Σελίδες

Παρασκευή 9 Αυγούστου 2013

Ο κούριερ του Νταβούτογλου

του Π. Λιάκου

Ακου, φίλε, τι είπε ο Βενιζέλος και πέρασε στο ντούκου: «Επισκέφτηκα την Αγκυρα, ανταποκρινόμενος σε πρόσκληση που μου έκανε ο ομόλογός μου κ. Αχμέτ Νταβούτογλου, όταν μου τηλεφώνησε για να με συγχαρεί με την ευκαιρία της ανάληψης των καθηκόντων μου. Επέλεξα να επισκεφτώ την Αγκυρα, για λίγες ώρες, στις 19 Ιουλίου, γιατί ήθελα η συνάντησή μου και η συζήτησή μου με τον κ. Νταβούτογλου να πραγματοποιηθεί πριν από την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ε.Ε. στη Μαγιόρκα και, κυρίως, πριν από το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., που πραγματοποιήθηκε στις 22 Ιουλίου, στις Βρυξέλλες.
Η ημερήσια διάταξη του συμβουλίου αυτού που κλήθηκε να αντιμετωπίσει τα μεγάλα ανοιχτά θέματα της περιοχής, την κατάσταση στην Αίγυπτο, την κατάσταση στη Συρία, επέβαλε να γνωρίζουμε, ώστε να μπορούμε να μεταφέρουμε κατά τρόπο έγκυρο, την τουρκική άποψη. Η άποψη της Τουρκίας στα μεγάλα αυτά θέματα αποκλίνει από την κοινή ευρωπαϊκή θέση και γι’ αυτό έχει πολύ μεγάλη σημασία η Ελλάδα να γνωρίζει πρωτογενώς, αυθεντικά, από τον ίδιο τον υπουργό Εξωτερικών ποιες είναι οι τουρκικές απόψεις, αλλά και να μπορεί να τις μεταφέρει».

Κατάντια
Ο απίθανος αυτός τύπος, που υποδύεται τον αντιπρόεδρο της «ελληνικής» κυβέρνησης και

FINANCIAL TIMES "H ευρωζώνη καταρρέει - Ζήτημα χρόνου να αποχωρήσουν χώρες από το ευρώ"


Bέβαιη θεωρούν την κατάρρευση της ευρωζώνης οι Financial Times,προβλέποντας την αποχώρηση χωρών από το ευρώ (όλοι ξέρουμε ποιός έχει ισχυρή υποψηφιότητα) παρομοιάζοντας την μάλλιστα, με «ένα μαγαζί γωνία το οποίο δεν πάει καλά». Για την εφημερίδα το μόνο που δεν γνωρίζουμε είναι το πότε. Παρουσιάζει μάλλιστα τέσσερα πιθανά σενάρια, όπου όλα έχουν ένα κοινό. Είναι αρνητικά για την Ελλάδα!Αλλά το πιο πιθανό της αποχώρησης από το ευρώ σύμφωνα με την εφημερίδα, θα σώσει εν τέλει αυτόν που θα το κάνει, αντίθετα θα "βυθισθεί" αυτός που θα μείνει.

Σε άρθρο του στους Financial Times με τίτλο «Γιατί η Ευρωζώνη θα καταρρεύσει αργά ή γρήγορα», ο σχολιαστής και εκδότης Samuel Batton, αναφέρεται με μια γλαφυρή παρομοίωση όσον αφορά το μέλλον και την κατάσταση της Ευρωζώνης:

«Φανταστείτε ένα μαγαζί- γωνία το οποίο δεν πάει καλά. Στην καλύτερη περίπτωση, δεν μπορεί να αποδώσει στον ιδιοκτήτη του ένα μίνιμουμ επίπεδο ζωής. Στην χειρότερη περίπτωση, δεν μπορεί ούτε να καλύψει τα κόστη της και συνεχίζει να λειτουργεί μέσω δανείων και φιλανθρωπιών από δημόσιες σχέσεις, φίλους και υποστηρικτές. Ενας από αυτούς μάλιστα ακούστηκε να λέει πως θα έκανε ότι μπορούσε για να κρατήσει το μαγαζί ανοιχτό και προσέθεσε: ''Πίστεψε με θα είναι αρκετό''».

