Σελίδες

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Το γκρουπούσκουλο του ΣΥΡΙΖΑ. Μουλάρια ενεντίον τσάτσων. Μουλο (-πουλος) κατά Τ(σ)ατσο(-πουλου)

Είναι σε όλους γνωστό ότι τα μουλάρια στον ΣΥΡΙΖΑ περισσεύουν. Το μαρτυρά και το επώνυμό τους... Μουλό-πουλος (ο γιος του μούλου, το μικρό μουλάρι λέει ο άλλος) και είναι υπερήφανος που με τέτοιο επώνυμο (τα επώνυμα μαρτυρούν εκτός από τόπο καταγωγής και επάγγελμα, συμπεριφορά ή ιδιότητα) υπερασπίζεται τις ιδέες του μέσω της κομματικής φυλλάδας επιτιθέμενος λάβρος κατά του Τ(σ)ατσό-πουλου του ΕΛΙΑΜΕΠ και των Βερέμηδων.
Όχι ότι ότι και αυτός δεν υπήρξε μέχρι χθες «τσάτσος». Του «Βήματος» και των Λαμπράκη - Ψυχάρη τους οποίους υπηρέτησε περισσότερο από πιστά. Δουλικά θα έλεγα... Επί μία ολόκληρη εικοσαετία, χαρά στην υπομονή του αλλά βλέπετε, τα επίθετα δεν μπαίνουν τυχαία!
Και αν αυτοί οι δύο έχουν το όνομα, όλοι τους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν την χάρη, γεννημένοι μούλοι και τσάτσοι είναι αφού εξακολουθούν να κουβαλούν μια γελοία ιδεολογία και να υπερασπίζονται (στην ζούλα) ένα σύστημα χρεωκοπημένο και απαξιωμένο στα μάτια όλης της ανθρωπότητας εκτός βέβαια από τα δικά τους που μάλλον φημίζονται για την μυωπική τους όραση..
Το πότε θα ξεσπάσει ο εσωκομματικός εμφύλιος άγνωστο αλλά οι ειδικοί λένε ότι δεν θα αργήσει. Κι εδώ που τα λέμε, τι «εσωκομματικός»;
Ένα γκρουπούσκουλο, ένας αχταρμάς είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και τίποτε άλλο.
Σταλινικοί-Ζαχαριαδικοί με αρκετή δόση από ευρωσκεπτικιστές, Μαοϊκοί, Τροτσκιστές, αναρχικοί (αλλά πάντα εντός του συνταγματικού τόξου κατά Σαμαρά-Βενιζέλο), αμετανόητοι λαθροχείρες του ΠΑΣΟΚ, πούστηδες και λεσβίες ενώνουν όλοι μαζί τον πόνο τους σε μια προσπάθεια αυτοεπιβεβαίωσης στην σύγχρονη Ελλάδα.
Έλα όμως που ο πόνος του καθενός είναι διαφορετικός από αυτόν του άλλου; Πόσο μπορεί να κρατήσει αυτή η ετερόκλητη συμμαχία;
Ο καυγάς Μουλό-πουλου και Τ(σ)ατσό-πουλου δεν είναι κάτι που πρέπει να αγνοηθεί..
Δείχνει επακριβώς το τι πρόκειται να επακολουθήσει και ειδικά αν στις επόμενες εκλογές ο συριζαίικος αχταρμάς ατυχήσει. Πλήρης διάλυση «στα εξ ων συνετέθη»
Δείχνει και κάτι άλλο.
Τι ακριβώς μας περιμένει όλους εμάς τους ιδεολογικά αντίθετους σε περίπτωση που επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ,.με σίγουρη την εγκαθίδρυση και λειτουργία των ελληνικής επινοήσεως γκουλάγκς και την ελευθερία του λόγου αλλά και γενικότερα την ατομική ελευθερία να πηγαίνει περίπατο...

Για το «Ήπειρος, η πατρίδα μας», Οδυσσεύς Πάτσης

Η κομματοκρατία ζει και βασιλεύει..Ως πότε;


γράφει: Α.Δημητρίου στο «Κοινός Παρονομαστής»

