Προσφυγικού Βιβλίου που διοργάνωσε ο Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης "Παναγία Σουμελά".
Στις τρεις ημέρες των εκδηλώσεων, στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης, οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν από τους εκατοντάδες τίτλους βιβλίων που αναφέρονται σε ζητήματα που αφορούν στους Έλληνες πρόσφυγες και γενικότερα τον ελληνισμό της ανατολής. Παράλληλα, ακούστηκαν τραγούδια από την παραδοσιακή χορωδία του Συλλόγου αλλά και παιδικό θέατρο από την παιδική θεατρική ομάδα της

Ο Τσίπρας, εκτός από πρόεδρος 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, είναι πολιτικός, πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως και ο μελλοντικός πρωθυπουργός της Ελλάδος μας. Ποιος είμαι εγώ;

Μα.... ο Μέγας Αλέξανδρος!!!! Το δηλώνω εν γνώσει των συνεπειών του νόμου και μάλιστα ενυπογράφως.

                                Ιωάννινα 3 Αυγούστου 2013
                                         Ο υπευθύνως δηλών
                                      Οδυσσεύς Πάτσης

ΜΕΡΕΣ ΙΜΙΩΝ!!! Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΒΑΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΘΩΝΟΥΣ!


Μετά τη βραχονησίδα των Ιμίων όπου ο Πάγκαλος απέσυρε την ελληνική σημαία βρίσκοντας ως δικαιολογία ότι «την πήρε ο άνεμος», ο δήμος Κερκύρας κατέβασε την ελληνική σημαία από τους Οθωνούς!
Αντιδήμαρχος: «Ήταν αχταρμάς από διάφορες σημαίες. Τη χρησιμοποιούσε ο επιχειρηματίας  για εμπορεύσιμους λόγους»!
Επιχειρηματίας: «Στο ακριτικότερο νησί της Ελλάδος που πρέπει να υπάρχει μόνιμα υψωμένη η ελληνική σημαία, έφτασαν στο σημείο να την κατεβάσουν για να εξυπηρετήσουν τους δικούς τους μικροκομματικούς σκοπούς»

από τον Μάκη Βραχιολίδη, vrachiolidis@yahoo.gr

Διαπόντια νησιά: Μαθράκι, Ερείκουσα, Οθωνοί. Τα τρία ακριτικά νησιά του Ιουνίου πελάγους μας, όπου η ελληνική σημαία θα έπρεπε να υπάρχει μόνιμα υψωμένη. Κι όμως, στους Οθωνούς πριν από μερικές ημέρες και συγκεκριμένα στις 15 Ιουλίου, η δημοτική Αρχή Κερκύρας με αφορμή τις –όπως ισχυρίζεται- παράνομες παρεμβάσεις ενός τοπικού ταβερνιάρη, κατέβασε μαζί με αυτές και την ελληνική σημαία! Ένα δε από τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος του νησιού για να δικαιολογήσει το συμβάν, ήταν ότι ο επιχειρηματίας χρησιμοποιούσε για λόγους διαφημιστικούς την ελληνική σημαία!
Το γεγονός από μόνο του συγκλονίζει. Ακόμη και να δεχτούμε ως πραγματικό περιστατικό

Σκυτάλη 58 Ηρώων 256 Τάγματος Πεζικού

του Λάζαρου Μαύρου

Τ Η Σ ΣΚΛΑΒΩΜΕΝΗΣ γης της πατρίδος χρωστάμε πρώτ’ απ’ όλα και πάνω απ’ όλα την απελευθέρωση. Αυτής της γης τής απ’ αιώνων ελληνικής, των προγονικών και πατρογονικών μας εστιών. Εκεί όπου το 1974 τ’ αθάνατα αδέλφια μας, πολεμώντας γενναία τους Τούρκους εισβολείς, άφησαν την τελευταία τους πνοή. Και πότισαν με το αίμα τους τις ακτές και τα χώματά της. Χώματα που ‘γιναν απ’ τους βαρβάρους, επαίσχυντοι ομαδικοί τάφοι των ακήδευτων μαρτυρικών οστών των ανδρειωμένων. Το ξεσκλάβωμα αυτής της γης τής διάσπαρτης με τα Κόκκαλα των Ελλήνων τα Ιερά, παραμένει πρώτιστο χρέος. Υπέρτατο καθήκον. Χρέος ανεξόφλητο προς τους θυσιασθέντες ηρωικούς συμπολεμιστές. Και προς την ιερότητα της μνήμης τους. Χρέος προς την ίδια την σκλαβωμένη γη. Και καθήκον ανεκπλήρωτο προς τη συνολική υπόσταση της πατρίδας.