Για τον Batton, αυτή η ιστορία είναι πολύ κοντά -τηρουμένων των αναλογιών- για τα «αδύναμα» μέλη της Ευρωζώνης, ενώ αναφέρεται παράλληλα και στο κόστος εργασίας από την «έναρξη» του ευρώ: «Από το 1999, το εργατικό κόστος στη Γερμανία, έχει αυξηθεί

Στον… κόκορα άχρι Οκτωβρίου

του Αλέξανδρου Μαύρου

Ε Ξ Η Γ Γ Ε Ι Λ Α Ν , από καιρό, τον προσεχή Οκτώβριο για επανέναρξη των διαδικασιών (σ.σ. της «Σημαδεμένης Τράπουλας») για το Κυπριακό. Είδατε ή ακούσατε να έχουν αναθέσει σε οιουσδήποτε, ακόμη και δικούς τους «ημέτερους», επίλεκτους της ημετεροκρατίας, να στρωθούν στη μελέτη για να εκπονήσουν τους όποιους αναγκαίους σχεδιασμούς; Πολύ περισσότερο: Μάθατε αν μάζεψαν τους ικανότερους της «συλλογικής σοφίας» για Μελέτες & Σχέδια Υπέρβασης τής αποδεδειγμένα ατελέσφορης πολιτικής των τελευταίων 36 χρόνων, μετρημένων απ’ το 1977 τής έναρξης τών ευνοϊκών μόνο για τον Αττίλα «διακοινοτικών» συνομιλιών;

Δ Ε Ν ΜΑΘΑΤΕ. Επειδή, απλούστατα, «μηδέν εις το πηλίκον»: Οι προεκλογικοί όρκοι και δεσμεύσεις, στ’ αζήτητα. Θυμηθείτε λ.χ.: Κυριακή 2.9.2012 εξερχόμενος του ιερού ναού Αγίου Μηνά στο Γέρι, ο τότε υποψήφιος για την προεδρία κ. Αναστασιάδης διακήρυσσε ότι: «Δεν πρόκειται να υπάρξει προσωπική πολιτική ουδενός. Θα εφαρμόζεται η πολιτική που θα είναι προϊόν των συλλογικών αποφάσεων, δηλαδή του Εθνικού Συμβουλίου και του Συμβουλίου Αρχηγών»! Στους πέντε μήνες που είναι Πρόεδρος, τα φόρτωσαν όλα στον… κόκορα άχρι Οκτωβρίου. Κι ο ίδιος συνεχίζει, σε μνημόσυνα κι επετείους, τις εξαγγελίες της προσωπικής του πολιτικής, όπως τού τις γράφουν στις ομιλίες του, οι Αναν-ιστές επικοινωνιολόγοι (επ’ αμοιβή επαγγελματίες για τη δημαγωγική εξαπάτηση των πολιτών) του Προεδρικού…

Π Ο Ι Ο Ι , ΛΟΙΠΟΝ και πότε θα μελετήσουν τα δέοντα, ώστε να έχουν, οψέποτε

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ ΔΕΝ ΑΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ Και μετά το συνέδριο, η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ παραμένει επίπλαστη...


kai-meta-to-synedrio-h-enothta-toy-syriza-paramenei-epiplasth
Γράφει ο Θέμης Δαγκλής

Όσοι αναρωτιούνται, αν το Ιδρυτικό Συνέδριο του Ιουλίου άλλαξε τα δεδομένα στον ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν παρά να ρίξουν μια ματιά στις συνεντεύξεις των κορυφαίων στελεχών που ξορκίζουν την «ενότητα του κόμματος».

Στη λίστα αυτή, ήρθε να προστεθεί την περασμένη Κυριακή και ο Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος αντιπαρήλθε την ερώτηση του «Βήματος» για τις δύο τάσεις που αναδείχτηκαν από το συνέδριο με την φόρμουλα, ότι «ο ενιαίος ΣΥΡΙΖΑ είναι γεγονός» και «οι θέσεις που δεσμεύουν όλους είναι οι αποφάσεις που το Συνέδριο συλλογικά έλαβε».

