Σελίδες

Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Υπό διωγμόν ο Εθνικισμός, εμπόδιο στους σχεδιασμούς της «υπερδύναμης»...

Πολύ προβληματίσθηκα από το κείμενο με τίτλο «ΜΕΤΑ-ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΕΤΑ-ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΜΕΤΑ-ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ» που ανάρτησα προχθές ΕΔΩ και προσπάθησα να ψάξω λιγάκι το θέμα θέλοντας περισσότερο να διαψεύσω παρά να συμφωνήσω με τα όσα εμπεριστατωμένα ανέλυσε ο Δρ Νικόλαος Λάος, μη αντέχοντας την δημιουργούμενη - δυστυχώς για την χώρα μας αλλά και την ανθρωπότητα γενικότερα- νέα πραγματικότητα.
Το σχέδιο πρέπει να ήταν πολύ παλιό και είχε κάνει, δειλά δειλά, τα πρώτα του βήματα από την δεκαετία του 1950 αλλά μόλις μετά το 1989 άρχισε η εντατική του εφαρμογή. Γιατί μετά το το 1989; Μα το 1989 σημειώθηκε η κατάρρευση του σοβιετικού στρατοπέδου και ο διπολικός κόσμος που οικοδομήθηκε μεταπολεμικά (Β' ΠΠ) με τις δικές του λογικές και τις πρακτικές οργάνωσης, ανάλυσης και διοίκησης του πλανήτη, έπαψε να υπάρχει και οι ΗΠΑ αναδύθηκαν σαν η μόνη υπερδύναμη του κόσμου ενώ στον πρόεδρό τους απονεμήθηκε πολύ έξυπνα ο τίτλος του πλανητάρχη ίσως για να αποφευχθεί ο τίτλος του «κοσμοκράτορα».
Αυτή την περίοδο εμφανίζονται διάφορες πρωτότυπες θεωρίες, ανάμεσα σ’αυτές και εκείνη του Φουκιγιάμα (Francis Fukuyama), που μιλούσε για το τέλος της Ιστορίας. αφού η επικράτηση των σύγχρονων πολιτικών θεωριών και καταστάσεων αποτελούσαν το «ακροτελεύτιο σημείο της ιδεολογικής εξέλιξης της ανθρωπότητας» και την τελική μορφή της ανθρώπινης διακυβέρνησης. Τα πάντα λοιπόν είχαν, στον μονοπολικό κόσμο, τακτοποιηθεί, η ηγεμονική δύναμη της Αμερικής θα επέβαλλε τις εξελίξεις και τις λογικές που θα ακολουθούσε ο πλανήτης και όλοι οι εχέφρονες και νουνεχείς της παγκόσμιας κοινωνίας όφειλαν να συντονίσουν το βήμα τους σύμφωνα με το ρυθμό που θα επέβαλλε η

Η εγκληματίας πολέμου Τζίπι Λίβνι, επικυρηγμένη απο την Βρετανία για τον θάνατο 1500 παλαιστινίων, γίνεται επικεφαλής των ισραηλινών διαπραγματευτών!


Αδίστακτοι εγκληματίες οι Ισραηλινοί. Σε μυστική τοποθεσία ο νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ισραηλινών - Παλαιστινίων
Τελ Αβίβ, Ισραήλ.
Νέο γύρο επαφών είχαν οι διαπραγματευτές της παλαιστινιακής και της ισραηλινής πλευράς την Τρίτη. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε μυστική τοποθεσία.
«Μία συνάντηση υπήρξε σήμερα Τρίτη μεταξύ των αντιπροσωπειών, των οποίων ήταν επικεφαλής από παλαιστινιακής πλευράς οι Σάεμπ Ερεκάτ και Μοχάμαντ Σάγεντ και οι Τζίπι Λίβνι και Ιτζχάκ Μόλχο από ισραηλινής» δήλωσε Παλαιστίνιος διπλωμάτης, ο οποίος δεν θέλησε να κατονομασθεί.
Μετά από τρία χρόνια έχουν ξεκινήσει ξανά οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε Ισραήλ και Παλαιστινιακή Αρχή.
Στο πλαίσιο της επανέναρξης του διαλόγου, το Ισραήλ απελευθέρωσε Παλαιστίνιους κρατούμενους, χωρίς, ωστόσο, να παγώσει το εποικιστικό του πρόγραμμα στη Δυτική Όχθη

A .Λομβερδος-Η Επιβραβευση της Τρομοκρατιας!!! Η ΜΑΦΙΑ ΚΥΒΕΡΝΟΥΣΕ 35 ΧΡΟΝΙΑ!... ΕΔΕΣΑΝ ΚΑΙ (ΕΔΕΙΡΑΝ ΑΠΑΝΘΡΩΠΑ ΦΟΙΤΗΤΗ) ΜΑΟΪΚΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ τύπου Ανδρέα Λομβέρδου!...