Σήμερα διαβάσαμε σε ένα άρθρο του Δημήτρη Κουνιά, από την εφημερίδα "Παραπολιτικά" για τις τοποθετήσεις που κάνει στον χώρο της υγείας ο τηλεβιβλιοπώλης και υπουργός υγείας Άδωνις Γεωργιάδης.
Απροκάλυπτα παρουσιάζεται σαν έξυπνη στρατηγική του υπουργού της ΝΔ η επιλεκτική τοποθέτησή τους σε διευθυντικές θέσεις στον χώρο της υγείας. Θα μπορέσετε εύκολα να διακρίνεται το πόσο φυσικό θεωρούν να τοποθετούν όχι ικανούς αλλά κομματικούς ανθρώπους. Η αναξιοκρατία και η κομματοκρατία είναι αυτή που διέλυσε την Ελλάδα, είναι αυτή που κυβερνά, τα τελευταία χρόνια, πίσω από τη ταμπέλα της Δημοκρατίας και μέσα από μία διαλανθάνουσα ανοχή και κενά του Συντάγματος, είναι η πολιτική νοοτροπία και συμπεριφορά, που προτάσσει το κομματικό συμφέρον από το κοινωνικό όφελος και έχει καταστεί κρατούσα άποψη στην καθημερινή πολιτική πρακτική, κατά τα χρόνια της «μεταπολίτευσης» Έτσι αυτοί οι κύριοι συνεχίζουν ακάθεκτοι το ίδιο έργο που εξυπηρετεί μόνο το κομματικό συμφέρον και τις προσωπικές τους φιλοδοξίες..
Μάλιστα ο αρθρογράφος πολύ εύστοχα γράφει πως ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδης «χτίζει» µε µεθοδικές και στοχευµένες κινήσεις, την δική του οµάδα στο εσωτερικό της Νέας ∆ηµοκρατίας αξιοποιώντας στην κατεύθυνση αυτή τον µεγάλο αριθµό των δηµοσίων φορέων Υγείας που υπάγονται στην αρµοδιότητά του!! Δηλαδή Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει ..
Επιλέγει με κριτήρια το πολιτικό βιογραφικό κοµµατικά στελέχη προερχόµενα από την ΟΝΝΕ∆ και τη ∆ΑΚΕ, αξιοποιεί και µια σειρά από πολιτικούς φίλους άλλων κορυφαίων υπουργών και στελεχών του κυβερνώντος κόµµατος για ευνόητους λόγους (συμμαχίες)

Μήπως δεν ξέρουν τι να κάνουν;

Του Γιώργου Κράλογλου

Η συγκυβέρνηση θα είχε αποφύγει τη γκάφα του φόρου ακινήτων αν είχε συμμαζέψει την ασυδοσία του κράτους. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα μοίραζε ήδη υπουργεία αν συμμάζευε την άχρηστη πολυφωνία. Οι ΑΝΕΛ θα ήταν κόμμα αν συμμάζευαν τα ακαταλαβίστικα τους. Και οι Χρυσαυγίτες ίσως προβλημάτιζαν αν συμμάζευαν τους φουσκωτούς. Μήπως δεν ξέρουν τι να κάνουν;
Είναι να τρελαίνεται άνθρωπος όταν αντιλαμβάνεται πως ακόμη και ένας λογιστής, χωρίς πτυχίο, αλλά με πολυετή υπηρεσία θα έλεγε πέντε πράγματα πρακτικά, στην κυβέρνηση για το πώς να μαζέψουν τα λεφτά από τις σπατάλες τους χωρίς να βάζουν φόρους.
Αντίθετα όμως προτιμούν γκάφες ολκής όπως του φόρου ακινήτων που θα απέφευγαν αν (έστω και με το πρόσχημα της Τρόικας) διέλυαν άχρηστους Οργανισμούς με κλείσιμο και όχι με μπαλώματα και κομπογιαννίτικες συγχωνεύσεις.
Όμως και την γκάφα έφαγαν και θα διαλύσουν τους Οργανισμούς γιατί «έπεσε ξύλο» από τους δανειστές.
Γιατί τώρα θυμήθηκαν ότι έχουν ανοικτό το Ταμείο Εθνικής Οδοποιίας. Θυμήθηκαν ακόμη τον Οργανισμό Αποξήρανσης της Κωπαϊδας την Γραμματεία Ισότητας και άλλα κατασκευάσματα της φαυλοκρατίας της μεταπολίτευσης που κατασπάραξαν δάνεια, ευρωπαϊκούς πόρους και τους φορολογούμενους.
Τώρα (λένε από χθες) θα τους κλείσουν με την μία όπως και την ΕΡΤ.
Αλλά ενώ βγάζουν σκελετούς από την ντουλάπα του κράτους έχουν ετοιμάσει και την

Νόμος Γκεϊσό αλά ελληνικά;

από το «Κόκκινος Ουρανός»


Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο «νέο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο» του υπουργείου Δικαιοσύνης, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, «..τιμωρείται και όποιος με πρόθεση δημόσια και με οποιονδήποτε τρόπο (π.χ. προφορικά, δια του Τύπου ή του διαδικτύου), εγκωμιάζει, επιδοκιμάζει, αρνείται κακόβουλα τη σημασία των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού…».
Αξίζει να σημειωθεί ότι, ενώ οι συνήθως λαλίστατοι "προοδευτικοί" που κόπτονται για τα «δικαιώματα», καθώς και κάποιοι φωνακλάδες "συντηρητικοί" τηρούν σιγήν ιχθύος, σφυρίζουν αδιάφορα ή επικροτούν το νομοσχέδιο, ακόμα και οΓΑΠ (!) ήταν αντίθετος σε κάθε μορφής ''λογοκρισία'' της “ρητορικής του μίσους”, λέγοντας επί λέξει: "...να μην έρθει το κράτος να υπονομεύσει την ελευθερία έκφρασης, δηλαδή ο αστυνομικός να σου πει "δεν σου επιτρέπω αυτή την άποψη"). Αυτή ήταν η απάντησή του το 2010, όταν ήταν πρωθυπουργός, στην ερώτηση «Σκοπεύετε να θεσμοθετήστε μέτρα κατά της ρητορικής του μίσους»; (εδώ το βίντεο).
Στις 26 Φεβρουαρίου 2011 ο αριστερός δημοσιογράφος Γιάννης Τριάντης, με αφορμή τον τότε λεγόμενο «νόμο Καστανίδη» (πάλι «για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία»), έγραφε στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ σε άρθρο του με το τίτλο «Η Ελλάδα ενέδωσε» :
«Με το νομοσχέδιο… θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»! Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την

Η Καλαμάτα του Σαμαρά... παραμεθόριος! Συνορεύει με την .... Λιβύη!

Τα σύνορα της Ελλάδας αρχίζουν και τελειώνουν, κάπου στην..Καλαμάτα
«Ο ΟΑΕΔ επιδοτεί βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις που βρίσκονται εγκατεστημένες....σε παραμεθόριες περιοχές. Διαβάστε παρακάτω επί λέξει, ποιες περιοχές θεωρεί ..παραμεθόριες.
Σε ποιους νομούς της παραμεθορίου μπορώ να εγκαταστήσω την επιχείρησή μου και να ωφεληθώ από το νόμο;
Όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές, μεταλλευτικές, κτηνοτροφικές βιομηχανικού τύπου, ξενοδοχειακές και ναυτιλιακές επιχειρήσεις επιδοτούνται με ποσοστό 12% επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού τους, εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΞΑΝΘΗΣ, ΡΟΔΟΠΗΣ και ΕΒΡΟΥ.
Αντίστοιχα, οι ως άνω δραστηριότητες, εφόσον ασκούνται στους νομούς ΚΑΒΑΛΑΣ και ΔΡΑΜΑΣ δύνανται να επιδοτηθούν, με ποσοστό 4%, επί του συνολικού κόστους μισθοδοσίας του προσωπικού των επιχειρήσεων με εξαίρεση τις επιχειρήσεις επεξεργασίας καπνού, οι οποίες επιδοτούνται με ποσοστό 12%.
Επίσης, επιδοτούνται, με ποσοστό 1%, όλες οι βιομηχανικές, βιοτεχνικές και μεταλλευτικές επιχειρήσεις εφόσον είναι εγκατεστημένες στους νομούς ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΣΑΜΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΠΕΛΛΑΣ, ΚΙΛΚΙΣ, ΣΕΡΡΩΝ καθώς και στις επαρχίες ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ & ΜΕΣΣΗΝΗΣ του νομού ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ.


Ο ακραίος ισλαμισμός όχημα των Τούρκων στα Βαλκάνια

Picture 0 for Ο ακραίος ισλαμισμός όχημα των Τούρκων στα Βαλκάνια
γράφει ο «Μακεδών»

Φοβούμαι πως τα άμεσα προβλήματα της καθημερινότητας επικαλύπτουν άλλα της εξωτερικής πολιτικής, τα οποία είναι απολύτως σοβαρά. Και οφείλω να επαναλάβω, πως τα οικονομικά θέματα κάποτε θα λυθούν, έστω και μετά από δεκαετίες, με την απαισιόδοξη προοπτική. Τα θέματα όμως εξωτερικής πολιτικής, θα παραμείνουν όπως θα διαμορφωθούν σήμερα, και θα τα αντιμετωπίσουμε όταν θα βρίσκονται σε μεγάλη έξαρση.
Προχθεσινή είναι η είδηση που μεταδόθηκε από την Voice of Serbia (Φωνή της Σερβίας), όπου κατ’ ασφαλείς πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών αυξήθηκε η χρηματοδότηση προς τους Wahhabis (Ουαχαμπίτες) σε σερβικές περιοχές, προκειμένου να αποστείλουν τζιχαντιστές στην Συρία και όπου αλλού υπάρχουν ταραχές με τη συμμετοχή ισλαμιστών.
Πέρα από τον κίνδυνο που ενέχει η συμμετοχή των Ουαχαμπιτών, σημασία έχει και η πληροφορία πως η πηγή χρηματοδότησης, με έδρα την Βιέννη, είναι το τουρκικό «Ίδρυμα