Την αμφισβήτηση της «Αριστερής Πλατφόρμας» στις αποφάσεις του συνεδρίου και τις συνεχιζόμενες διαφοροποιήσεις ο κ. Δραγασάκης επιχείρησε να τις υποβαθμίσει στο επίπεδο των «ιδιαίτερων προσωπικών απόψεων».

Αυτή η επίφαση ενότητας ανάμεσα στα δύο κυρίαρχα ρεύματα που προέκυψαν από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ωστόσο είναι δύσκολο να κρατηθεί, απόδειξη ο σάλος που ξεσήκωσε η συνέντευξη του Δραγασάκη στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. και τα όσα είπε για πρωτογενή

«Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν είσαι σκυμμένος»

Respect

Γράφει ο Δημήτρης Μηλάκας

Οι Έλληνες αξιωματούχοι – συμπεριλαμβανομένου και του πρωθυπουργού Αν. Σαμαρά – μάλλον δεν έχουν υπόψη αυτό που έχει πει ένας σπουδαίος Αμερικανός, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ: «Κανείς δεν μπορεί να σε καβαλήσει αν δεν είσαι σκυμμένος».

Αν είχε υπόψη του τη φράση και, πολύ περισσότερο, αν είχε εμπεδώσει την ουσία της, ο Αν. Σαμαράς θα ήταν πιο προσεκτικός στον συγχρωτισμό που επιδιώκει με την εξουσία της Ουάσιγκτον και -σε κάθε περίπτωση- θα προσέγγιζε με μεγαλύτερη προσοχή την αμερικανική πρωτεύουσα…

Οι Αμερικανοί βλέπουν το προφανές: η ελληνική κυβέρνηση (και ο πρωθυπουργός) είναι σκυμμένοι ενώπιον της γερμανικής ηγεσίας. Όσο το Βερολίνο κρατά στα χέρια του τη δημοσιονομική (και νομισματική) πολιτική της χώρας, τόσο ο όποιος Σαμαράς πρωθυπουργεύει θα σκύβει βαθύτερα. Και όταν κάποιος είναι σκυμμένος, όπως είπε και ο Λούθερ Κίνγκ, πολλοί είναι αυτοί που θα επιδιώξουν να τον καβαλήσουν

Στην προκειμένη ελληνική περίπτωση το σκύψιμο των κυβερνήσεών μας ενώπιον των ισχυρών «συμμάχων» ή «φίλων» αποτελεί ισχυρότατη παράδοση την οποία κανείς δεν περιμένει να ανατρέψει ο σημερινός πρωθυπουργός μιας γονατισμένης στην κυριολεξία χώρας.

Παρ’ όλα αυτά καλό είναι – ακούγοντας και βλέποντας όλη αυτήν την «δοξολογία» των

ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΖΩΝΗ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ... ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΝΕΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ...!

Την ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη (ΝΕΖ) Περάματος, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8/8 κλιμάκιο της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ αποτελούμενο από τους Βουλευτές: Γ.Λαγό, Η.Παναγιώταρο και Ν.Μίχο μετά από πρόσκληση εργαζομένων στην ζώνη. Εκεί, η εικόνα που αντίκρισαν ήταν η εικόνα της απόλυτης εγκατάλειψης. Εκεί που άλλοτε, ήταν γεμάτο εργάτες και ζωή, σήμερα, μετά την λαίλαπα του σταλινικού τύπου συνδικαλισμού της αριστεράς και του ΠΑΜΕ, πλέον δεν υπάρχει τίποτα. ΟΥΤΕ ΠΛΟΙΑ ΠΡΟΣ ΕΠΙΣΚΕΥΗ, ΟΥΤΕ ΕΡΓΑΤΕΣ, ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ «ΠΑΜΕ»!!!