 Ανδρεα Λομβερδο.!!!Με θυμάσαι? Είμαι Ο Αριστείδης Δεσλης .Ζω μόνιμα στις ΗΠΑ και η αιτία που ξενιτεύτηκα είσαι εσύ!!!!Εξ αιτίας σου έχω μπει τα τελευταία 30 χρόνια σε ένα λαβύρινθο Νοσηλείας λογω των Σοβαρών Περίπλοκων Υγείας που με προξένησες με την εις Βάρος μου Τρομοκρατική Ενέργεια εις την πόλη της Θεσσαλονίκης στις 7 Οκτώβριου 1974.

Ήμουν ο πρώτος φοιτητής -Θύμα της Μεταπολιτευτικής Τρομοκρατίας την οποία εσύ και οι όμοιοι σου εγκαθιδρύσατε εις την Πατρίδα μου. Εσύ ήσουν ο Αρχηγός. Χιλιάδες άλλοι τίμιοι Αγωνισταί -Πατριώτες και Εθνικισται -Έντιμοι Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και της Αστυνομίας κατεστράφησαν η δολοφονηθήκαν από ομάδες Τρομοκρατών που εσύ και οι όμοιοι σου εκπαιδεύσατε και κατευθύνατε!!!!!.

Διπλωμάτες και Αμερικανοί Υπήκοοι έπεσαν το ίδιο θύματα της Τρομοκρατίας την οποίαν εσύ, όταν δεν κατεύθυνες, υπήρξες ο Ιδεολογικός Πατέρας!!!

Για όλα αυτά το Σύστημα, Αρχιτρομοκράτη Λομβερδο, σε αντάμειψε και σε έκανε μέχρι Υπουργό Εργασίας και αργότερα Υγείας .Και εξακολουθείς, Φαρισαίε, να κοπτεσαι δήθεν για τα συμφέροντα του Ελληνικού Λαού, όταν όλοι ξέρουμε ότι αν η Πατρίδα μας έχει γίνει διεθνώς Ρεζίλι και είναι και καταχρεωμένη είναι εξ αιτίας Σου και εξ αιτίας των Ομοίων σου

Ίσως αν δεν έφευγα για την Αμερική, να ήμουν απέναντι σου στην πολιτική και να πολεμούσα τις ατιμίες που όλοι εσείς- το μεταπολιτευτικό σκυλολόι που κυβερνά την πατρίδα μου 39+ χρόνια - επισωρεύσατε στον Τόπο..

Νιώθω ΕΝΟΧΟΣ ότι επειδή έφυγα- άφησα ην Πατρίδα μου στο έλεος όλων σας που σήμερα απαρτίζετε την άρχουσα τάξη-και την έχετε φτάσει στον πάτο.

Για την ανάγκη αλλαγής της αμερικανικής πολιτικής στη Μεσόγειο ομιλεί Αμερικανός αναλυτής

Mesogeios01-20august2013

Με τίτλο «Αναλυτής: Το Φυσικό Αέριο της Μέσης Ανατολής αποτελεί ευκαιρία για τις ΗΠΑ να διαρρήξουν τις σχέσεις με την Τουρκία» και υπότιτλο «Τα πεδία φυσικού αερίου στην Μεσόγειο παρέχουν στις ΗΠΑ μία ευκαιρία να διακόψουν τις σχέσεις με την Τουρκία, σύμφωνα με τον Seth Cropsey» δημοσιεύεται στην ενημερωτική ιστοσελίδα Israel National News άρθρο του Elad Benari που βασίζεται σε ανάλυση Αμερικανού πρώην αξιωματούχου και προτείνει τη ρήξη των σχέσεων των ΗΠΑ με την Τουρκία και την παράλληλη ενίσχυση της συνεργασίας της Ουάσιγκτον με την Ελλάδα, την Κύπρο και το Ισραήλ.[1]Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα αναπαράγει τα βασικά σημεία ενός άρθρου του Seth Cropsey[2] στον ιστότοπο PJ Media,[3] που έχουν ως εξής:

- H πολιτική και οι συμμαχίες στην ανατολική Μεσόγειο αλλάζουν και το πλαίσιο ασφάλειας της περιοχής τελεί υπό διάσπαση. Η περιοχή είναι διηρημένη πλέον, τόσο εντός του μουσουλμανικού κόσμου όσο και μεταξύ αυτού και των μη-μουσουλμανικών κρατών.

Μια νέα τάξη πραγμάτων αναδύεται ως αποτέλεσμα τριών σημαντικών γεγονότων: α) Της επαναχάραξης του χάρτη των υδρογονανθράκων της περιοχής, με την ανακάλυψη σημαντικών κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή και την ισραηλινή ΑΟΖ

Β) Της υιοθέτησης από την Τουρκία μιας εχθρικής νεο-οθωμανικής ιδεολογίας που την καθοδηγεί στον 21ο αιώνα, και

Σαν σήμερα το 1940 ο Στάλιν δολοφόνησε τον Λ. Τρότσκι.Μια κοστολόγηση της δολοφονίας του.

  Λέων Τρότσκι                          Ιωσήφ Στάλιν      
του Σάββα Παύλου

Έχει κάνει κανένας την αποτίμηση της δολοφονίας του Τρότσκι; Ποιες οι συνέπειές της στο διεθνές εργατικό κίνημα, στους αντιπάλους του εργατικού κινήματος, στις αναμεταξύ σχέσεις των μελών των αριστερών επαναστατικών οργανώσεων; Συνέβη κάτι το απρόσμενο. Ο Τρότσκι, ο αρχάγγελος της Επανάστασης, ο θεωρητικός νους του μαρξιστικού κινήματος, ο αρχηγός του Κόκκινου Στρατού, ο άνθρωπος που το άκουσμα του ονόματός του προκαλούσε φρικίαση στους αστούς και τους οπαδούς τους, δολοφονείται από τον Στάλιν, τον αρχηγό του σοβιετικού καθεστώτος. Δολοφονείται με τον πιο φρικιαστικό τρόπο, ο πράκτορας του Στάλιν τού ανοίγει το κεφάλι με μια αξίνα.
Ποιες οι συνέπειες αυτής της δολοφονίας;

Α) Πολλοί αγνοί ιδεολόγοι, που πίστευαν στην κοινωνική δικαιοσύνη, κρυώνουν και οπισθοχωρούν στο θέμα της ένταξής τους στα κομμουνιστικά κόμματα, γιατί βρίσκουν αυτές τις πράξεις αποτρόπαιες, φοβούνται αυτούς τους μηχανισμούς που εκκαθαρίζουν παλιούς και νέους συντρόφους τους. Έτσι τα κομμουνιστικά κινήματα στερούνται από τη στελέχωσή τους με αγνά, και έτοιμα για αγώνες και θυσίες, στελέχη.

Β) Στα ήδη μέλη των κινημάτων αυτών δημιουργείται μια τάση πειθαρχίας και υποταγής στην ηγεσία. Ή θα φύγουν από τα κινήματα αυτά, πράγμα που δεν το τολμούν και δεν το θέλουν, γιατί το θεωρούν προδοσία της επανάστασης ή θα παραμείνουν, πιο υπάκουοι στις αποφάσεις του συγκεντρωτικού κινήματος, χωρίς πια αμφισβήτηση και κριτική. Τη δολοφονία του Τρότσκι μπορεί οι περισσότεροι να την εξέλαβαν και να τη δικαιολόγησαν ως ατυχές γεγονός της επαναστατικής διαδικασίας, ή ως αδήριτη αναγκαιότητα που

Τρίτωσε το... πακέτο.



