Σελίδες

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Το νέο –θλιβερό- ατόπημα του Αλέξη Τσίπρα!

Όταν ο Αλέκος Αλαβάνος προσέφερε το δακτυλίδι της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ στον πάλαι ποτέ καταληψία δημοσίων κτιρίων και δη σχολείων, Αλέξη Τσίπρα, ασφαλώς δεν θα μπορούσε να διανοηθεί ότι διαπράττει την μεγαλύτερη γκάφα της πολιτικής του διαδρομής.
Ίσως το συνειδητοποίησε αργότερα, όταν βρέθηκε εκτός κόμματος.
Μα ήταν αργά.
Ο Αλέξης Τσίπρας, παρ’ ότι δεν είχε καν εκλεγεί ποτέ του βουλευτής, παρ’ ότι δεν είχε δουλέψει ποτέ στη ζωή του, έγινε αρχηγός κόμματος!
Η ανεπάρκεια του Γιώργου Παπανδρέου, σε συνδυασμό με την«επιχείρηση» αυτοσυντήρησης όλων εκείνων των κρατιστών του συντεχνιακού συνδικαλισμού και ομάδων που έβλεπαν ότι μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα μπορούσαν να διατηρήσουν αλώβητα τα ειδεχθή (για την κοινωνία) κεκτημένα τους, κατέστησαν το κόμμα των συνιστωσών αξιωματική αντιπολίτευση.
Από το 4% και τις μάχες επιβίωσης στην πολιτική σκηνή, εκτοξεύθηκε σε ποσοστά του 27% κι έγινε Αξιωματική αντιπολίτευση του τόπου.
Κι είναι σημαντικό να πούμε, ότι αυτή η εκτόξευση δεν έγινε στη βάση κάποιου προγραμματικού λόγου, δεν έγινε στη βάση κάποιου πολιτικού οράματος, αλλά στη βάση διατήρησης των κεκτημένων που η κρίση γκρέμιζε βίαια.
Ο Αλέξης Τσίπρας, με έντονη ροπή στον λαϊκισμό και στο σφιχταγκάλιασμα με το νοσηρό κομμάτι του ΠαΣοΚ, ουδέποτε κατάφερε να καταδείξει ότι εκείνος και το κόμμα του μπορούν να αποτελούν εναλλακτική λύση στις αγωνίες και τους προβληματισμούς των Ελλήνων.
Ακόμη και σήμερα που οι συνέπειες της κρίσης αγγίζουν το σύνολο της κοινωνίας, ο ΣΥΡΙΖΑ

ΝΟΡΒΗΓΙΑ: Το κρατικό κανάλι απέλυσε γνωστή παρουσιάστρια ειδήσεων γιατί φορούσε σταυρουδάκι!

από τον «Κόκκινο Ουρανό»


Μπορεί μια αλυσίδα με έναν μικρό σταυρό να είναι λόγος να χάσει κάποιος την δουλειά του; Προφανώς είναι, αν ζείτε στη ‘πολυπολιτισμική’ Νορβηγία και είστε μέλος του προσωπικού του κρατικού καναλιού NRK, όπως αναφέρει η ‘La Republica’. Η Siv Kristin Sællmann - μια δημοφιλής παρουσιάστρια τηλεοπτικών δελτίων ειδήσεων στη Νορβηγία, απολύθηκε από τη δουλειά της επειδή έβγαινε «ζωντανά» στα δελτία φορώντας ένα αλυσιδάκι με ένα σταυρό (1,4 εκατοστά).

Μερικοί τηλεθεατές - κυρίως μέλη της τοπικής μουσουλμανικής κοινότητας - διαμαρτυρήθηκαν, υποστηρίζοντας ότι «ένα περιδέραιο με ένα σταυρό προσβάλλει το Ισλάμ» και «αυτό το σύμβολο δεν εγγυάται την αμεροληψία του τηλεοπτικού καναλιού».
Η δημοσιογράφος, ένα από τα πιο γνωστά και πιο δημοφιλή ονόματα της νορβηγικής δημόσιας τηλεόρασης, απολύθηκε και της απαγορεύτηκε να παρουσιάζει τις εκπομπές της,

ΑΝΗΚΩ ΣΤΟ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ - ΕΙΜΑΙ ΕΘΝΙΚΟΚΟΙΝΩΝΙΣΤΗΣ