Οι καταγγελίες από τους εργαζόμενους πολλές και συγκεκριμένες, καταδεικνύουν τους πραγματικούς ενόχους. Οι εργαζόμενοι ξέρουν τους υπαίτιους «με το μικρό τους όνομα». Και όπως οι ίδιοι καταγγέλλουν, υπαίτιοι για την καταστροφή είναι το κράτος που δημιούργησαν τα 2 κόμματα που συμμετέχουν και στην σημερινή συγκυβέρνηση αλλά κυρίως η γάγγραινα του ψευτοσυνδικαλισμού του ΠΑΜΕ και της αριστεράς!


Όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «Το ΠΑΜΕ που χωρίς πραγματική δύναμη στην ζώνη, διαστρεβλώνοντας και αλλιώνοντας τις συνθέσεις των Δ.Σ. στα συνδικάτα μετάλλου, έπαιρνε αποφάσεις για αδικαιολόγητες απεργίες σε ολόκληρη την ζώνη. Αλλοδαποί

«Όμηροι» του κράτους!

Η ιστορία που ακολουθεί είναι πραγματική. Την παραθέτω αυτούσια, όπως μου την εξέθεσε ένας εκ των ενδιαφερομένων. Διαβάστε την και θα φρίξετε..

Υστερα απορούμε για δεν διευκολύνεται η επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα.
«Η εταιρία μας δημιουργήθηκε τον Μάϊο του 2010 από 4 μετόχους, προερχόμενους από την αγορά της οικοδομής, (που λόγω της κρίσης που έπληξε την οικοδομή και την χώρα, έμειναν άνεργοι από το 2009 μέχρι την έναρξη της εταιρίας), με κύριο σκοπό την εγκατάσταση Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, στηριζόμενη στην Κοινή Υπουργική Απόφαση 12323/4.6.2009, η οποία «όριζε» την αγορά των ΑΠΕ και ιδιαίτερα των Φωτοβολταϊκών Εγκαταστάσεων με αρχική διάρκεια έως το τέλος του 2019.
Από τον Αύγουστο του 2012, με απόφαση του υπουργού ΥΠΕΚΑ ουσιαστικά τερματίστηκε αυτή η δραστηριότητα και ως εκ τούτου η εταιρία μας κλήθηκε να αποφασίσει να κλείσει ή να ασκήσει μια νέα δραστηριότητα.
Επιλέξαμε να μην κλείσουμε την επιχείρηση και να ασχοληθούμε με την προώθηση ελληνικών παραδοσιακών προϊόντων στο εξωτερικό, δημιουργώντας ένα e-shop μέσω του

35 δισεκατομμύρια δολάρια το πλιάτσικο από τα CDS! Τους κάλυψε η κυβέρνηση Παπανδρέου. Συντριπτικές αποκαλύψεις απο τα Επίκαιρα.


Μετά το μεγάλο σκάνδαλο του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και την ληστεία του μισού δις απο συνεργάτες συγγενών του τέως πρωθυπουργού, ήλθε η ώρα της αλήθειας και για τα CDS.
Σε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ που υπογράφει ο Λάμπρος Καλαρρύτης στα “Επίκαιρα”, επώνυμοι διακεκριμένοι νομικοί των ΗΠΑ αποκαλύπτουν το βρωμερό παρασκήνιο του μνημονίου και της πτωχευσης της Ελλάδας.
Έχει Εξαιρετικό ενδιαφέρον ότι αυτοί οι άνθρωποι που γονάτισαν αμερικανούς απατεώνες σε αντίστοιχες υποθέσεις, υιοθετούν απολύτως τις διαχρονικές θέσεις του “Ολυμπία” αναφορικά με την μεθόδευση του μνημονίου, την εκτίναξη των Spreads και τις εγκληματικές δηλώσεις περι “τιτανικών”. Την ίδια στιγμη που επιτήδειοι με εσωτερική
πληροφόρηση κέρδιζαν δις, σαν να γνώριζαν την κάθε “ασυναρτησία” που επρόκειτο να εκστομίσει ο Γιώργος Παπανδρέου.
Στο εκπληκτικό πονημα του Καλαρρύτη, αποκαλύπτεται και η πρόταση κορυφαίου νομικού οργανισμού των ΗΠΑ στην κυβέρνηση Παπανδρέου, το 2011, για να εντοπιστούν οι κερδοσκόποι και να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη. Συμπτωματικά, ο “μεγάλος στοχαστής” έκανε τον τρελό. Δεν ήξερε βλέπεις “τι είναι τα CDS…”
Είναι καιρός να λογοδοτήσουν στην δικαιοσύνη και τα καθάρματα – παπαγαλοι που υποστήριζαν ότι ο τζίρος των CDS ήταν ψίχουλα, μόλις 2 δις.
Ο ίδιος οργανισμός αποκαλύπτει ότι τα ΚΕΡΔΗ των “φίλων που γνώριζαν”, ανήλθαν στα 35 δις δολάρια, με την υπογραφή του μνημονίου (2010)!!! Επιβεβαιώνοντας για ακόμα μία φορα το Ολυμπία, αλλά και τον Πάνο Καμμένο, την Ζωή Γεωργαντά κ.α. που απο τότε μιλούσαμε για 26 δις Ευρώ.
Να δούμε εάν οι διάδοχοι του κυρίου Πεπόνη φανούν αντάξιοι του…