Ω ΞΕΙΝ ΑΓΓΕΛΛΕΙΝ Λακεδαιμονίοις ότι [τήδε] και εν Καραβά και Λαπήθω κείμεθα τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι, γράφει μ’ ανεξίτηλα ελληνικά το πάνσεπτο, περίβλεπτο Μνημείο των Πενήντα Οκτώ Ηρώων του 256 Τάγματος Πεζικού, που ο Σύνδεσμος Επιζώντων Πολεμιστών ανήγειρε το 2004 στην είσοδο της Ευρύχου, επί λοφίσκου, πλάι στην πύλη του στρατοπέδου με τ’ όνομα του Ήρωα της Ε.Ο.Κ.Α. Μάρκου Δράκου.

- Οι Σαράντα Εννέα θυσιάστηκαν πολεμώντας ενάντια στην 28η Μεραρχία του Αττίλα, στη

Τι μπούρδες ακούμε…

του Κώστα Παπασταύρου, cpapastavros@cytanet.com.cy

ΘΑ ΑΠΟΤΕΛΟΥΣΕ πλεονασμό ολκής εάν κανείς επιχειρούσε να αναφέρει κάποιες από τις βασικές προϋποθέσεις προς αντιμετώπιση της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης της χώρας, ειδικά όταν ο γράφων δεν είναι οικονομολόγος. Βέβαια, θα ρωτούσε κανείς, όλοι αυτοί οι κυβερνώντες το χρηματοπιστωτικό σύστημα και τα οικονομικά του τόπου, απόφοιτοι κορυφαίων παγκοσμίως πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, τι φώτα έδωσαν, ή καλύτερα πού έχουν οδηγήσει τη χώρα; Στην πιάτσα του λιμανιού η έκφραση «και γ… τα πτυχία τους» λίγο θα τους έπεφτε! Γιατί, από τη στιγμή που κυβερνούσε η πλεονεξία και η αλαζονεία, το φάτε να φάμε και το πολιτικοκομματικό αλισβερίσι, τα όποια πτυχία του Χάρβαρτ και Κέιμπριζ, Λονδίνου και Νέας Υόρκης ήταν μετα συγχωρήσεως… κωλόχαρτα! Το τραγικό όμως της υπόθεσης είναι ότι αυτό ισχύει ακόμη, αφού οι πλιατσικολόγοι τραπεζίτες, συνεπικουρούμενοι από τους κομματάρχες πατρώνους τους, θεωρητικολογούν καθημερινά στα ραδιόφωνα περί μοντέλων…. Κι όμως, μη οικονομολόγοι όντες, αποτολμούμε να αποδεχτούμε πως η προοπτική διεξόδου από την κρίση συνοψίζεται στη φράση «συνδυασμός μεταρρυθμίσεων και ανάπτυξης». Για μεν τις μεταρρυθμίσεις

«Ουδέν στρατιωτικό πρόβλημα άλυτον από τον Ιωάννη Μεταξά». Η παγκόσμια αναγνώριση του Ι. Ματαξά... ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ.