από τον «Αντίλογο»

Καλό η το κακό είναι λοιπόν αυτό ...
Γιατί αν πιστέψουμε τους μνημονιακούς , είναι καλό .
Η στήριξη της χώρας από την Ε.Ε δείχνει να έχει συνέχεια πράγμα που σημαίνει ότι ΔΕΝ θα αφεθεί στην τύχη της να γίνει μία Συρία των Βαλκανίων...
Αν πιστέψουμε τους "Αντι"-μνημονιακούς έρχεται νέα καταστροφή , μεγαλύτερη φτωχοποίηση κλπ κλπ...
Όπως πάντα , η αλήθεια είναι κάπου στην μέση...
Προφανώς η ΠΑΡΑΤΑΣΗ του ελέγχου των πάντων στην πολιτική και την οικονομική ζωή της χώρας από τους δανειστές δεν μπορεί να είναι καλό...
Είναι όμως επίσης ακόμα πιο προφανές , ότι η χώρα ΜΟΝΗ της δεν μπορεί να σταθεί στα πόδια της...
Οι αρλούμπες περί μονομερούς "τσαμπουκά" και περί "αυτάρκειας" της οικονομίας που πουλάνε στους "ευφυείς" οπαδούς οι λαϊκιστές δεν περνούν στην βάση της κοινωνίας η οποία καταλαβαίνει περισσότερα από ότι νομίζουν οι ψεύτες...
Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι παρά τις συνεχείς ΑΣΤΟΧΙΕΣ (για να το θέσω ευγενικά) των κυβερνητικών κομμάτων , η κοινωνία δείχνει ακόμα ανοχή...
Θα περιμένουμε την επίσημη παρουσίαση του πακέτου για να συζητήσουμε πιο λεπτομερώς...

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΓΚΡΕΜΙΖΑΝ ΤΙΣ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ! (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε πώς το καθεστώς του ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ μέσα από την οργάνωση της νεολαίας Ναΐμ Φράσερι στο Δυρράχιο ανέλαβε να εκτελέσει μια πράξη μεσκοπό την οριστική κατάργηση του Χριστιανισμού στην Αλβανία μέσα από το γκρέμισμα των εκκλησιών και τον εξευτελσμό του κλήρου. 
Πώς το καθεστώς της εποχής εκείνης επηρέαζε την κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία ώοτε να πετύχει τον στόχο του. να γίνει δηλαδή η Αλβανία το μοναδικό αθεϊστικό κρότος στο κόσμο.
Πώς αντέδρασαν οι πιστοί και πιο το αντίτιμο.
Οι αποκλειστικές εικόνες Εκκλησιών να γκρεμίζονται και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή καθηλώνουν

Δείτε πώς το καθεστώς του ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ μέσα από την οργάνωση της νεολαίας  Ναΐμ Φράσερι στο Δυρράχιο ανέλαβε να εκτελέσει μια πράξη με σκοπό την οριστική κατάργηση του Χριστιανισμού στην Αλβανία μέσα από το γκρέμισμα των εκκλησιών και τον εξευτελσμό του κλήρου.

Πώς το καθεστώς της εποχής εκείνης επηρέαζε την κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία ώστε να πετύχει τον στόχο του, να γίνει δηλαδή η Αλβανία το μοναδικό αθεϊστικό κράτος στο κόσμο.
Πώς αντέδρασαν οι πιστοί και πιο το αντίτιμο.
Οι αποκλειστικές εικόνες Εκκλησιών να γκρεμίζονται και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή καθηλώνουν
- See more at: http://www.amen.gr/article15044#sthash.GtQxieat.dpuf
Δείτε πώς το καθεστώς του ΕΝΒΕΡ ΧΟΤΖΑ μέσα από την οργάνωση της νεολαίας  Ναΐμ Φράσερι στο Δυρράχιο ανέλαβε να εκτελέσει μια πράξη με σκοπό την οριστική κατάργηση του Χριστιανισμού στην Αλβανία μέσα από το γκρέμισμα των εκκλησιών και τον εξευτελσμό του κλήρου.