ΠΑΤΡΙΔΑ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ

Κάποιοι θέλουν να θέσουν τούς δικούς τους κανόνες για τον προσδιορισμό τής αποδεκτής πολιτικής δράσης και τού νόμιμου πολιτικού λόγου. Είναι οι γνωστοί εκφραστές τού κατοχικού καθεστώτος που άνοιξαν τις πύλες τού ελληνικού έθνους στον ξένο παράγοντα, είτε αυτός κρατάει τα σωστικά τάχα δάνεια είτε εισέρχεται ως τυχοδιώκτης λαθρομετανάστης.
Οι προσκυνημένοι πολιτικάντηδες, καπιταλιστές και μαρξιστές μια παρέα πλέον και με φιλοδοξία σχηματισμού κοινής κυβερνήσεως, μιλούν για συσσίτια ρατσιστικά όταν πρόκειται για τον χειμαζόμενο ελληνικό λαό ή αποχωρούν από το τραπέζι τού διαλόγου όταν μιλά εκπρόσωπος τής Χρυσής Αυγής. Οι ίδιοι όμως οι υποτιθέμενοι πολιτικοί εκπρόσωποι τού λαού και δημοκράτες που δέχονται να εκφράζεται ένα μονάχα μέρος τού λαού δεν βγάζουν άχνα για την επιχείρηση απομακρύνσεως δια αστυνομικών μέτρων των αδούλωτων μοναχών τής Μονής Εσφιγμένου. Δεν βγάζουν άχνα για τα σπίτια, τις δουλειές και τις ζωές Ελλήνων που χάνονται.
Όσοι υπηρετούν τον οικουμενισμό στην Πίστη και την Παγκοσμιοποίηση στην πολιτική τα έχουν καλώς καμωμένα και μονάχα αυτοί πρέπει να μιλούν σύμφωνα με τους

Ο Eρντογάν τα βάζει τώρα και με τον ίδιο τον Νόμπελ

Ο Eρντογάν τα βάζει τώρα και με τον ίδιο τον Νόμπελ
Μία ημέρα μετά τη μεγάλη νηστεία, ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν, παρεβρέθη σε εκδήλωση που οργανώθηκε με κομματικά του στελέχη.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην Αίγυπτο και ιδιαίτερα στον Μοχάμεντ Ελ Μπαραντέι, ο οποίος ορίστηκε αντιπρόεδρος. Απευθυνόμενος τώρα στον ιδρυτή του βραβείου Νόμπελ είπε: « Έι Νόμπελ, εσύ πως μοιράζεις βραβεία;».

πηγή: tvkosmos.g

Η γλώσσα στα σύγχρονα βιβλία έχει γίνει πιο εγωκεντρική. Ιστορική μετάβαση του ανθρώπου προς μια ατομικιστική ψυχολογική λειτουργία!