Σαν αύριο το 1936 ο βασιλεύς Γεώργιος ο Β' υπέγραψε τα διατάγματα διαλύσεως της τότε Βουλής και αναστολής δέκα (10) άρθρων του συντάγματος αναθέτοντας στον Ιωάννη Μεταξά την διοίκηση του κράτους κρατώντας ο ίδιος τον έλεγχο των Ενόπλων Δυνάμεων. Δεν είναι στην πρόθεσή μου να υποστηρίξω ότι δεν υπήρξε εν μέρει αναστολή λειτουργίας  του Συντάγματος και θα ήθελα να μου επιτρέψετε να αφήσω τους κομμουνιστές να μιλήσουν σχετικά. Έτσι έχουμε:
«....Προηγουμένως, στις 30-1-1936 ο Γ. Κονδύλης ζήτησε ακρόαση από τον βασιλιά για να του πει ότι έπρεπε να σχηματισθεί ισχυρή κυβέρνηση για να αποφευχθεί ο κομμουνιστικός κίνδυνος με τον ίδιο πρωθυπουργό και παράλληλα ετοίμαζε στρατιωτικό πραξικόπημα σε περίπτωση που ο βασιλιάς του έδινε αρνητική απάντηση αλλά πέθανε την 31-1-1936 ενώ, στις 30-4-1936, οι βουλευτές των δύο μεγάλων αστικών κομμάτων (Φιλελεύθεροι και Λαϊκοί) είχαν εξουσιοδοτήσει τον Μεταξά να κυβερνάει χωρίς την Βουλή ως τον Σεπτέμβρη του ίδιου έτους. Τι έκανε ο Ζαχαριάδης και το ΠΓ του ΚΚΕ στο μεταξύ; Δημοσίευσαν μια ανακοίνωση στις 25 Μάρτη που έμοιαζε με ξόρκι , δεν ήταν σύνθημα για κοινή δράση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων για διώξιμο του Μεταξά από την κυβέρνηση» μας λέει ο κομμουνιστής Δημήτρης Βλαντάς στο βιβλίο του «Ο Ζαχαριάδης και οι 22 συνεργάτες του σελ. 24 και 25 ενώ στην σελίδα 26 μας λέει «... κανένα πραξικόπημα δεν έγινε στις 4-8-1936. Απλά οι οι δυο συνδικτάτορες κατήργησαν και τυπικά την Βουλή που είχε αυτοκτονήσει στις 13-4-1936, όταν σαν άβουλο κοπάδι παραδέχθηκε τον διορισμό του Μεταξά σαν πρωθυπουργού... Το γενικό συμπέρασμα είναι ότι από το Γενάρη ως τον Αύγουστο 1936 η ηγεσία του ΚΚΕ χρεοκόπησε με τον πιο ελεεινό τρόπο αν και η Κομμουνιστική Διεθνής πήρε μια περίεργη θέση απέναντι στην βασιλομεταξική διχτατορία ειδοποιώντας το ΚΚΕ να μην παλεύει για την ανατροπή αυτής της διχτατορίας (σελ.27)».
Αν και διάβασα το «Ημερόλογιο» του μεγάλου αυτού πολιτικού και στρατιωτικού άνδρα και πολλά βιβλία αναφερόμενα στη ζωή του δεν νομίζω ότι έχω την ικανότητα να προσπαθήσω να σκιαγραφήσω την μεγάλη αυτή προσωπικότητα και θα αφήσω αυτό το έργο στον Νικόλαο Φαρμάκη. Ο κ. Νικόλαος Φαρμάκης, παλαιός πολιτικός της ΕΡΕ, ένας γνήσιος τζέντλεμαν της πολιτικής και ένας επιτυχημένος επιχειρηματίας, ο οποίος σε όλη του την ζωή βρέθηκε στο επίκεντρο των μεγάλων περιπετειών της Ελλάδος και έζησε δίπλα σε κορυφαίες προσωπικότητες του πολιτικού κόσμου, αλλά και των Ενόπλων Δυνάμεων, που από το 1974 και μετά έχουν κατασυκοφαντηθεί από το καθεστώς της Μεταπολιτεύσεως, το

ΦΩΤΙΆ ΚΑΙ ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΣΤΗΝ ΤΣΟΓΛΑΝΑΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ. ΔΩΣΤΕ ΜΑΣ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΤΑ ΜΕΣΑ ΓΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΕΜΑΣΟΥΜΕ ΒΡΩΜΙΑΡΗΔΕΣ...

«Αυτόν τον Αύγουστο στον ΣΥΡΙΖΑ συλλέγουν πέτρες, ρόπαλα, καδρόνια, τούβλα, μάρμαρα, σίδερα, σχοινιά, αναπτήρες, τα οποία θα χρησιμοποιήσουν τον Σεπτέμβριο για να καταστείλουν την κρατική βία...». 
Βέβαια για ξύλα απελέκητα, τούβλα και πέτρες ακατέργαστες δεν θα χρειασθεί να ψάξουν γιατί στο κόμμα τους αφθονούν αλλιώς δεν θα έκτιζαν  τον σταύλο που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ.
Όσο για τα υπόλοιπα δηλαδή τα σχοινιά, τα ρόπαλα, τα καδρόνια και τους αναπτήρες καλό θα ήταν να τα έχουν κάπου καλά φυλαγμένα για μας. 
Για να γίνουν τα όπλα με τα οποία θα τους σπάσουμε το κεφάλι και θα τους κρεμάσουμε... 
Φωτιά και τσεκούρι στην τσογλαναρία του ΣΥΡΙΖΑ....