γράφει ο Σπυρίδων Καραχάλιος

Το σαθρό και σάπιο καθεστώς τής νεοταξικής κατοχής διαφεντεύεται από τούς απογόνους κατοχών παλαιών και απαρτίζεται από τούς πολιτικούς επιγόνους τού δωσιλογισμού. Ως Έλληνες και ως Εθνικιστές έχουμε απέναντί μας σκυφτούς και θρασείς τύπους που κάνουν σε εμάς και τα παιδιά μας μαθήματα «αντιρατσισμού» και «αντιολοκληρωτισμού» και «αντιναζισμού» και «δημοκρατικών ελευθεριών», όταν οι ίδιοι έχουν παραδώσει τις αυλές και τα σπίτια τού Έθνους μας στις φλόγες τού παγκόσμιου νεοταξικού κτήνους.
Οι παππούδες των Εθνικιστών και τής μεγάλης πλειοψηφίας των Ελλήνων στο Αίμα και την Ψυχή πολέμησαν τον εχθρό όποτε κι αν ήρθε και με οποιοδήποτε ιδεολογικό, θρησκευτικό ή άλλου είδους σχήμα. Αντιθέτως, οι πρόγονοι πολλών πολύφερνων σήμερα ψευτοδημοκρατών, ψευτορωμιών και ψευτοορθοδόξων αποποινικοποίησαν τα εγκλήματα τα πολεμικά που υπέστη η Ελλάς και τα επαύξησαν φέρνοντας νέα κατοχή και νέα εγκλήματα. Κάποιοι συνεργάστηκαν παλιά και τώρα. Αυτοί σήμερα μάς κάνουν μαθήματα πατριωτισμού και ανθρωπισμού όταν στερούνται και των δύο αυτών αγαθών.
Μπήκαν μέσα στα σχολεία ψευτοκαθηγητάδες και λαθρομετανάστες για να κάμουν στα ελληνόπουλα μαθήματα ψεύτρας ενοχής. Και την ίδια ακριβώς στιγμή οι μεγαλοδημοσιογράφοι τύπου Κούλογλου μπαίνουν στα ίδια σχολεία με αντιναζιστικά ντοκιμαντέρ περί ολοκαυτώματος, στηλιτεύοντας τούς συνεργάτες των Γερμανών και μιλώντας για τα αίτια τής ανόδου τής Χρυσής Αυγής και τον τρόπο εκμάθησης τής ελληνικής ιστορίας!
Αν θέλουν λοιπόν να φτάσουν στους πρώην και νυν δωσίλογους, ας ψάξουν να τούς βρουν όπως είπαμε ανάμεσα στους ψευτοδημοκράτες και την αστική κοινοβουλευτική τυραννία τους. Κι όταν ομιλούν για ολοκαυτώματα, να μην ξεχνούν να μιλούν και για τα ελληνικά, από το Εικοσιένα μέχρι την Κατοχή και από την Κωνσταντινούπολη τού 1955 μέχρι την μνημονιακή Ελλάδα τού 2013.
Και όταν μιλούν για Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές, να μάθουν πως μιλάνε για Έλληνες που ανήκουν μονάχα και ολοκληρωτικά στο Ελληνικό Έθνος. Οι Έλληνες Εθνικοκοινωνιστές

Είμαστε σε νόμιμη άμυνα. Βία στην βία της αριστεράς και απόδοση στοχευμένης δικαιοσύνης. Τώρα!