Παραδοσιακά η λογοτεχνία αποτελεί τον καθρέφτη μιας κοινωνίας, κάτι που επιβεβαιώνει μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα, η οποία συμπέρανε ότι η γλώσσα στα σύγχρονα λογοτεχνικά βιβλία περιέχει όλο και περισσότερες λέξεις που προδίδουν ναρκισσισμό, ατομισμό, κτητικότητα και γενικά τάση για υλισμό, αντί για αλτρουισμό και άλλες ηθικές και πνευματικές αξίες.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια ψυχολογίας Πατρίτσια Γκρίνφιλντ του πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας- Λος Άντζελες (UCLA), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό ψυχολογίας "Psychological Science", ανέλυσαν τις χρησιμοποιούμενες λέξεις σε πάνω από 1,5 εκατ. αμερικανικά και βρετανικά βιβλία όλων των ειδών (μυθιστορήματα, δοκίμια, εκπαιδευτικά εγχειρίδια κ.α.), που δημοσιεύτηκαν στη διάρκεια δύο αιώνων, από το 1800 έως το 2000. Η ανάλυση έγινε με τη βοήθεια του ελεύθερα προσβάσιμου λογισμικού Google Ngram Viewer, ενός εργαλείου που μπορεί να μετρήσει την συχνότητα εμφάνισης λέξεων σε ένα εκατομμύριο βιβλία σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο.

Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι καθώς οι αξίες και προτεραιότητες της κοινωνίας και των ανθρώπων άλλαζαν διαχρονικά, παράλληλα με την άνοδο των εισοδημάτων και των ατομικών δικαιωμάτων, η λογοτεχνία αντανακλά αυτή τη σταδιακή μεταβολή των

Θέλουν απατεώνες στους Δήμους, ράντζα και αχούρια

Του Γιώργου Κράλογλου

Σώστε, με μια αριστερή κυβέρνηση, το σημερινό κοινωνικό κράτος που θα διαλύσει το μνημόνιο... μας παροτρύνει ο ΣΥΡΙΖΑ «προλαβαίνοντας» τους κυβερνώντες πριν μας στερήσουν την σημερινή αντίληψη για τον θεσμό της τοπικής αυτοδιοίκησης, της παιδείας και της υγείας... Μακάρι να μας ερχόταν αυτή η ανατροπή και από τα θεμέλια μάλιστα . Έλα όμως που ούτε αυτό φαίνεται;
Αλλά ο Θεός να μας φυλάει και από αυτό που υπονοεί ο ΣΥΡΙΖΑ κοινωνικό κράτος και τοπική αυτοδιοίκηση.
Πρώτον γιατί έχουμε ήδη αριστερό κοινωνικό κράτος σύμφωνα με όσα μας βεβαίωναν και δεν έπαψαν να υποστηρίζουν μέχρι το 2009 αλλά και οι επόμενες έως σήμερα τριτοκοσμικές και οι λαϊκοδεξιές κυβερνήσεις που εναλλάχθηκαν στην εξουσία.
Δεύτερον γιατί μας χρειάζονται άλλες τόσες δεκαετίες (όσες δηλαδή και αυτές που το υποφέρουμε) το λεγόμενο κοινωνικό κράτος για να αποτυπωθούν όλες οι ρεμούλες, τα σκάνδαλα, οι λαμογιές, οι κομπίνες, και τα βολέματα, και να φανεί έτσι πόσο ριγμένοι ήταν όλοι εκείνοι που βρέθηκαν έξω από το «Μεγάλο κόλπο της Παιδείας, της Υγείας και της

Καπηλείας …συνέχεια. (του Σπύρου Παπαδόπουλου)


«Ο Εθνικισμός είναι μορφή της ενέργειας Ο Barresτιτλοφορεί τα βιβλία του με το όνομα των μυθιστορημάτων της εθνικής ενέργειας. Η ύπαρξις ενός έθνους είναι όλη ενέργεια. Άμα πάψει να είναι όλη ενέργεια, χάνεται το έθνος σιγά σιγά» Ι.ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