Οδυσσεύς Πάτσης, «Ήπειρος, η πατρίδα μας»

Τζιχάντ δίχως στρατιώτες. Πώς η αποχώρηση του ΝΑΤΟ υπονομεύει τα πολεμοχαρή επιχειρήματα των Ταλιμπάν

Καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, οι Ταλιμπάν αγωνίζονται να συσπειρώσουν τους υποστηρικτές τους. Παρά το γεγονός ότι η οργάνωση δεν θα χάσει όλους τους μαχητές της, η ηγεσία της μπορεί, ωστόσο, να βρεθεί να υποστηρίζει έναν πόλεμο που έχει χάσει τον λόγο ύπαρξής του.

του Michael Semple

Στις 24 Μαΐου, μια ομάδα μαχητών Ταλιμπάν επιτέθηκαν σε ένα φυλάκιο της αφγανικής αστυνομίας και του στρατού στην περιοχή Syed Karam της επαρχίας Πακτιά, κοντά στα σύνορα με περιοχές φυλών του Πακιστάν. Οι στρατιώτες που ήταν μέσα αντιστάθηκαν, με τη βοήθεια αεροπορικής υποστήριξης. Μέχρι το τέλος τής μάχης, τέσσερις μαχητές Ταλιμπάν είχαν σκοτωθεί: λίγα επιπλέον θύματα στην κλιμάκωση της βίας που συγκλόνισε φέτος το Αφγανιστάν, καθώς συνεχίζονται οι προσπάθειες για την έναρξη διαπραγματεύσεων μεταξύ των Ταλιμπάν και της κυβέρνησης του Χαμίντ Καρζάι, αλλά και καθώς εξυφαίνεται η αποχώρηση του ΝΑΤΟ. Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, πάνω από 3.000 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τους πρώτους πέντε μήνες του 2013 - αύξηση σχεδόν 25% σε σχέση με το παρελθόν έτος.

Παρ’ όλα αυτά, οι τέσσερις μαχητές Ταλιμπάν – οι Sebghatullah, Sherif, Gul Ahmad, και Gul Padshah - ήταν κάτι παραπάνω από στατιστική. Ήταν επίσης η αιτία και το αποτέλεσμα των προσπαθειών τής ηγεσίας των Ταλιμπάν να συντηρήσουν τον σημερινό πόλεμο και να προσελκύσουν υποστηρικτές, παρά το γεγονός ότι ο λόγος ύπαρξής του, η δυτική παρουσία στο Αφγανιστάν, υποχωρεί. Ο θάνατός τους αποκαλύπτει τόσο την αντοχή όσο και την

Το Δόγμα

Από το Εθνική Αντίσταση

Το Δόγμα των Ελλήνων η λεπίδα στον λαιμό τους._
Ο ηγούμενος της κυνηγημένης Ιεράς μονής Εσφιγμένου, Μεθόδιος σε 30 λεπτά πύρινης αλήθειας...http://youtu.be/FEzdXtpbuJs

Η Κύπρος στο κέντρο του «Περσικού Κόλπου»;


Από τα διαρρέοντα στον Τύπο αλλά και από σχετικές συζητήσεις σε πολιτικούς και διπλωματικούς κύκλους διαφαίνεται ότι το κεντρικό ζήτημα που θα απασχολήσει τον Ελληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στη συνάντησή τους στην Ουάσινγκτον την ερχόμενη εβδομάδα θα είναι αυτό της ενέργειας.

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, οι συζητήσεις αναμένεται να περιστραφούν γύρω από το ζήτημα της μεταφοράς του φυσικού αερίου που θα εξαχθεί από την ΑΟΖ της Κύπρου και του Ισραήλ, σε πρώτη φάση, και σε δεύτερη του Λιβάνου και της Συρίας, όταν φυσικά θα έχουν «ωριμάσει» κι εκεί οι συνθήκες!

Επίσης, αναμένεται να εξεταστεί έστω και ακροθιγώς και το ακανθώδες ζήτημα της εκμετάλλευσης του υποθαλάσσιου πλούτου της περιοχής μεταξύ Κύπρου - Κρήτης - Καστελόριζου, μια περιοχή που, ενώ με βάση το Διεθνές Δίκαιο ανήκει σε Ελλάδα και Κύπρο, διεκδικεί και μάλιστα με αξιώσεις αλλά και πρακτικά βήματα η Τουρκία! Να σημειωθεί ότι η όποια ρύθμιση ή παραδοχή στο ζήτημα αυτό, θα έχει καθοριστικό ρόλο και για τα αντίστοιχα ζητήματα στην περιοχή του Αιγαίου, όπου η Τουρκία απαιτεί συνεκμετάλλευση, η οποία θα οδηγήσει σε συγκυριαρχία, διότι η νομή συνιστά και κατοχυρώνει κυριαρχικά δικαιώματα!