Σελίδες

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015

Νέα Δημοκρατία. Σαθρό εποικοδόμημα σε υγειά υποδομή. Η αυτογελοιοποίηση των πολιτικών!!!

Πρέπει κυρίως να αναγνωρίσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία έπρεπε να είναι ένα κόμμα όπου θα εκδηλωνόταν η δημιουργικότητα όλων των ΝΔκρατών και ΝΔκρατισών, «πρωτοκλασάτων» στελεχών αλλά και απλών μελών, φιλόδοξων αρχηγών αλλά και άδολων ιδεολόγων δυναμικών δεξιών που όλοι τους όμως δεν θα ήταν παρά άτομα μπροστά στην συλλογικότητα. 
Έπρεπε. 
Όμως το εποικοδόμημα, η Νέα Δημοκρατία, δεν ήταν αντάξιο της υποδομής.
Παρ' ότι, όταν ιδρύθηκε, στηρίχθηκε στα σταθερά θεμέλια της «λαϊκής δεξιάς» που παλαιότερα εκφράζονταν μέσω του κόμματος της ΕΡΕ του Καραμανλή. 
Αντ' αυτού, έχουμε ένα κόμμα οπερέτα  με ιδρυτή και πάλι τον Καραμανλή που μεταπολιτευτικά μας επέστρεψε από την Γαλλία όσο εγωπαθής έφυγε αλλά και τόσο σοσιαλιστής που δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε αυτά που έβλεπαν τα μάτια μας και άκουγαν τα αυτιά μας αλλά τι να κάνουμε; Παραμείναμε σ' αυτό  το κόμμα ενσυνείδητα έχοντας να αντιμετωπίσουμε την αριστερά και την επερχόμενη λαίλατα προσωποποιημένη   στην πολιτική αλητεία που λεγόταν Ανδρέας Παπανδρέου δίνοντας άφεση αμαρτιών στον Καραμανλή που μας εγκατέλειψε δραπετεύοντας (κυρίως από τον εαυτό του) στο Παρίσι με το ψευδώνυμο Τριανταφυλλίδης και μην πιστεύετε αυτά τα περί κινδύνου της ζωής του από το παλάτι. Τον Καραμανλή που στηρίχθηκε στην «λαϊκή δεξιά» αλλά δεν στήριξε ποτέ του τους δεξιούς, ίσως γιατί τους είχε σίγουρους αλλά... τέλος πάντων.
Ένα κόμμα οπερέτα, λοιπόν, χωρίς αρχές και ιδεολογία (κεντροδεξιά, φιλελεύθερη, νεοφιλελεύθερη και ότι νάναι) έρμαιο στα σχέδια της διαπλοκής στις πολιτικές φιλοδοξίες ανίκανων εγωπαθών ηγετίσκων που απέδειξαν ότι μόνοι τους χωρίς το κόμμα και έξω από αυτό δεν είχαν και τόση αξία όση νόμιζαν. Θέλετε παραδείγματα;
Μητσοτάκης Κων., Στεφανόπουλος Κ., Σαμαράς Α., Μάνος και Ανδριανόπουλος, Αβραμόπουλος, Μητσοτάκη Ντόρα. Ακόλουθοι όλοι τους ξένων ιδεών και ιδεολογημάτων με καθυστέρηση δεκαετιών σε σχέση με άλλους ηγέτες άλλων λαών. 
Πόσο γελοίοι φαίνονται σήμερα όλοι τους με το πιο εύγλωττο παράδειγμα αυτογελοιοποίησης  πολιτικού να παραμένει το «... Δεν θα επιστρέψω στην Νέα Δημοκρατία ακόμα και αν με καλέσουν για αρχηγό...» του Αντώνη Σαμαρά που κατάφερε ακόμη και σε κυβέρνηση Αντώνη Σαμαρά να  εκτελεί χρέη αντιπροέδρου του Βενιζέλου φέρνοντας στο προσκήνιο τον Τσίπρα.