Καθώς φαίνεται ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ Ίωνα Δραγούμη 29/7/2013 και τα όσα έγραψα στον Κοινό Παρονομαστή με τίτλο « Το ιστορικό μιας καπηλείας »
Μάλλον έχασε την ψυχραιμία του και αυτοαποκαλύπτεται, ‘όπως φαίνεται δεν του πάει η Μεγάλη Ιδέα, ούτε με τον Ίωνα Δραγούμη αλλά ούτε με την Α.Ε.Κ., έτσι διέκοψε τις διακοπές του για να κάνει εκπομπή και να ηρεμήσει τους φιλάθλους της ΑΕΚ αλλά και να αυτό αποκαλυφθεί ως ο εμπνευστής της καπηλείας του Ίωνα Δραγούμη

Έτσι, στην εκπομπή του σήμερα το μεσημέρι «ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ» την Τετάρτη 7/8 είπε το απίστευτο ψέμα !!
« ..Εμείς ο ΛΑΟΣ φέραμε στην επιφάνεια τον Ίωνα Δραγούμη και την μεγάλη ιδέα..»

Θα τρίζουν τα κόκαλα του Ίωνος, Περικλή Γιαννόπουλου, Παλαμά και όλων των προφητών του νέου Ελληνισμού !! Βλέπετε, σήμερα το πρωί ο Κοινός Παρονομαστής ανέβασε από το Αγωνιστικό Ημερολόγιο του ΕΝΕΚ 1982-1983 σε επιμέλεια του συναγωνιστή Ιωάννη Σχοινά και εκδότη της ΝΕΑΣ ΘΕΣΕΩΣ τις εκδηλώσεις για τον Ίωνα Δραγούμη από τις δύο συνεργαζόμενες τοπικές οργανώσεις του, των Αμπελοκήπων και του Παγκρατίου. Τότε ξεκίνησαν για πρώτη φορά οι εκδηλώσεις μνήμης και αγώνος για τον

Τρέχουν τώρα να διώξουν την τρόικα

Καθώς οι (πρώτες μετά το ξέσπασμα της τρομερής κρίσης στην ευρωζώνη) ευρωεκλογές βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής, πληθαίνουν τα ανησυχητικά για το μέλλον της ΕΕ ευρήματα – και μάλιστα του πλέον επίσημου ευρωπαϊκού δημοσκοπικού εργαλείου, του Ευρωβαρόμετρου. 

Το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, που διενεργήθηκε μεταξύ της 10ης και της 26ης Μαΐου, κατέγραψε πρωτοφανή άνοδο του ευρωσκεπτικισμού, με τους πολίτες της Ευρώπης να δηλώνουν πως έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΕ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μόλις το 31% των πολιτών διατηρούν την εμπιστοσύνη τους προς την ΕΕ.

Δυστυχώς, όμως, σε χειρότερη θέση βρίσκονται και οι εσωτερικοί θεσμοί των χωρών-μελών, καθώς εμπιστοσύνη προς τα εθνικά κοινοβούλιά τους τρέφουν το 26% των πολιτών και προς τις εθνικές τους κυβερνήσεις το 25%.

Και το ακόμη χειρότερο:

Ομπάμα: «Δεν μπορούμε να βλέπουμε ως λύση στην Ελλάδα την λιτότητα», δήλωσε μετά την συνάντηση του με τον Σαμαρά


Σαμαράς: Δίνουμε έμφαση στην ανάπτυξη και στην καταπολέμηση της ανεργίας των νέων
Περί τις 23:00 ώρα Ελλάδας ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στο Οβάλ Γραφείο. Ο Αντώνης Σαμαράς εισήλθε στον Λευκό Οίκο λίγο πριν από τις 21.55 ώρα Ελλάδας.
Στις δηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της συνάντησης ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτείων δήλωσε ότι η παρουσία του έλληνα πρωθυπουργού αποδεικνύει τις στενές σχέσεις των δύο λαών που ξεπερνούν τις κυβερνήσεις. Ο Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε σημαντικές τις ενέργειες που γίνονται στην Ελλάδα γεγονός το οποίο θα αποδεσμεύσει τον ελληνικό λαό και δήλωσε πεπεισμένος ότι θα συνεχισθούν οι δομικές αλλαγές. «Στις προσκλήσεις που σημειώνονται δεν μπορούμε να βλέπουμε την λιτότητα ως λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αμερικανός πρόεδρος. Συμπλήρωσε επίσης ότι είναι σημαντική η