Πώς το καθεστώς της εποχής εκείνης επηρέαζε την κοινωνία και ειδικότερα τη νεολαία ώστε να πετύχει τον στόχο του, να γίνει δηλαδή η Αλβανία το μοναδικό αθεϊστικό κράτος στο κόσμο.
Πώς αντέδρασαν οι πιστοί και πιο το αντίτιμο.
Οι αποκλειστικές εικόνες Εκκλησιών να γκρεμίζονται και οι μαρτυρίες ανθρώπων που έζησαν εκείνη την εποχή καθηλώνουν
- See more at: http://www.amen.gr/article15044#sthash.GtQxieat.dpuf

amen.gr

Τα βουβάλια τρέχουν πανικόβλητα

του Θανάση Μαυρίδη

Κάθε εκλεκτό μέλος της κοινωνίας μας που σεβότανε τον εαυτό του και προσδοκούσε την δεκαετία του ΄90 σε μεγαλύτερη κοινωνική ανέλιξη, θα έπρεπε να ακολουθεί το ένα και μοναδικό εγγυημένο τρίπτυχο της επιτυχίας: Να παίζει χρηματιστήριο για να εξασφαλίσει τα οδοιπορικά για Μύκονο και να έχει μία καλή θέση στα επίσημα στο γήπεδο, κοντά στον πρόεδρο. Πολιτικοί, εκδότες, δημοσιογράφοι και παρατρεχάμενοι έκαναν έτσι καριέρα...

Ήταν ο ασφαλέστερος τρόπος για να φτάσει κανείς στον παράδεισο. Δηλαδή στα ανώτερα κλιμάκια της εξουσίας και του πλούτου. Διότι αυτό το «σύστημα» ήταν στο τέλος αρκετά τίμιο με τους πιστούς του υπηρέτες. Δεν υπήρχαν δυσάρεστες εκπλήξεις. Αν ήσουν μαζί τους, είχες καλές πιθανότητες να ανέβεις στον Όλυμπο και να δεις τον κόσμο από την κατοικία των Θεών. Ή έστω ένα ματς της αγαπημένης σου ομάδας από την σουίτα του προέδρου.

Με αυτά και με εκείνα, όμως, ξεχάσαμε βασικά πράγματα. Ας πούμε τους βασικούς κανόνες

Τα γεγονότα της Πρεμετής έδειξαν την γύμνια μας

Picture 0 for Τα γεγονότα της Πρεμετής έδειξαν την γύμνια μας
Πριν από ο,τιδήποτε να ξεκαθαρίσουμε μία σύγχυση που ενδεχομένως επικρατεί στους με ερασιτεχνική νοοτροπία «αρμοδίους» του ελληνικού ΥΠΕΞ. Για τα δραματικά γεγονότα στην Πρεμετή, το ενδιαφέρον δεν είναι συναισθηματικό, αλλά άμεσα εθνικό. Οι Βορειοηπειρώτες δεν αποτελούν μειονότητα στην Αλβανία, αλλά «ελληνική κοινότητα», γι’ αυτό και δικαιούνται να φέρουν ελευθέρως την ελληνική σημαία.
Δεν αποτελούν ίδια περίπτωση με τους μουσουλμάνους της Θράκης, όπου πρόκειται για ελληνικής καταγωγής πολίτες μουσουλμανικού θρησκεύματος, αλλά πρόκειται για Έλληνες που κατοικούν στην Αλβανία. Αυτό καταγράφεται σαφέστατα στο Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, το οποίο υπογράφηκε στις 17 Μαΐου 1914, επικυρώθηκε από τους εκπροσώπους των Μεγάλων Δυνάμεων στις 18 Ιουνίου και από την αλβανική κυβέρνηση στις 23 Ιουνίου. Τελεία και παύλα.-
Ως εκ τούτου, η ελληνική πολιτεία δεν έχει απλώς δικαίωμα, αλλά υποχρέωση να προστατεύσει τους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου (και φυσικά για ιστορικούς και εθνικούς λόγους, και όλους τους Έλληνες της υπολοίπου Αλβανίας).
Αυτή πρέπει να είναι η απάντηση στην παραπλανητική ανακοίνωση του απερχόμενου πρωθυπουργού της Αλβανίας κ. Σαλί Μπερίσα, ο οποίος «θεωρεί απαράδεκτη και παράλογη παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις της Αλβανίας τη χθεσινή δήλωση των ελληνικών αρχών», και προσθέτει ότι «η Αλβανία διαθέτει όλες τις δυνατότητες και τα

Λέτε να έχει την τύχη του Μεντερές; Λέτε να τον περιμένει η κρεμάλα;


Σημάδια παράνοιας στη συμπεριφορά του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν…