Με αυτά που θα γράψω πολλοί θα με κατηγορήσουν, ίσως διωχθώ και ποινικά, αλλά πολύ με «ξένισε» η δήλωση του γελωτοποιού Κώστα Βουτσά ότι δηλαδή: «Φοβάμαι τη Χρυσή Αυγή. Δεν μιλάω γι' αυτή. Μπορεί να με δείρουν, να με σφάξουν, να με κάψουν, να μου δείρουν τη γυναίκα και τα παιδιά μου». Τέτοιες δηλώσεις έχουν κάνει κατά καιρούς όλοι οι ψευτοκαλλιτέχνες τύπου Βουτσά, Άγγελου Αντωνόπουλου, Κώστα Καζάκου, Νταλάρα ή δημοσιογράφων τύπου Τράγκα ή Ψυχάρη και λοιπών «ων, ουκ έστι αριθμός» που τον καιρό της «χούντας» καλοπερνούσαν στην «αυλή» του Παπαδόπουλου.
Όλοι οι Έλληνες ξέρουν ότι η βία πάντα ήταν και πάντα θα είναι βασικό συστατικό της ιδεολογίας και της πρακτικής της όλης αριστεράς τόσο της εντός όσο και της εκτός συνταγματικού τόξου. Το θέμα είναι ότι ενώ οι αριστεροί δεν το κρύβουν, το αντίθετο μάλιστα, έρχονται οι ανόητοι, τυχάρπαστοι, κομπλεξικοί και γελοίοι πολιτικάντηδες της δεξιάς να τους προσφέρουν κάλυψη και εν τέλει να τους «αθωώσουν» γιατί έτσι τους συμφέρει με πρόσφατο παράδειγμα την στάση της ηγεσίας των δεξιών κομμάτων σε σχέση με τις τελευταίες τρεις «πολιτικές» δολοφονίες.
Μεταφέρω δύο αποσπάσματα από το βιβλίο του Γ. Μαλτέζου (Τζουμερκιώτη) «ΔΣΕ: Δημοκρατικός Στρατός Ελλάδας»:

α. « ...Στο Μπούλκες ως το τέλος του 1945 δεν έγινε καμιά απολύτως στρατιωτική εκπαίδευση των αγωνιστών. Η Ομάδα του Μπούλκες είχε  μετατραπεί σε αγροτική ομάδα

Κυοφορείται σενάριο τριπλών εκλογών

Picture 0 for Κυοφορείται σενάριο τριπλών εκλογών
Σενάριο τριπλών εκλογών αρχίζει να κυοφορείται εκ νέου στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, όπου σταθεί και όπου βρεθεί, ομνύει υπέρ της τετραετούς θητείας της κυβέρνησης του, παράγοντες που είναι πολύ κοντά στο περιβάλλον του, διαβεβαιώνουν ότι στο μυαλό του κ. Σαμαράστροβιλίζεται έντονα αυτή η προοπτική, υπό έναν σοβαρό όρο: να διασφαλισθεί από την Γερμανία, πρωτίστως, ότι η Ελλάδα θα πάρει ένα καλό πακέτο ρύθμισης του χρέους της.
Και ότι το πακέτο αυτό μπορεί να μην υλοποιηθεί πριν από τον ερχόμενο Μάιο - οπότε και είναι προγραμματισμένες οι ευρωεκλογές - όμως θα ανακοινωθεί, στο μέτρο που μπορεί αυτό να γίνει και όσο μπορεί να γίνει, έως τότε.
Αυτό το όπλο εκτιμάται ότι θα είναι κρίσιμο για την κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς σκοπεύει να το αξιοποιήσει όσο το δυνατόν περισσότερο μπορεί.
Πολλά θα κριθούν, και για αυτό το ζήτημα από την επίσκεψη της ερχόμενης Παρασκευής του πρωθυπουργού στο Βερολίνο και τη συνάντηση του με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

Τι αμαρτίες πληρώνουμε;

του Θανάση Μαυρίδη

Όταν η σάτιρα έχει "αριστερή προέλευση", σε θίγει και διαμαρτυρηθείς, τότε είσαι "φασίστας", επειδή δεν ανέχεσαι την κριτική. Όταν δοκιμάσεις κι εσύ να κάνεις σάτιρα από την δική σου οπτική, τότε και πάλι είσαι φασίστας, επειδή η σάτιρά σου δεν αρέσει στην αριστερά. Τελικά, θα υπάρχει ζωή μετά την ανάληψη της εξουσίας από τον ΣΥΡΙΖΑ;
Η περιπέτεια του σκιτσογράφου Χατζόπουλου είναι χαρακτηριστική για το πως αντιλαμβάνονται κάποιοι την ελευθεροτυπία σε αυτή την χώρα. Ο κ. Χατζόπουλος είναι από τους κορυφαίους σκιτσογράφους της χώρας. Η σάτιρά του είναι προς κάθε κατεύθυνση και είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι σκίτσο του χρησιμοποιήθηκε από απεργούς της ΕΡΤ.
Όλα πήγαιναν καλά μέχρι την ώρα που αποφάσισε να πιάσει με το πενάκι του τις δύο βουλευτίνες του "μετώπου", την κυρία Κωνσταντοπούλου και την κυρία Μακρή. Τι ήθελε να το κάνει; Αμέσως έπεσαν πάνω του οι δέκα πληγές του Φαραώ.
Το μήνυμα ήταν σαφές: Δεν επιτρέπεται η κριτική στην αριστερά, ούτε καν υπό την μορφή της σάτιρας. Τελεία. Και σε όποιον αρέσει. Σε όποιον δεν αρέσει υπάρχουν άλλου είδους