Έχουμε εσωκομματικές εκλογές με τέσσερις υποψηφίους. Πρέπει να τους πιάσουμε από το αυτί, όλους τους, και να τους οδηγήσουμε στα γραφεία των κατά τόπους Νομαρχιακών και Δημοτικών Επιτροπών και να απαιτήσουμε να μας εξηγήσουν τον λόγο για τον οποίο παραμένουν κλειστές ενώ, όταν σπανιότατα παραμένουν ανοιχτές, το πολύ - πολύ να βρούμε εκεί τον/την πρόεδρο και τον/την ( επ' αμοιβή;) γραμματέα. Καμμία προσέλευση κόσμου, καμμία επικοινωνία ΝΟΔΕ με τους οργανωμένους ενώ γίνεται από κάποιους  νεόφερτους μεγάλη προσπάθεια κατασυκοφάντησης και απαξίωσης των παλαιοτέρων στελεχών και μελών. 
Να μας εξηγήσουν γιατί στηρίζονται στα όσα μαθαίνουν από τους «λίγους» είτε βουλευτές είναι αυτοί, είτε τοπικοί «άρχοντες», πολυλογάδες συνδικαλιστάδες, εκδότες Χατζηπαπάρες , είτε ακόμη - ακόμη εντεταλμένα κομματικά στελέχη (πχ περιφεριάρχες κόμματος) που ουσιαστικά τους παραπλανούν και δεν ξανοίγονται στον απλό ΝΔκράτη. Όχι τίποτε άλλο αλλά για να μην αναρωτιούνται αύριο- μεθαύριο για ποιον λόγο «πάτωσαν». 
Αλλά έτσι είναι τα μεγαλοστελέχη της ΝΔ. 
Σαν τους δεσποτάδες θέλουν να πιστεύουν ότι «πάσα εξουσία εκ Θεού» Ξεχνούν, όπως εκείνοι, ότι δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν χωρίς τον απλό λαό. Ότι δεν έχουν καμμιά αξία και καμμιά εξουσία χωρίς τον απλό ΝΔκρατη ενώ καταντούν δυνάστες του. 
Για μένα, από τους τέσσερις υποψηφίους άξιος θα είναι, και θα τον στηρίξω, εκείνος που θα έχει το θάρρος να πει «κάναμε λάθη». Σαν κόμμα, σαν άτομα κάναμε λάθη που έχουν αντίκτυπο στον απλό Έλληνα. Και να τα κατονομάσει και τα λάθη και τα άτομα.
Εκείνος που δεν θα εξοργίσει τον ΝΔκράτη θέλωντας  να δικαιολογήσει λανθασμένες τακτικές (γιατί από στρατηγικές.... ψωνίσαμε από σβέρκο!) πολιτικές και ανάξια πρόσωπα που παρέδωσαν σκόπιμα την εξουσία στην αριστερά για να εφαρμόσει αυτά που εκείνοι μεθόδευσαν και δεν είχαν την παλικαριά να εφαρμόσουν.
Εκείνος που θα υποσχεθεί ότι θα απαλλάξει το κόμμα από τους «λαϊκιστές» πολιτικούς και τα παράσιτα που επιβιώνουν, χρόνια τώρα, στην  Συγγρού (παλαιότερα στην Ρηγίλλης και στην Αγ. Κωνσταντίνου).
Εκείνος που δεν θα τρέχει στα ραδιόφωνα, τις εφημερίδες και τις τηλεοπτικές εκπομπές του κάθε βλάκα Χατζηνικολάκη.
Εκείνος, τέλος, που θα υποσχεθεί ότι θα χαράξει εξ αρχής σοβαρή εσωτερική (με βάρος στην Παιδεία, την Άμυνα, την Υγεία, την Εργασία και την Ασφάλεια στο εσωτερικό)  και εξωτερική πολιτική με σκοπό την αποκατάσταση της εθνικής αξιοπρέπειας.
Και θα αφήσω τους ανειδίκευτους ψωμοζήτες «επιστήμονες» να προσπαθούν για μια ακόμη φορά να με παραπλανήσουν και να με πείσουν με τις δημοσκοπήσεις τους ότι αυτοί ξέρουν καλύτερα από εμένα ποιον θέλω εγώ να υποστηρίξω!
Όπως επίσης θα αφήσω και τους συνομηλίκους μου κρονόληρους (ξεμωραμένους γέρους, ξεκούτηδες) να προσπαθούν γράφοντας στις φυλλάδες και ξεφωνίζοντας στα ραδιόφωνα να με πείσουν ότι «η γριά η κόττα έχει το ζουμί» και στην προκειμένη περίπτωση τις ικανότητες να ξανακάνει κόμμα το απόκομμα της Νέας Δημοκρατίας. 
Τόπο στα νιάτα!!!

Οδυσσεύς Πάτσης