Σε κλασικό σύνδρομο καταδίωξης παραπέμπει η εξέλιξη με τις απίστευτες δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αποτέλεσμα πολλοί πλέον να αναρωτιούνται εάν θα είναι ο μοιραίος πολιτικός που θα διαλύσει την Τουρκία, αφού ίσως πρώτα διαλύσει το κόμμα του, ενώ ο ίδιος θα πιστεύει ότι τη ζημιά θα την έχουν κάνει όλοι οι υπόλοιποι πλην του ιδίου…

Του Μιχαήλ Βασιλείου
Χωρίς να υπεισέλθουμε στην ουσία των ισχυρισμών Ερντογάν, καθώς στερείται σε διπλωματικό επίπεδο κάθε σημασίας εφόσον δεν προσφέρει το παραμικρό αποδεικτικό στοιχείο και βγάζει κυριολεκτικά μίσος βαθειά ριζωμένο που αποκαλύπτει έναν άνθρωπο επικίνδυνο με τον οποίο δεν μπορείς να συνδιαλεχτείς, περιοριζόμαστε να σχολιάσουμε αυτή καθαυτή τη δήλωση με την οποία «φόρτωσε» με συνοπτικές διαδικασίες ό,τι συμβαίνει στην Αίγυπτο, στην κυβέρνηση – και προφανώς τις μυστικές υπηρεσίες – του Ισραήλ.
Με απλά λόγια, ένας πρωθυπουργός μια μεγάλης και σημαντικής γεωπολιτικά χώρας, όπως η Τουρκία, δεν κάνει τίποτε παραπάνω όχι μόνο από το να υποβιβάσει τον δημόσιο διάλογο, αλλά και να εκθέσει σοβαρά τη χώρα του διεθνώς, χρησιμοποιώντας σκεπτικό που παραπέμπει σε κουβέντες καφενείου, όπου κάθε λογής θεωρία συνωμοσίας μπορεί

Ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ: Το φάρμακο για «πάσαν νόσον και μαλακία»!...

του Θ. Κουκοβίτσα

ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ από την αρχή, δεν υπάρχει πιο τραγικό γεγονός από τον θάνατο ενός νέου ανθρώπου για ευτελή αιτία, μάλιστα, ένα εισιτήριο λεωφορείου 1,20 ευρώ αξίας. Το τι ακριβώς συνέβη δεν έχει αποσαφηνιστεί ακόμα. Απλά, φήμες κυκλοφορούν ότι έγινε το ένα ή το άλλο. Η ιατροδικαστική πραγματογνωμοσύνη έλυσε κάποιες απορίες, αλλά άφησε και αναπάντητα ερωτήματα. Δεν είναι σίγουρο ότι ακόμα και μια ενδελεχής ανάκριση θα καταλήξει στα πραγματικά περιστατικά. Ήδη κάποιοι αυτόπτες μάρτυρες έχουν κάνει αντικρουόμενες δηλώσεις.

Όλοι όμως στέκονται ότι χάθηκε ένας 19χρονος για 1,20 ευρώ! Χάθηκε όμως γιατί τον λήστεψαν για ένα τόσο ευτελές ποσό ή για την άρνησή του ή την αδυναμία του να πληρώσει και την επιμονή του να ταξιδέψει χωρίς να πληρώσει; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στην πρωτεύουσα οι κάτοικοί της βιώνουν την κρίση κατά πολύ χειρότερο τρόπο. Εκεί οι αποστάσεις είναι κατά πολύ μεγαλύτερες και η χρήση των μέσων μεταφοράς αναγκαία στις μετακινήσεις. Όμως, χωρίς να είναι κάτι σίγουρο, ακούστηκε ότι ο νεαρός και η συντροφιά του δεν πήγαιναν μακριά. Ακούστηκε από αυτόπτη μάρτυρα ότι τα άλλα άτομα από την συντροφιά του δεν είχαν και αυτά εισιτήρια και ο ελεγκτής τα αποβίβασε στην επόμενη στάση. Τον νεαρό τον κράτησε, γιατί και άλλη φορά τον είχε πιάσει χωρίς εισιτήριο και τότε τον είχε αφήσει να φύγει.

ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ
Αυτό είναι το κρίσιμο σημείο, αν αληθεύουν τα παραπάνω. Δηλαδή, ο νεαρός είχε ενστερνιστεί τα μηνύματα του κινήματος «δεν πληρώνω». Δυστυχώς, αυτή η τακτική δεν έχει υιοθετηθεί μόνον από αυτούς που έχουν πραγματική ανάγκη, δεν μπορούν να πληρώσουν το ευτελούς αξίας εισιτήριο, αλλά και από αυτούς οι οποίοι βρίσκουν την ευκαιρία γλυτώσουν τα 1,20 ευρώ ή το θεωρούν πράξη πολιτικής αντίστασης απέναντι στην κυβέρνηση των μνημονίων και δεν συμμαζεύεται! Δεν πάει πολύ καιρός που κάποιοι

Αυξάνονται οι ανισότητες στον πλανήτη


Τα έσοδα των πλουσίων αυξάνονται, ενώ οι πιο φτωχοί αγωνίζονται να επιβιώσουν. Το μερίδιο του πλουσιότερου 1% στα έσοδα έχει διπλασιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία σαράντα χρόνια και φτάνει σήμερα το 20%

Όταν οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου ευημερούσαν, λίγοι ήταν εκείνοι που ανησυχούσαν για το γεγονός ότι το πλουσιότερο 1% απολάμβανε ένα όλο και μεγαλύτερο μερίδιο αυτής της ευημερίας. Όταν όμως ξέσπασε η κρίση στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωζώνη, η ανησυχία για τις αυξανόμενες ανισότητες έπαψε να αποτελεί γνώρισμα της άκρας Αριστεράς. Τα στοιχεία προέρχονται από τη World Top Incomes Database και δεν αφήνουν καμιά αμφιβολία: το μερίδιο του πλουσιότερου 1% στα έσοδα έχει διπλασιαστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες τα τελευταία σαράντα χρόνια και φτάνει σήμερα το 20%. Η ίδια τάση παρατηρείται στην Αυστραλία, τον Καναδά και τη Βρετανία, αν και το μερίδιο του πλουσιότερου 1% σε όλες αυτές τις χώρες είναι μικρότερο. Στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ιαπωνία, πάλι, η τάση αυτή δεν είναι τόσο εμφανής.

Σύνθετη εικόνα
Τα κέρδη των πλουσίων είναι συχνά προϊόν απάτης ή φοροδιαφυγής. Η συνολική εικόνα, όμως, είναι πιο σύνθετη. Σε ένα συμπόσιο που οργάνωσε αυτό το καλοκαίρι η Επιθεώρηση Οικονομικών Προοπτικών (Journal of Economic Perspectives), οι Στίβεν Κάπλαν και Τζόσουα Ράου παρουσίασαν μια μελέτη τους όπου συγκρίνουν ανθρώπους που

Εξομολόγηση. Αν ξαναγινόμουν δάσκαλος...

Ιάκωβος Χρίστου* , Email: christouiac@hotmail.com

Υπηρέτησα στη Μέση Εκπαίδευση για τριάντα πέντε ολόκληρα χρόνια. Και δεν μετάνιωσα ποτέ για την επιλογή μου να γίνω δάσκαλος και δη φιλόλογος. Και αν μπορούσα να γυρίσω το χρόνο πίσω, την ίδια επιλογή θα έκανα. Ίσως εγώ να ήμουν διαφορετικός. Να τα κατάφερνα καλύτερα, αν προσπαθούσα περισσότερο. Να γινόμουν καλύτερος δάσκαλος. Να έκανα λιγότερα λάθη. Λιγότερα στραβοπατήματα. Η επιλογή όμως θα ήταν η ίδια.
«Να είσαι πάντα πρόθυμος, ώστε να είσαι αναντικατάστατος». Συμβουλή από έναν παλαίμαχο εκπαιδευτικό που γνώρισα κάποτε εντελώς τυχαία. Αναντικατάστατος βέβαια κανένας δεν είναι. Αλίμονο. Αν όμως δεν είσαι ούτε πρόθυμος, τότε σίγουρα λίγα μπορείς να προσφέρεις. Γιατί δεν θέλεις να προσφέρεις περισσότερα. Γι’ αυτό και όσο είσαι στην τάξη, δεν βλέπεις την ώρα να τελειώσει το μάθημα και να την κάνεις. Ή μάλλον τη βλέπεις: Στο ρολόι σου που το κρυφοκοιτάζεις κάθε τόσο! Θα ήθελα να ήμουν λίγο πιο πρόθυμος.
Θα ήθελα να ήμουν πιο αυστηρός με τον εαυτό μου παρά με τους άλλους. Πιο απαιτητικός. Πιο ανικανοποίητος. Και λιγότερο άτεγκτος και απόλυτος στις απόψεις μου. Λιγότερο