Αν τα σπάσεις με τους δανειστές χρειάζεσαι άλλο σχέδιο

Σίγουρα δεν έγιναν σοφότεροι όσοι την περασμένη Κυριακή έσπευσαν να αγοράσουν την «Αυγή» για να πληροφορηθούν το «σχέδιο των 100 πρώτων ημερών της κυβέρνησης της Αριστεράς» - πρωτοσέλιδος τίτλος υπό τον οποίο φιλοξενήθηκε άλλη μια συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα.
Ο τίτλος ήταν παραπλανητικός.
Το «σχέδιο των 100 πρώτων ημερών», δεν ήταν παρά μια παράγραφος, απάντηση στο ερώτημα «ποιες θα είναι οι προτεραιότητες των πρώτων 100 ωρών και των πρώτων 100 ημερών για την κυβέρνησή σας;».
Η απάντηση:
«Οι άμεσες πρωτοβουλίες θα είναι η αντικατάσταση του Μνημονίου, που θα ακυρώσει με την ψήφο του ο λαός, από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανάπτυξης και Ανασυγκρότησης της οικονομίας. Το σχέδιο αυτό θα περιλαμβάνει την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΟΛΑΦΟΣ ΣΤΙΣ ΨΕΥΔΟΛΟΓΙΕΣ ΤΟΥ ΚΩΣΤΗ ΑΪΒΑΛΙΩΤΗ

Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου

egerssi@otenet.grwww.apostoloupanos.gr, twitter: @egerssi


Στην ιστοσελίδα PARAPOLITIKA.gr φιλοξενήθηκε ανακοίνωση του πρώην Βουλευτή του ΛΑΟΣ στη Β΄Αθηνών, Κωστή Αϊβαλιώτη, με τίτλο: «Επίθεση του ΛΑΟΣ σε Άδωνι-Βορίδη», όπου αναφέρονταν τα παρακάτω: “Σε μια προσπάθεια να μην πάρει... η μπάλα και το ΛΑΟΣ για τις δηλώσεις του Άδωνι πως ο ίδιος φέρει ευθύνη για τις απολύσεις και όχι η τρόικα, ο Κώστας Αϊβαλιώτης υπενθύμισε με δήλωσή του ότι τόσο ο Υπουργός Υγείας όσο και ο Μάκης Βορίδης διεγράφησαν και δεν αποχώρησαν οικειοθελώς από το ΛΑΟΣ. "Επειδή κάποιοι απολογητές της Νέας Τάξης και της θολοκουλτούρας, μαζί με την αποκρουστική δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη περί απολύσεων και "δόξας" , θύμισαν ότι "ήταν στον ΛΑ.Ο.Σ και έφυγε", ίσως θα πρέπει να τους θυμίσουμε ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι σχεδόν 2 χρόνια στην νεοφιλελεύθερη ΝΔ, ενώ από τον ΛΑ.Ο.Σ δεν "έφυγε": Ο Άδωνις Γεωργιάδης διεγράφη (μαζί με τον Μ. Βορίδη) όταν εγκατέλειψε όσα έλεγε ο ΛΑ.Ο.Σ. για τον Πατριωτικό Παρεμβατισμό, και οι δυο τους έγιναν ξαφνικά κήρυκες του νεοφιλελευθερισμού και της κοινωνικής αναλγησίας", τόνισε χαρακτηριστικά ο Κώστας Αϊβαλιώτης”.

Ωστόσο, για την αποκατάσταση της αλήθειας, η οποία δυστυχώς αλλοιώθηκε με βάναυσο τρόπο, αισθάνομαι υποχρεωμένος να την αποκαταστήσω με σκοπό να θεραπεύσω την