«Τίτλοι τέλους» για μνημόνια και τρόικα

του Βασίλη Δεληγκάρη*

Δεν μπορεί να συνεχίσει η κυβέρνηση να διαπραγματεύεται μαζί τους, με τις εντελώς παράλογες απαιτήσεις τους και να υπομένει τις σχιζοφρενικές πλέον συμπεριφορές τους. Στην πραγματικότητα είμαστε όλοι αντιμνημονιακοί, μόνο βέβαια που κάποιοι εξ ημών θεωρούν ότι είναι ποιο έξυπνοι από τους άλλους. Και γι’ αυτό είτε έχουν αφεθεί και βολευτεί υπό την πλήρη καθοδήγηση των τροϊκανών, έχοντας βεβαίως και την καβάντζα τους διά τα προς το ζην, είτε, όπως κάποιοι άλλοι πιο «ξύπνιοι», πουλάνε μισοτιμής φούμαρα - ελπίδες και υποσχέσεις για την επιστροφή, τάχα μου, στον θαυμαστό κόσμο της προ μνημονίων εποχής…
Η μεγάλη πλειοψηφία όμως του κόσμου σε αυτή τη χώρα, που πληρώνει το μάρμαρο και τα σπασμένα, βολοδέρνει μέσα στην προσωπική και πολιτική απελπισία και την σύγχυση, αφού πια όλες οι «σταθερές αξίες» και σχεδιασμοί έχουν καταρρεύσει και κανείς δεν μπορεί με σιγουριά να σκεφθεί πώς θα είναι η ζωή του και η κατάσταση της χώρας αύριο. Γιʼ αυτό και η γενικευμένη κοινωνική και πολιτική ρευστότητα, γιʼ αυτό η έλλειψη εμπιστοσύνης και ενθουσιασμού και η γενικευμένη καχυποψία σε κάθε πολιτική έκφραση και σε κάθε πολιτική πρωτοβουλία. Αυτό που υπόσχεται αυτό το κομμάτι των «πολύ ξύπνιων» του πολιτικού συστήματος, είναι η πλήρης επιστροφή στο παρελθόν, ότι όλα τάχα μπορούν να γίνουν πάλι όπως ήταν πριν και πως η καταστροφή που μας βρήκε, ήταν κάτι περίπου τελεολογικά προαποφασισμένο – μεταφυσικό.
Μια συμφορά που μας ήρθε μόνο και μόνο επειδή κάποιοι εδώ στην Ελλάδα κλέβανε και επειδή ο ξένος παράγοντας δεν κάνει τίποτε άλλο παρά να μας ζηλεύει και να μας

Η δεξιά στην Ευρώπη ξύπνησε....και ας στενοχωριέται η Σοφία (Βούλτεψη).

Δεν ξέρω αν η Ευρώπη σκοπεύει να «αφυπνιστεί», όπως καλείται με διάφορες αφορμές, πάντως όλα δείχνουν πως αν δεν ξυπνήσει μόνη της, θα την ξυπνήσουν άλλοι και μάλιστα με ψυχρολουσία.
Τις προηγούμενες ημέρες, τα ακροδεξιά (και ευρωσκεπτικιστικά) κόμματα είχαν σύναξη στη Βιέννη και έλαβαν την απόφαση να ενώσουν τις δυνάμεις τους στις προσεχείς ευρωεκλογές, ώστε να εξελιχθούν σε Τρίτη δύναμη μέσα στο ευρωκοινοβούλιο και να επαναφέρουν την Ευρώπη στο… «σωστό δρόμο»!
Στο ραντεβού της Βιέννης το παρών έδωσαν έξι ακραία κόμματα, με οικοδεσπότη το αυστριακό Κόμμα της Ελευθερίας (FPO) του Χανς-Κρίστιαν Στράχε.
Όπως έγινε γνωστό, το ολλανδικό Κόμμα της Ελευθερίας (PVV) του Χέερτ Βίλντερς δεν έδωσε το παρών, αλλά οι ηγέτες του PVV και του FPO πρόκειται να συναντηθούν μέσα στις επόμενες ημέρες.