Ο Αύγουστος των ειδήσεων – σημερινών και από τα παλιά

Περίτρανα αποδείχθηκε και φέτος πόσο λάθος έκανε ο Ιταλός συγγραφέας και φιλόσοφος Ουμπέρτ Έκο, όταν μετά βεβαιότητος αποφαινόταν πως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις».
Η αλήθεια είναι πως μερικά από τα σημαντικότερα γεγονότα της μεταπολεμικής Ιστορίας συνέβησαν Αύγουστο – ο Αττίλας στην Κύπρο, ο πρώτος Πόλεμος του Ιράκ, το πραξικόπημα κατά του Γκορμπατσόφ στη Ρωσία, ο πόλεμος στη Γεωργία και άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Εν ολίγοις, ο «Αύγουστος της ραστώνης» είναι ο… αγαπημένος μήνας της δράσης.
Φέτος, ο Αύγουστος δεν μας έχει αφήσει να πάρουμε ανάσα λόγω της αιματηρής εμφύλιας σύρραξης στην Αίγυπτο, που συνεχίζεται με αμείωτη ένταση και με απρόβλεπτες εξελίξεις για την περιοχή.
Και μάλιστα σε μια περίοδο που η χώρα μας αρχίζει να γράφει μια από τις σημαντικότερες σελίδες της όσον αφορά στην εξόρυξη του ορυκτού της πλούτου – οι πρώτες συμβάσεις θα

ΣΤΡΟΥΘΟΚΑΜΗΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΣΥΝΑΜΑ ΑΥΤΟΓΝΩΣΙΑ

Δεν διαφωνώ με τα όσα γράφει ο φίλος Παναγιώτης αλλά θα ήθελα να του υπενθυμίσω ότι πολύ πριν το 2011, πρέπει να ήταν τα τέλη του 2010, ο πρώην αρχηγός του και πρόεδρος του ΛΑΟΣ καρατζαφέρης ο μικρός μίλησε για την ανάγκη να χάσουν τα σπίτια τους οι Έλληνες που χρωστάνε στις τράπεζες χωρίς μάλιστα να κάνει διακρίσεις όσον αφορά την πρώτη κατοικία προκειμένου να σωθεί  το τραπεζικό σύστημα. Θέλω να πιστεύω ότι ο Παναγιώτης θα αναφερθεί στο γεγονός αυτό στην συνέχεια του κειμένου του. 
Οδυσσεύς Πάτσης


Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου
egerssi@otenet.gr
www.apostoloupanos.grtwitter:@egerssi
Το Σάββατο το πρωί, στις 20 Οκτωβρίου 2012 και στη ραδιοφωνική εκπομπή των Άκη Παυλόπουλου και Μάνου Νιφλή, στο Real fm, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, δήλωνε πως είναι θετικός στον πλειστηριασμό ακόμα και των πρώτων κατοικιών Ελλήνων πολιτών, από τις τράπεζες, οι οποίοι έχουν συνάψει στεγαστικά δάνεια και αδυνατούν να τα αποπληρώσουν λόγω της οικονομικής κρίσεως που μαστίζει τη χώρα. Στη συνέχεια ξεκαθάρισε πως κάποια στιγμή θα πρέπει να ληφθούν ξεκάθαρα μέτρα, για να αποπληρωθούν οι οφειλές των πολιτών, προς τις τράπεζες. Τα λεγόμενα του Βορίδη δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της εφαρμογής της δόλιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής της κυβέρνησης εναντίον της πρώτης κατοικίας και υπέρ των τραπεζιτών. Ο κ. Βορίδης στην προκειμένη περίπτωση λειτούργησε ως «λαγός» της κυβέρνησης για να «εισπράξει» τις αντιδράσεις από την κοινωνία. Στην προσπάθειά μου να ανησυχήσω τους συν Έλληνες για το κακό που μας αναμένει, έγραψα άρθρο, στις 22 Οκτωβρίου 2011 για τις δηλώσεις Βορίδη